Off-topic > Muzika, filmovi i serije

True Detective

<< < (2/4) > >>

Thergothon:
Nakon dugo odgađanja, konačno sam jučer pogledao prvu sezonu. Dojmovi idu u spoiler...

McConaughey i Harrelson su vjerojatno najbolji detektivski duo koji sam imao priliku gledati u nekoj seriji ili filmu.
Glumačka izvedba je vrhunska, a McConaughey je klasa za sebe, totalno je rasturio sve živo s ovom ulogom.

Uživao sam u svakoj sekundi i gutao epizodu za epizodom s puno oduševljenja, sve dok nisam pogledao zadnju epizodu koja me razočarala.

Kroz svih sedam epizoda se napetost i mistika gradi na temeljima tog kulta. Konstantno nam se na nos nabija yellow king, carcosa i što sve ne.
I onda u zadnjoj epizodi imam osjećaj da je sve to odbačeno tj. poslužilo je samo kao trik da te zadrži zaintrigiranim i potakne na stvaranje vlastitih teorija dok nestpljivo iščekuješ kraj.

Konačno dočekaš kraj i jednostavno ne dobiješ nikakve konkretne odgovore. Pozadina kulta je samo djelomično objašnjena, znamo da ludilo seže sve do vrha i da je to tradicija u obitelji Tuttle, ali sama mitologija, simbolika i motivi iza svega ostaju nerazjašnjeni. Smeta mi što se kroz čitav show gledatelju bacaju u facu te mistične stvari i stvara se dojam da iza njih postoji nešto dublje, a kasnije sve maksimalno simplificiraju.

I igralo se na sigurnu kartu sretnog kraja. Rust kao zakleti nihilist doživi duhovno iskustvo koje ga iz temelja mijenja kao osobu i vrati mu nadu i vjeru u život itd. Dirljiv je kraj i odlično je odglumljeno i shvaćam metafore na kraju, ali jednostavno mi se ne uklapa i ne paše s obzirom na atmosferu i događaje iz prethonih epizoda.

ManTheRamparts:
Meni je bas to OGROMAN plus jer se u zadnjih par godina u serijama (zapravo opcenito) brutalno forsira los kraj, ubijanje glavnih likova i slicno do te mjere da je postalo brutalno predvidljivo i naporno (game of thrones je to podignul na razinu parodije) umjesto nekog šokantnog i emotivnog kak si obicno to zamisle tvorci serija. Totalni kontra efekt. Na prvoj sezoni mi je to bilo onak - sam bog da ih nisu ubili na kraju jer bi mi to srozalo seriju jebacki. Samo zbog toga bi im dal ruku i rekel svaka cast, super. Idem si platiti kuuurve.

Druga sezona mi je bila ok, al ni blizu prve. Farell ocekivano dost dobar, ostatak mi se ne da komentirati previse kad nije nekaj posebno sezona.

Thergothon:
Ma kakvi, nikakvo ubijanje glavnih likova, mislim na iznenadnu transformaciju glavnog lika i svođenje svega na jednostavno "svjetlo vs tama" bez ulaska u neke detalje na kraju.

Očekival sam da ne bude stalo na sukobu sa stereotipnim seljoberom koji si jednostavno brije na voodoo. Naravno, glup kraj bi bio da sve glavešine pohapse, ovo je ralan kraj, ali je do bola pojednostavljen i sveden na ono kaj dobijem i kroz teksaški masakr motornom pilom.

I da, kraj baš pokušava biti šokantan i emotivan. Naizgled fatalno ranjavanje, završna vizija koja je ubačena da svemu da neku auru nadnaravnog i potakne mutavi internet na bezbroj teorija zavjera i onda konačno prosvjetljenje kroz komu. Mi smo svoje odradili, borba se nastavlja, ali više nije naša i evo ga - KONAČNO SAM UGLEDAL SVJETLO NA KRAJU TUNELA. To mi najveći jebeni užas, od nihilista i totalnog pesimista koji se na takve stvari dere FUCK YOU čitavu seriju, napraviš kontru samo zbog toga jer je neočekivano i u duhu sretnog kraja.

Ako se mene pita, trebaloje završiti ozbiljnije uz dobru dozu ironije i gorčine tj. kakva je serija i bila prije finala.

ManTheRamparts:
Erm. Krivo si me skuzil, velim samo o djelu s tragicnim zavrsetkom, tj. Forsanjem ubijanja glavnih likova, s ostalim stvarima se slazem vecinom. Opet i takav kraj mi je bolji od npr. Breaking Badovog kraja koj je ziheraski bil da ziheraskiji nije mogel biti.

Isto tak kraj druge sezone TD-a je predvidljiv onako, tu su ga zasrali posteno.

doktor1:
Kao šta sam reko, druga sezona mi je kupus i jedina svjetla točka je Farrell... Radnja nepotrebno iskomplicirana...
Praktički odmah se zna tko će gdje i kamo na kraju druge sezone...
A šta se tiče tih "loših endinga", slažem se da lagano trebaju nestajat...

Totalno razočaran...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju