Nisam dugo već ništa postao pa bi bilo danas pravo vrijeme sa najboljim jelom koje sam do sada napravio. Svi koji su probali su bili oduševljeni a i prezentacijski (za goste) jako lijepo izgleda. Posebno ako se i riža formira pomoću šalice ali moji su bili gladni i nebitno im je to pa nisu htjeli čekati
Sastojci za 4 osobe (i repete):
-dva komada pilećih prsa
-1 velika crvena paprika
-1 veliki poriluk
-pola velike cvjetače ili cijela manja
-2 veće mrkve
-malo đumbira
-YouWokCom umak Sweet Chilli Sauce za manje ljuto ili Thai Sweet Chilli za one koji vole ljuće
klik-maslinovo ulje
-100-150 grama idijskih oraha
-curry
-sol
Sve narezati na trake (i piletinu). Piletinu staviti u neku zdjelu, posipati curryem, malo soli i umakom te promiješati sve i ostaviti da se napaca. Svo povrće staviti na različite tanjure nakon rezanja jer će se ubacivati jedno po jedno pošto svakom treba više da se prokuha pa da ona kojima treba kraće ne zagore. Wok zagrijati, staviti malo ulja, čekati pa rmin dok se ne zagrije dovoljno. Ubaciti sitno nasjeckani đumbir, miješati. Ubaciti malo soli i potom piletinu i indijske orahe. Ali ne sve odmah nego u 2, 3 ture, tako da piletine bude samo po dnu woka, osim tko ima veliki i više ravni wok, može sve odjednom. Pričekati pola minute, minutu dok se ne zapeče sa jedne strane i onda početi miješati još toliko. Izvaditi piletinu s orasima i nakon zadnje ture početi sa povrćem. Prije svake ture piletine i prvog povrća odn mrkve, kapnuti malo ulja i mrvicu soli.
Prvo ubaciti mrkvu, nakon malo dinstanja, redom ostalo povrće prema najmekšem, dakle karfiol, papriku, poriluk. Kada se sve dovoljno izdinsta (par minuta), vratiti piletinu sa orasima. Dodati još malo ulja na vrh svega, i umaka po želji, sve zajedno još minutu, dvije držati i gotovo.
Servirati odmah iz woka.
Napomena:
Sve raditi naravno u "pravilima" wok kuhanja, dakle sve se cijelo vrijeme miješa i svaka tura pečenja/kuhanja, traje minutu, dvije, sve je na brzinu i trebalo bi biti gotovo unutar 10-ak minuta. Najduže traje priprema povrća i mesa koja traje 2, 3 puta toliko.
Rižu po svojoj želji, ja napravio čistu, bez ičega (luka, ulja...), samo u slanoj vodi, ali prije toga isprao njenu sluz odn škrob dok nije skroz bijela bila. Tako je suša i više paše ovakvim jelima
Dobar tek