Autor Tema: Resident Evil 7  (Posjeta: 21515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ManTheRamparts

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #75 u: Veljača 03, 2017, 17:26:01 »
Neću gledati video, ali prema slici pretpostavljam da je onaj dio s mrtvačnicom, koja 2, 2 i pol sata. Lagano igram. Jučer nisam ništ, tu sam negde stal.

Offline doktor1

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #76 u: Veljača 03, 2017, 17:36:12 »
Da tu dole je mrtvačnica, tj spalionica...
Meni tri sata, a za izaći iz kuće četiri...
__________

Inače sada sljedi šok - ovo mi je u rangu Alien Isolationa!!  ;D
Vrhunski

A pošto mi je Alien: Islations najbolja igra koju sam igro pa možda ikad... Sve jasno...
_________

Dobar članak
Resident Evil 7: Why Jack Baker is the scariest enemy in the game | PC Gamer
« Zadnja izmjena: Veljača 03, 2017, 17:43:16 od doktor1 »

Offline ManTheRamparts

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #77 u: Veljača 19, 2017, 21:43:48 »
Meni je bil odličan, neki dan sam odigral, ALI - kraj mi je glede priče i tak toga super, samo kaj je preskriptirano i s gameplay strane katastrofa. U globalu igra je meni čvrstih 9/10.

Offline ManTheRamparts

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #78 u: Listopad 16, 2017, 20:05:58 »
! No longer available


Jedva čekam! kuul

Ovo bi prodigyu bilo dobro u VR-u, ako je dodana podrška na PC-u?

Offline doktor1

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #79 u: Listopad 16, 2017, 21:46:09 »
-1/10

Offline doktor1

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #80 u: Veljača 07, 2018, 11:12:25 »

Noćas prešao glavnu igru + Not A Hero DLC.
Daughters i End of Zoe sam pogledao an Yotubeu. Sada mi krivo da nisam možda kupio Banned Footage Vol 1 / Vol 2 jer mi se čini odlično, pogotovo Daughters no gameplay od End of Zoe mi je bio odbojan.
Čak mislim da je Daughters dio iz DLCa trebao biti u igri u obliku video kaseta koje srećemo te možemo preći sa tim likom!

Inače ogroman sam ljubitelj horor igara i filmova.
Napominjem da ima nekih sitnih spoilera o igri!

Igra mi je bila odlična uz jedan mali problemčić - od sredine postane malo previše akcijski orijentirana!
E sada, ja sam uzeo Survival Pack DLC samo da odmah od početka startam na Madhouse težini!


I, šta reći? Jako, jako teška igra kada se odmah na startu krene na Madhouse težini pošto nakon šta se pređe igra i tako otključa ta težina u tom prelasku, dobivamo pištolj i pilu koji znače jako, jako puno! Ukoliko se odmah ide na Madhouse prelazak bez prethodnog prelaska tih itema nema i to je konstantna borba sa municijom i healthom! Tu je i ograničeni broj kaseta koje nam služe za sejvanje šta me najviše privuklo. Nakraju sam toliko štedio na njima da sam igru završio sa osam komada u kutiji!
Najveći problem su bile boss borbe te su mi Marquerit i mutirani Jack zadali puno problema! Priznajem, možda ima neki super duper igrač koji je to na prvom Madhousu riješio isprve ili druge, ali mene su namučili jer sam imao municije taman, taman, taman.......
Morao sam pametno iskoristit coinse, pogotvo prvih devet kada sam otključo .44 Magnum koji mi je jako pomogao u jednoj situaciji no sveskupa za njega sam našao cca 15 metaka... Ako...
Dosta sam koristio Psychostimulants tj cheat jer mi je svaki item bio važan!

No takav gameplay mi je bio odličan; stalna napetost i pametno korištenje resursa te isčekivanje sljedećeg velikog okršaja mi je bilo vrlo zabavno.
Kažu da je broj i raspored itema i neprijatelja totalno drugačiji od "normlanih" težina. Kao i broj coinsa kojih sam omašio osam od 35...



Igra počinje odlično! Fantastična atmosfera i dizajn kuće u koju ulazimo mi je odmah navuklo osmijeh na lice - ili strah u kosti? Nema veze, uglavnom vrhunski. Kretanje našeg lika je odrađeno vrhunski; djelujemo kao običan čovjek, a ne neki super marinac i Uasin Bolt kada zaglibi. Ali tu ima i jedan problem koji je možda vezan do voice actinga - naš lik nako šta prvi put sretne Miu, nakon šta ga prepili sa pilom i slično u glasu ne pokazuje nikakvu paniku, paranoju, strah! Voice acting je flegma: "Ah, još jedan dan sa mutiranim nestalim djevojkama i odsječenom rukom, meh... daj nešto bolje..." Sve one animacije otvaranja vrata, korištenja med-bočica i slično doprinose toj imerziji i dojmu da smo stvarno u igri, koliko to možemo biti...


