Autor Tema: Birtija  (Posjeta: 2141481 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Thergothon

Odg: Birtija
« Odgovori #4770 u: Ožujak 24, 2014, 12:09:24 »
Svaki forum je glup kolko mu ti dozvolis da je glup...
To sto preozbiljno shvacate trolove i sto vam neki ljudi ne pasu to je problem vise u vama nego njima.

Prema toj filozofiji nije problem u određenom postotku zajednice koja trola, vrijeđa, bahati se i ismijava nekog novog člana koji je skroz normalan i pristojan, već je problem u pojedincu koji odlazi iz takve zajednice? Zamisli da netko dođe na ovaj forum i starosjedioci ga počnu napadati i kačiti se na njega kroz svaku temu jer se lik izjasnio da vozi sa asistencijama. Treba li to njemu, dal bi trebao preispitati svoje stavove zbog kojih je dozvolio forumu da postane glup? NE, takvom forumu treba dati odjeb instantno ili IRL društvu i potražiti bolje, a ako si neutralni promatrač ne se niti upuštati u takvo društvo.

Nije problem niti u nasilnicima i kretenima određenih zajednica, imaš ih u svim sferama društva, problem je u moderatorima koji nemaju iste standarde ophođenja prema svim članovima. Sitne ribe su nebitne i često se dijele banovi i opomene takvima novopridošlicama samo zbog otvorenih tema u krivom podforumu. Svaki forum ima neku hijerarhiju. Admin, modovi i odmah iza njih su starosjedioci koji su tu od samog početka i vjerojatno najaktivniji članovi. Problem nastane dok ta samoprozvana elita "preraste" sva pravila i postane veća od foruma, a nitko ne mrdne prstom na to jer su privilegirani. Posljedica toga je toksična atmosfera bez normalne komunikacije i dok netko normalan dođe oglasi se uzbuna - ALERT, ALERT, uljez u bazi.

Offline ManTheRamparts

Odg: Birtija
« Odgovori #4771 u: Ožujak 24, 2014, 12:16:48 »
Na rebootu je glavni problem Zony sekta, a svi normalni znaju da normalne komunikacije s fanboyima nema - onda ti ne preostaje drugo nego da ih trolaš, ali tam ima tolko idiota da se čoveku ne da niti to.

Offline Thergothon

Odg: Birtija
« Odgovori #4772 u: Ožujak 24, 2014, 12:44:45 »
Sad dok si spomenul trolanje si me podsjetil kolko je taj pojam kod nas krivo shvaćen i na koji način se izvodi - balkanski primitivno i očigledno, sve kontra od onoga kaj bi trebalo biti.
Pravoga trolla čak i cijenim jer za uspješno trolanje treba puno znanja o temi u koju se upuštaš jer cilj je napraviti pomutnju i ostati neprimjetan. I onda dok vidim pokuš trolanja: hehehehehe xbox je bolji od ps3 u nekom Sony podforumu ili bilo kakvo prozirno kontriranje. Ili pak odgovore na takvo trolanje, tipa: "Ma pusti ga, on je troll"

Kakav mrtvi troll, to je kretenčina koja ne zna ni trolati, a kamoli normalno raspravljati!

Offline Luckyluke

Odg: Birtija
« Odgovori #4773 u: Ožujak 24, 2014, 12:55:03 »
Ne može, jer će ga odmah obasuti hrpa budala sa retardiranim i nekulturnim postovima
+1

I šta onda tražiti na takvom forumu gdje ti kažu da si budala i idiot kad kažeš nešto protiv njihovog ustaljenog mišljenja ? Nemoj mi samo Cole reći da je to stvar kako shvaćam trollove ili slično, jer kad sam ti rekao da si bedast šta daješ pojedinim filmovima astronomske ocjene odmah si se uvrijedio i sigurno se nisi osjećao lijepo. Isto tako, nikome nije drago slušat ispade klinaca na HCL-u kojima je prosjek godina 12.

Offline Thergothon

Odg: Birtija
« Odgovori #4774 u: Ožujak 24, 2014, 13:06:05 »
Klinci su najmanji problem i barem imaju izgovor za nepodopštine. Najgori su većinom ovi oko 20 koji još uvijek nisu (mentalno) odrasli i previše im je dosadno u životu.
Na našem forumu se pak pokazalo da su najgori ovi od 40+ godina  cer1njo cer1njo

Offline Punisher

Odg: Birtija
« Odgovori #4775 u: Ožujak 24, 2014, 13:10:55 »
Uvijek je tako na forumima s ogromnom populacijom kada administracija ne zna raditi svoj posao. Bio sam član ogromnih stranih foruma, svaki član je jednako tretiran i daju ti volju da ostaneš aktivan.

