Autor Tema: miniReview: Cooler Master Storm Inferno  (Posjeta: 6074 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline doktor1

miniReview: Cooler Master Storm Inferno
« u: Ožujak 04, 2013, 18:33:56 »
Cooler Master Storm Inferno


Dakle, nakon kupovine ovog glodavca sljedi mali osvrt te ću ga u nekim stvarim usporediti sa prethodnikom - Sharkoon FireGlider Black.
_________

Specifikacije te neke od mogućnosti:

   
_________

Već se po pakiranju vidi da se radi o nešto kvalitetnijem mišu nego spomenutom FireGlideru.

   

Kupujući ga u Linksu primjetio sam da su svi sa cjenom od 250 - 300 kuna sa optičkim senzorom, (osim Sharkoon Drakonie koja ima laserski senzor) te je i to bio jedan od razloga kupovine istog. Naravno tu je i akcijska cijena od 325 kuna koja je također potpomogla kod odabira.
________

Prvo šta sam primjetio je mnogo kvalitetniji kabel nego kod FireGlidera; mekani kabel koji se ne savija te ne tjera miša kako njemu puše dok je FireGlider imao užasni kruti kabel koji jednostavno nije dozvoljavao da miš ostane u poziciju u koju ga stavimo, (npr, pokazivač miša odvučemo u sami desni kraj ekrana, kruti kabel kojeg ne mogu izravnat u svom prevoju dodiruje zid te automatski kada dodirne zid, a ja pustim miša on ga odvuče iz te pozicije; to ovdje nije slučaj jer je kabel mekan i lagan).

Miš je sa obe strane obložen gumom kao i tri bočne tipke koje su također gumirane. Miš je dizajniran za dešnjake te je nešto veći od FirGlidera i samim time bolje leži u ruci, (nešto je i teži te za razliku od FireGlidera nema utege).
Na sebi ima 11 tipki, 9 sa mogućnosti programiranja, (dvije tipke su za zamjenu DPIa te i tu ima prednost pred FireGliderom koji ima samo jednu tipku za tu akciju) no koristeći specijanu Storm Tactics tipku, (koju bi mogli nazvati kao i Shift tipka na mišu) dolazimo do broja 18 koje možemo programirati po želji.

Pa da malo objasnim tu mogućnost:



Na gornjoj slici u plavom okviru vidimo liniju:



Tu smo napravili sljedeću naredbu:
Storm Tactics + desna tipka miša = slovo R na tipkovnici

Dakle pritisnemo Storm Tactics tipku plus desnu tipku miša i imamo reload akciju u FPS igri;



Podržava osam komandi za kombiniranje Storm Tactics tipke te to pomnožimo sa brojem pet koliko je moguće napraviti profila te dolazimo do jako zanimljivog miša MMORPG igračima.
__________

Bočne tipke su na odličnoj poziciji te lako dostupne. Kotačić je poprilično velik i gumiran te također ima postavke osjetljivosti u softwareu koji dolazi sa mišem

Software je odličan i također neusporediv sa FireGliderovim:

FireGlider:                                                                               
               

Inferno, (dva taba od njih pet:

   
__________

Miš svjetli ovisno o profilu kojeg koristimo i kako namjestimo osvjetljenje, no srećom svjetleći logo se može isključiti, (u jednom profilu ne svijetli niti tipka za mjenjanje profila) jer ipak u mraku svjetli kao Betlehem.




*isključeno osvjetljenje

Sve u svemu, vrhunski glodavac sa vrhunskim softwareom u svom cjenovnom razredu. Tu su i macro funkcije sa kojima još nisam na ti, ali za detaljni review predlažem skok ovdje
« Zadnja izmjena: Ožujak 04, 2013, 18:52:56 od doktor1 »

Offline doktor1

Odg: miniReview: Cooler Master Storm Inferno
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2013, 14:36:40 »
Još jedna stvar koju sam primjetio...

Software za Inferno ne mora stalno raditi u pozadini jer miš memorira profil u svoju memoriju dok je to kod Fireglidera bilo potrebno.
Također pamti koji je profil bio aktivan kod gašenja računala te ga automatski pokreće sa ponovnim dizanjem Windowsa dok je FireGlider uvijek resetirao DPI na najmanji bez obzira na kojem je bio aktivan kod gašenja računala.