Nakon Boathouse djela dolazi mi jedan od najdražih djelova - Wrecked Ship! Velika promjena setinga i napokon povratak fokusa na napetost, a manji na akciju. Taj dio mi je jednostavno bio odličan, (ovo šta sljedi u zagradi može biti SPOILER!! - igro sam sa Miom jer neznam šta se dogodi ako odaberemo Zoe); super dizajniran, ponešto zagonetki dobrodošla promjena!
Neznam ni sam kako sam prešao zadnji dio u Salt Mines djelu na ovoj težini; trebalo je par pokušaja no ipak sam došao do kraja.


Likovi su jako dobri i kako napredujemo sve se fino zaokružuje i doznajemo razne detalje i posljedice situacije u kojem smo se našli. Ja bih istaknuo Lucasa koji je totalno lud i Eveline koju nakon početnih sati nisam uopće očekivao! Meni dosta zanimljivo iako možda nekima isfurani horor "malo dijete" stil...
Još kada na kraju doznamo kako i zašto te tko je... Zato mislim da je Daughters dio morao biti unutar sam igre!
Not a Hero DLC mi je meh, ali da još malo soli glavnoj priči...

Sa tehničke strane nemam skoro nikakvih primjedbi; igra izgleda fantastično i vrti se vrhunski.
Ova jedna primjedba ide vezano uz moju periferiju - Capcom nije htjeo dati službeni support za ultrawide 21:9 format te sam morao editirat .exe preko HeX editora da osposobim taj format, (zato se i vide male crne crte na rubovima screenshotova no srećom kada se igra potpuno su nevidljive jer se stobe sa rubovima monitora) te sam mislio da neću kupit igru radi njihove tvrdoglavosti no ipak sam uzeo i sam riješio taj problem.

Zvuk je također odlična! Naravno igrano sa slušalicama jer drugačije se ni nesmije igrat...

Eto, toliko od mene po pitanju ove igre... Nadam se da nastavk ide ovim smjerom...

Offline Hrv4tin4

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #81 u: Ožujak 01, 2018, 07:03:33 »
Nedavno sam ponovno dovršio RE 4,5,6 i Revelations 1 i 2. Niti jedna od tih igara mi nije sjela i najviše me vuku zapravo prva 3 nastavka koji su mi oduvijek bili genijalni.
Sedmicu imam već duže vremena sa sason passom no nikako uloviti vremena, sjest i upustiti se u tu avanturu. Koliko čitam - igra je super i nešto novo u RE svijetu.

Sviđa mi se izgled i gameplay no bojim se kakva je igra po pitanju story-a. Već mi se sve zgadilo u novijim nastavcima (od 4. pa naviše) kako su priču upropastili sa hrpetinom XY virusa i praktički više niti nema "originalnih" zombija i priča se širi s tim novim virusima na ntu potenciju...

Nadam se da ova igra ipak ima i neki zaustavni trak po pitaju širenja još novijih virusa XYZC i da će biti bolja od gore nabrojanih nastavaka...

Offline Luckyluke

Odg: Resident Evil 7
« Odgovori #82 u: Veljača 27, 2019, 01:27:28 »
Počeo danas igrat sedmicu jer mi je trebala još jedna doza Resija nakon šta sam kompletirao dvojku. Ovu sam u vrijeme izlaska igrao možda pol sata i odustao iz nekog razloga. Sad dok igram više manje mi je sve poznato jer je mehanika slična, samo je iz prvog lica. Baš je odlična igra. Puzzleovi mi se sad čine dosta lakši, vjerojatno zato jer sam skužio iz dvojke na koju šprancu funkcioniraju. Atmosfera mi je vrh, možda nije strašna igra, ali ima tu trademark Resi uvrtnost, morbidnost i degutantnost. Jedino je malo nelagodno kad me ova familija traži, pa ne znam odakle sve mogu izletit. Bilo je nekih vrlo dobrih scare-ova. Inače općenito ovo bi po mraku i @Čole mogao odigrat.  cer1njo

Grafika mi je u početku bila čudna, sva žuta, zblurana... ali kad se uđe u prvu kuću skroz se sve promjeni. Možda teksture i to nisu na najvišoj razini ali u pokretu, sveukupan dojam je vrlo zadovoljavajuć, s obzirom da bez problema ide u 60 fpsa. Zvuk s druge strane je fantastičan. Na sluškama čuje se svaki detalj i zbilja je užitak tako igrati. Hvala bogu, za razliku od Metroa kojeg paralelno igram, lik nije mutav, nego normalno priča, reagira na svijet, psuje itd. Prema nekoj procjeni na pola sam igre i vjerojatno ću je završit za par dana. Mrvu mi je lošija od dvojke, ali neznatno. Neka čvrsta 9-ka od mene za sad.