Tjestenina u umaku od bukovače
600 grama bukovače, 400 grama tjestenine, taman za 4 osobe ispadne. Ili 3 jako proždrljive
Očistiti bukovaču (ne prati, krpom) i narezati na malo veće komade, pržiti na maslacu (tko nema toga, poslužit će i ulje). Dodati žlicu soli, posipati paprom po želji, te 2 žlice slatke paprike. Sa strane izmiješati jedno kiselo vrhnje sa jedno trećinu pakiranja paradajz sosa te tu smjesu sipati u bukovaču. Posipati peršinom i tako kuhati na laganoj vatri jedno 20-ak min za koje vrijeme se skuha tjestenina (po potrebi dodati još malo paradajz sosa ili bibera ako netko voli ljuće, kao ja npr
). Na kraju u jedan lonac/zdjelu/nešto treće pomiješati tjesteninu i umak te još posipati peršinom.
Rezultat izgleda ovako, ali je ukusnije nego što je uredno (za kuhanje po doma mi se neda ukrašavati jelo
)