Autor Tema: Enthusia  (Posjeta: 1409 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Wulf

Enthusia
« u: Svibanj 17, 2013, 22:35:24 »
Emulatori su sjajna stvar  :P

spomenuli ste Ethusiau pa sam odlučio isprobati istu... Iskreno, mene se uopće nije posebno nešto dojmila.
Naime, sve se svodi na Enthupoints i na otključavanje raznih kategorija i stvari i zarađivanje bodova.

Kad krenete izaberete si auto, ne kupite nego izaberete. Sve vam piše, razne specs, etc o autu i sve to. Imate garažu, gdje možete mijenjati boju, podešavati setup na svemu i svačemu. To čak nije ni loše jer vam pokaže koliko dobijete/izgubite gripa, snage, under/oversteer i slične stvari. Jedino što mi se ne sviđa što je sve u columnama. Nema brojki, stupnjeva nego samo crtice i po tome se ravnate.
Zatim krećete sa utrkama. Utrke su po klasama i postoji određeni ratio koji dobijete i tako se gledaju izgledi za dobivanje bodova i pozicioniranja. Ako sam dobro shvatio, što je manji ratio to je veća šansa za dobivanje utrke i ako imate najmanji ratio smješteni ste na zadnje mjesto. Što je u jednu ruku fer. Kroz utrku imate bodove i njih trošite. Trošite na način imate sudar, vozite izvan staze, vas neko udari i slično... Sve što nije "fer" ili na stazi(u jednu ruku ok, jer sam iskorištavao sličan sustav u GT4 kod special conditions)... Kad potrošite bodove morate se odmoriti, što traje oko "tjedan dana" i o tome vam ovisi ranking. Bodove naravno akumulirate kroz utrku i ako što bolje vozite to ćete imati više bodova i dulje ćete se moći raceati... Što nas dovodi do sljedećeg poglavlja..
Kroz utrke skupljate bodove za sebe kao vozača i za svoje vozilo... Kako skupljate bodove tako imate više enthupointsa, više ih osvježite nakon utrke i slično, a kod bodovi za auto služe za - lvl uppanje auta. Znači, što vozilo ima viši lvl to je brži, bolji handling, steering, top speed etc. Jedino kako auto upgradeate je kroz Garage->Setup i to je to... A ako lvl uppate auto onda dobijete više snage i slične stvari. Daklem, nema kupovanja djelova i nekog određenog customizanja, nego samo tune up kroz garažu.
Što se tiče "kupovine" auta, toga nema. Ne postoji. Nove aute dobivate kroz utrke, odnosno otključavate ih ako valjda završite u top3... Kao lutrija zapravo. On vrti aute protiv kojih ste se raceali i vi stisnete stop i kaj dobijete - dobijete.

Da pređem na bitniju i pozitivniju stvar. Vozni model. Tu sam prvo bio malo ono - meh, ali kad se uđe u štos zarazno. Koliko se sjećam i koliko sam iskusio, postoji ljudski faktor i nije dosadno kao u GT. AI te doživljava na stazi i osjećaj brzine je dosta dobro prikazan, a skretanje također. Skretanje mi je jedan od zanimljivjih dijelova, iako možda čudan, ali je jako zanimljiv i po meni dobro napravljen. Imao sam par situacija u zadnjem krugu u borbi za P1 gdje sam se približio vodećem i prestigao kroz zavoje... Išao je dosta široko, a ja puni gas, lagano kočenje ili skretanje bez gasa i onda po plinu... Damage model je... Nema ga XD

Suma sumarum - Enthusia je zanimljiva odnosno vožnja je daleko zanimljiva od ostatka igre da tak kažem. Veliki izbor marki automobila i setupa i jako zanimljiv i dobro izveden vozni model i fizika.

Ko želi nek proba.. Čak možda i preporuka, ako možete probajte pa onda kupite  thumbs1 šofe1 šofe1

Neznam jesam li sve napisao ili nisam, ali to je ovo kaj sam ja malo vozio i nije me se previše dojmilo. Pitajte ako sam nekaj zaboravio a zanima vas