Na hclu je problem upravo ovo što je Ther rekao, "elita" zapravo ima veća prava od svih i upravljaju forumom.

Offline ManTheRamparts

Odg: Birtija
« Odgovori #4776 u: Ožujak 24, 2014, 13:27:31 »
PRRRRRD fpalm1 fpalm1 fpalm1 fpalm1

Offline Wulf

Odg: Birtija
« Odgovori #4777 u: Ožujak 24, 2014, 15:12:18 »
@Ther: tvoja prva recenica da sad ne quoteam(na ovoj strani ofc)... mislim da je Cole mislio na to da ako ih shvatis ozbiljno, uvrede, sprdanciju i podjebe da onda tu dolazi do "problema" u tom pojedincu. Ne bu covek nikam dosel onda ak bu se vređal na sve, ne? A to stoji da su vecine budale ako se neznaju ponasati prema novima ili nekome ko ne dijeli njihovo misljenje, a nije nista drugacije u stvarnosti(iskustvo)... ako ne dozvolis da dojde to do tebe, nastavis dalje. Druge teme, rasprave, etc... ak ti bas pukne film jeeš mu majke i aj bok.
Covjek se spusta na njihovu razinu ako se nastavi prepirati s njima i vrijedati, a pogotovo ako se kačiš na postove i ti "njemu/ima pokazujes kak je to kad te neko vrijeđa". Onda nisi nis drukciji neg oni.

Sent from my GT-I8260 using Tapatalk


Offline Thergothon

Odg: Birtija
« Odgovori #4778 u: Ožujak 24, 2014, 15:17:09 »
Pa o tome i govorim, uvijek imaš izbor i spuštanje na istu razinu ne dolazi u obzir, ali isto tako ne vidim zašto se kretati u krugovima gdje si nepoželjan.
Osobno nemam nikakvih problema niti s Hcl-om niti bilo kojim forumom, ali naletim svaki dan na brdo idiotarija i zapitam se koji je gušt ljudima koji im služe za sprdnju tamo dolaziti. Ono, imaš na izbor još bezbroj foruma gdje je drukčija situacija.

Offline Praetorian

Odg: Birtija
« Odgovori #4779 u: Ožujak 24, 2014, 15:29:33 »
Ja recimo volim trolat na Bug forumu. Ima toliko fanboyeva i zadrtih forumaša da jednostavno ih moram trolat.
 
Ovo je jedini normalan forum na kojem jesam i na kojem sam bio. ;D

Offline Iceman

Odg: Birtija
« Odgovori #4780 u: Ožujak 24, 2014, 15:41:32 »
Zašto volim ovaj forum? Ovo je valjda jedini forum (vezano uz gaming) gdje smo bilo koju novopridošlicu koja je pokušala trolati ili jeb.... nekom majku neutralizirali i izdominirali lijepim ponašanjem. Takvi su nestali čim su se pojavili.  cer1njo
----
Ja sudjelujem samo na CSR forumu. HCL čitam ali ne komentiram (tj imam nekoliko 10-taka postova, ali to je zanemarivo). PCPlay forum forum je malo skrenut forum na kojem se nalazi starija ekipa koja se redovno podjebava. Svako novi koje došao i pokušao nešto iskomentirati bio je ignoriran po kratkom postupku ili bi usljedilo pitanje: Tko si pak ti? Uglavnom isto forum gdje samo čitam.

Offline Praetorian

Odg: Birtija
« Odgovori #4781 u: Ožujak 24, 2014, 15:50:55 »
Šta je s onim forumašem filip (tak nešt) znam da je bio banan, ali čini me da se bio vratio, il ja bulancam?

Offline ManTheRamparts

Odg: Birtija
« Odgovori #4782 u: Ožujak 24, 2014, 15:52:25 »
Vrnul se kolko se sećam i ispričaval nekaj, al niko ga baš nije doživljaval. Očito nema oprosta. ;D

Tu pri nama da dobiš ban stvarno moraš biti pacijent jer imamo tolerancije ohoho.

Offline Luckyluke

Odg: Birtija
« Odgovori #4783 u: Ožujak 24, 2014, 17:25:32 »
Imamo tolerancije više od Krpe  cer1njo Fakat smo pretolerantni...

Offline versus

Odg: Birtija
« Odgovori #4784 u: Ožujak 24, 2014, 17:32:35 »
e, znam ja jednoga što ste banali

i kladio bi se da je i dalje tu, u nekom mračnom kutku čita. Al šuti. Jelda ?  ;D