Off-topic > Muzika, filmovi i serije

Homeland

(1/1)

Cole™:
Homeland | IMDb

Domovina (eng. Homeland) je američka dramska televizijska serija koju su kreirali Howard Gordon i Alex Gansa, a koja je djelomično temeljena na izraelskoj seriji Hatufim (u engleskom prijevodu Prisoners of War) koju je kreirao Gideon Raff. U seriji su glavne uloge ostvarili Claire Danes kao Carrie Mathison, agentica CIA-e i Damian Lewis kao Nicholas Brody, američki marinac. Radnja serije vrti se oko uvjerenja agentice Mathison da je narednik Brody, kojeg je Al-Qaeda držala u zatočeništvu punih 8 godina kao ratnog zarobljenika, prešao na njihovu stranu i sada predstavlja opasnu prijetnju SAD-u.


Dugo godina dok nisam pogledao Lost, Jack Bauer i njegovih 24 bila su mi najdraža i najbolja serija, no kako je 24 bio privremeno obustavljen (pretprošle godine serija se nastavila u drugačijem formatu), dugo vremena tražio sam seriju koja će mi zamjeniti tu akciju koja mi je toliko rulala. Prvim sezonama serija je imala unikatnu priču i dobro izrežirane plotove, no tek poslije kada je serija sa krajem treće sezone odlučila napravit drastičan rez, dobio sam od serije šta sam tražio. Trenutno sam pogledao sve epizode svih sezona te moram priznat da me je četvrta sezona najviše držala pred ekranom i da sam ju pogledao u šusu. Petom sezonom serija nije izgubila na kvaliteti, bilo je tu puno dobrih epizoda i zavrzlama, ali ipak nekako slabijeg pejsinga. Tokom svih sezona najviše sam se vezao za Saula, Carrie koja rastura i jede seriju, Quinn koji je jedan od najboljih operativaca koje sam gledao na "malim ekranima", Dar Adal rula sa tom svojom mračnom mističnosću. Iz prvih sezona izdvojio bi Brodya, te Carrieine klipane Virgila i Maxa. Brodyeva dijeca su nešto najneugodnije u seriji; srećom traju samo prve dvije sezone.

Cole™:
Nisam dugo gledao seriju. Mislim da sam stao na petoj sezoni ako se ne varam, pa sam išao bing-watchat od početka. U par dana zgotovio prve dvije sezone. I stvarno je jako dobro napisana serija i brutalno mi je kako je nakon druge sezone serija došla do raskrižja i skrenula uzlaznom putanjom, jer zapravo je plot cijele prve dvije sezone bio zgotovljen praktički. Čudim se da na forumu nema baš previše fanova serije, budući da je dosta popularna zapravo.

Cole™:
Bing-watchao u nešto više od mjesec dana cijelu seriju do zadnje epizode. Prvih pet sezona sam i prije gledao i bile su mi sve vrhunske. Šesta me šokirala s Quinom i moram priznat da me kraj te sezone emotivno dotukao. Baš sam teško ishendlao tu zadnju epizodu. Onaj Brett O'Keef mi je dizao kosu koju nemam na glavi s onom katastrofalnom glumom i glasom, no imala je sezona vrhunske epizode iako mi je generalno uz ovu sedmu najlošija do sada. Sedma sezona je imala dobre i napete epizode i tek pred sami kraj mi se popravila da mi nebude na kraju dizaster. Keanova kao predsjednica SAD-a mi nije nikako legla iako ju je Elizabeth Marvel sjajno utjelovila, al mi je jednostavno bila užasna predsjednica. A sad čekanje 2019 i zadnja sezona...

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju