Autor Tema: Forza Motorsport 4  (Posjeta: 247260 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ManTheRamparts

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #75 u: Ožujak 02, 2012, 06:50:02 »
Ne da mislim, nego znam. Ne prema videima viđenim po netu, nego zato kad sam igral obadve igre dosta da mogu usporediti kak se spada.

AI - da baš tak se vozi igra, ko na videu  cer1njo

U utrci, dok se VOZI funkcionira kak treba.

To kaj se GT5 vrti u 50% većoj rezoluciji mu ne znači apsolutno ništ, jer ga Forza i dalje pokopa na vizualnom polju. Screen tearing je prisutan čak i dok NISU promjenjivi vremenski uvjeti. Igra jednostavno nije dovršena.

Pravu stazu si odabral za usporedbu hahah Nurb - na Forzi puno bolje izgleda zbog 3D drveća, a ne 3d efekta.

Gradske staze - to jes, najbitniji element u racing igrama. Daj mi rađe Sebring, Silverstone, Hockenheim, Road Atlanta, Road America etc. - o pa da, toga nema u GT-u.

Cviliš tu za volan, a videl sam da igraš GT na kontroler, daj molim te. I koja je to bila takva žustra želja tu dolaziti započinjati ovo? Ako ti se ne sviđa Forza, odi u GT temu i tam ga diži u nebesa skupa s vašim voljenim vođom Kazojom aka Tamagočijem iliti medijskim klaunom. Ja znam da GT nije bolja igra od Forze, ali isto tak znam da ni GT, ni Forza nemru PRISMRDITI jednom, sad već 6 godina starom - GTR-u 2.

Činjenica je da je Forza kompletnija igra od poluproizvoda zvanog Gran Turismo 5 i tu nema daljnje rasprave.

Offline Thergothon

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #76 u: Ožujak 02, 2012, 06:50:50 »
Takvih videa se moze naci kolko god zelis za bilo koju igru.
Primjer:
GT5 AI Stupidity


Nikad se nisam ogranicavao i nema platforme na kojoj nisam igrao, moze se uzivati i u GT5 i u Forzi bez fanboy spika.
Prije sam popljuvao u jednoj temi Gt5 ali barem imam neko zaledje, na tisuce sati i platinu odavno. Tvoje misljenje mi nije relevantno jer nikad igru nisi probao. Prvo probaj pa onda seri po igri kolko te volja, bez pokrica je sve jedan velki LOL

Offline ManTheRamparts

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #77 u: Ožujak 02, 2012, 07:06:12 »
Ja više nemrem uživati u GT5 jer mi se zgadil do groba!  cer1njo

Ne, sad je moral neko uništiti prirodni balans. Sve lepo super tu u Forza temi (more, nebo, ptice, srne na livadi, idila totalna) i onda dojde I SVE POKVARI!!!  cer1njo

A taman sam zabil na ožiljke od Gran Turisma, proklet bio! Tak ga bum z guštom prodal ihaj!!!! UFFF!  cer1njo

Očito je ciklički. Prvo je sklad, idila, mir, onda dojde pomutnja i na kraju naravno kaos. I onda opet sve iz ponova!  cer1njo
« Zadnja izmjena: Ožujak 02, 2012, 09:57:25 od ManTheRamparts »

Offline Montoya

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #78 u: Ožujak 02, 2012, 10:16:11 »
Kakav to balans?
Malo pregledaj svoje postove i spominjanja GT-a, pogledaj si samo svoj profil u GT-u i automatske poruke...pa onda govori o bičanju.
Ak ga ne voliš, gadi ti se, povraća ti se od njega ili ne znam kaj, prodaj ga/ne igraj/ignoriraj, ne moraš to u svakom prokletom postu naglašavati tri put!

Ovo je tema o Forzi, koju prvenstveno ti dižeš u nebesa - i niko ti nije nikaj prigovaral, iako je logično da igra nije bez mana, ko ni jedna uostalom.
Dojde neko s drugim mišljenjem i odma planeš - automatski s tim nemreš suditi dal je neko fenboj nečeg ili ne, pošto se na takav način izražavanja i ti sam bacaš u tu kategoriju + i u onu hejtera (GT-a u ovom slučaju).

Nisam igral FM4, no puno sam o njoj istražival (i (puno) pisal na portalu - doprinjel (kolko-tolko) njenoj popularnosti na forumu - pogotovo prije pada) i ak bi imal neku priliku, voljel bi probati.
Al da je FM4 ultimativna vožnja, a s druge strane GT5 smeće - to jednostavno ne drži vodu.


CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"

Offline ManTheRamparts

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #79 u: Ožujak 02, 2012, 10:31:32 »
Gle, da probate igru i da vidite kak bi trebala izgledati kompletna vožnja - znal bi zakaj. Jednostavno - GT5 mi je najveće razočaranje ove generacije kad su ga zeznuli. Bičati mogu kolko hoću, ako vam ne paše - nemojte čitati moje postove, imam pravo na izražavanje i nisam zadovoljan s GT-om i normalno da to budem izrazil.

Forza i GT su konkurencija i normalno da se povlače paralele i usporedbe i onda dok neko dojde tak i počne govoriti za jedno da je bolje od drugog, a nije videl Xbox u ovom slučaju na, a kamoli Forzu - normalno da budem rekel.

Naigral sam se i Xbox-a i Playstation-a, bome sam se i vožnji navozil jako puno i dok mi neko veli da je Gran Turismo 5 ultimativna simulacija diže mi se kosa na glavi. Sve kaj sam napisal je istina i to znate i sami. Igra je poluproizvod (doduše - jako dobar u suštini, ali kao cjelina = nula bodova). Sad mi je to još jasnije dok sam videl Forzu u akciji i kak je sve speglano i na mjestu, kolko je detalja i opcija u igri, pažnje posvećeno svakom autu i stazi. One spike da nema Kazunorija ne bi bilo ovog - ne bi bilo onog, strast (kao u GT-u je svemu posvećena ljubav - vidim kak zgledaju standard auti, dok na Forzi su svi u rangu premium modela i uz to se voze zabavnije ČAK i na KONTROLER, da ne spominjem kolko zvuk može biti važan u celom doživljaju) bla bla ne drže vodu jer je Forza ovim nastavkom debelo prešišala Gran Turismo po kvaliteti. I nije im trebalo 6 godina. Svake 2 godine, malo pomalo nadograđivanje postoječeg engine-a i sadržaja je dovelo do ove igretine.

Ja ti bum uvek rekel kaj mislim o GT-u i Forzi i bilo čemu drugom, ako ti smeta, nek ti smeta. Imam svoje mišljenje i ono se ne bude promjenilo.

I naspram GT5 je FM4 bome ultimativna vožnja jer je za razliku od njega kompletna igra i zaokružen proizvod.

Ako ti ne paše i doza humora, kaj da ti delam, možda ti reptili dojdu u kuću.  cer1njo

Offline Jack-Darkman

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #80 u: Ožujak 02, 2012, 10:53:42 »
Therg., Ramparts? koji volan bi trebao kupit za forzu4? Dobro, znam da nije G27 , al dajte link da vidim kako izgleda i imali ga kod nas za kupit?

Offline ManTheRamparts

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #81 u: Ožujak 02, 2012, 10:55:22 »
http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=264.0

Cijenu ni ne gledaj da se ne zrušiš!  cer1njo

Offline Montoya

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #82 u: Ožujak 02, 2012, 10:55:40 »
Forza i GT su konkurencija i normalno da se povlače paralele i usporedbe i onda dok neko dojde tak i počne govoriti za jedno da je bolje od drugog, a nije videl Xbox u ovom slučaju na, a kamoli Forzu - normalno da budem rekel.

Ja ti bum uvek rekel kaj mislim o GT-u i Forzi i bilo čemu drugom, ako ti smeta, nek ti smeta. Imam svoje mišljenje i ono se ne bude promjenilo.

Usporedbe su naravno uvek poželjne, no u vidu kvalitetnih rasprava, bez vrijeđanja i neprimjerenih riječi.
Kaj se tiče vlastitog mišljenja, naravno da svako ima pravo na njega, uostalom, nisam se toga uopće taknul.
No i mišljenja se mogu izraziti na vrlo različite načine - gdje u ekstremnim situacijama neki od njih dovode do sukoba i vrijeđanja, a to se ne tolerira, barem ne ovo drugo.
Do toga još nije došlo i nadam se da ne bude, ok je ponekad povisiti tenzije, no treba znati granicu - i imati neku kulturu kod izražavanja.


Ako ti ne paše i doza humora, kaj da ti delam, možda ti reptili dojdu u kuću.  cer1njo

Opet si krivo shvatil moj post - on je bil posve neutralan.
A kaj se tiče reptila, prošel sam par put Dino Crisis, tak da s njima nemam problema  :P
A sad opet na temu, koja je FM4  p1va
CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"

Offline ManTheRamparts

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #83 u: Ožujak 02, 2012, 10:59:32 »
Ma kakva nekultura, za drugo nisu! Inače - suzdržavam se, bolje da ne znate kaj bi vam sve mogel reći za Gran Turismo, to vam Ther more potvrditi! Uvek me vužge!  cer1njo

Tolko ga čekaš i onda ga tak zeznu - ufff! Pene košem mam!  cer1njo

Velim - ak ti smeta kaj se slobodnije izražavam, ne znam, sori.  cer1njo

Dalje Forza, makar ja bi mogel dalje ovak hahahah  cer1njo

Offline Punisher

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #84 u: Ožujak 02, 2012, 11:44:04 »
Frend ima zmodani box pa sam kod njega probao četvorku. I mogu samo reć, duplo bolja igra od trojke, koja mi je bila odlična i u kojoj sam izgubio sate i sate vožnje. Koliko su bili zapravo posvećeni detaljima mi je odlično. Top Gear sadržaj i test staza su zakon, i zakon mi je kak je u Replayu ista kamera kao zapravo kad Stig vozi krug. Autovista je također odlična, tjuniranje auta je čisti gušt. Nakon GTa falilo mi je to masovno tjuniranje svega i svačega. A i opcija da skineš zadnji spojler rula.

Ponuda automobila, veličanstvena, samo mi Porsche fali kao šlag na torti, savršen omjer Importa, Muscle carsa, Talijanskih supersportaša i ostalih europskih jurilica. Kad sam vidio i električne aute nisam mogo vjerovat i svi savršeno izgledaju, frend je pizdio kaj sam svaki put kad bi izabro auto, pustio da se odvrti krug koji ga cijelog prikazuje XDDDDD.

Sve u svemu, jedva čekam da ju uzmem, bit će puno vozanja :)

Offline Thergothon

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #85 u: Ožujak 02, 2012, 11:59:03 »
Treba prvo probati pa onda soliti pamet. petko je prvi uletel ko padobranac i pocel kenjati po igri kojoj nije niti prismrdel, a Ramparts samo ceka povod da izrazi svoje razocaranje u gran turismo koje je GOLEMO! I ja sam razocaran mozda jos i vise od njega al sam vec sve rekel u GT online temi tak da nema potrebe za ponavljanjem. Al gle, dok ljudi pocnu napadati bez pokrica, a drugu igru dizu u nebesa znas da cu se i ja tu pojaviti i jos jednom ponoviti lekciju  cer1njo  hug1
Objektivno, igra kao cjelina je puuno bolja. Jedini izgovor da se ne odigra ovakva igra je financijska situacija i fanboyizam. Ako se netko smatra fanom gaminga i automobilizma ovo je must have. Usporedbe su neizbjezne, a forum za to i sluzi.  kadt1kažem
« Zadnja izmjena: Ožujak 02, 2012, 12:11:18 od Thergothon »

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #86 u: Ožujak 02, 2012, 12:51:41 »

morali su downgradat AI zbog toga sta su povecali broj auta na stazi.

u GT5 nisan vidia Graphic inferiority in 12 players racing ka u forzi 4.

GT5 se vrti u 50% vecoj rezoluciji nego flopza sa 3D-om, izmjenom doba dana i noci i vremenskim neprilikama. normalno da ce bit pada fps-a i screen tearinga.

u usporedbi sa gradskim stazama iz GT5 poput rome, london, madrid, forza 4 staze izgledaju ka govno. nurburgring izgleda 5X bolje.

stvarno mislis da forza 4 modeli su na razini premium iz GT5? LOL

"Jedina mana Forzi je kaj nema prave podrške za volan"

po dobro i nije neka mana za autosimulaciju.

Zanimljivo...

-ako i je downgradean, kakve veze ima ako je i dalje dobar?

-ja na onim slikama nisam skužio nikakvu inferiornost, jedina razlika koju sma vidio je da kod VIŠE igrača, dakle kada je 12, a ne solo, ima publike, što je i realno čak

-ja sam, a vjerujem i svatko razuman, u racing igrama uvijek radje za fluidnost nego da se igra pre***ava sa nekom rezolucijom i efektima, a onda štuca dok voziš

-ostalo ne bih znao, nisam igrao

No dobro, tu bih sada mogao napisati još svašta sa stajališta nekoga tko nije igrao (ozbiljnije) ni GT5 ni Forzu, ali mislim da nema smisla, no ono što je dovoljno reći je da sam veliki fan Gran Turisma već preko 12 godina, i potrošio sam tisuće i tisuće sati u GT igrama, u nekima završio više puta kerijeru 100% itd itd, dok Forzu nikad nijednu nisam ni probao, a opet me privlači možda i više od GT5. Treba biti realan. To što sam se navikao na GT i bio zadovoljan njime do sad, ne znači da ću im svejedno dalje opraštati ako se zapuste, ako budu nemarni prema svom proizvodu.
Baš naprotiv, a na žalost čini mi se da PD baš to radi - žive na staroj slavi i stagniraju, te im je jedini "napredak" sve više auta (od kojih sto verzija jednih te istih japanezera), i onako, pomak u grafici, relativno...
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline petko23

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #87 u: Ožujak 02, 2012, 15:15:39 »
-The driver animations are way off in Forza 4. notice how the driver shifts perfectly everytime as soon as you redline? in GT5, the driver will anticipate the upcoming shift and reach for the gearbox BEFORE the car redlines.

-Some cars in F4 have paddle shifters, but for some reason the driver still reaches for the gearbox. and some cars such as the Lexus IS350 dont even have a shift animation. if you race in third person view, you will notice how the driver is stiff, his body does not move around no matter how hard you stop or corner.

-If you add engine upgrades to a car, you wont notice them in F4. let's say I add a racing exhaust to a 2010 GTR. in F4, the car will still sound the same and you will notice that the exhaust pipe looks exactly the same as the stock one. in GT5 you'll notice a difference in sound and you actually see a different exhaust pipe on the car.

-There is no loss of traction while driving on the edge of a track/kerbs

Offline petko23

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #88 u: Ožujak 02, 2012, 15:16:53 »
-When racing in cockpit view, the windows are clear and you can see just fine, but when you switch to third person camera the windows suddenly become blacked out or tinted, and you cant see the detailed interiors of the cars... this only happens when in youre racing against other cars, but not when racing solo. its clear that Turn 10 made several compromises to just to keep the game running at 60 frames per second.

-The interiors still look really "plasticy" and when you look back, you see nothing. in GT5 when youre in cockpit view and you look back you see rear of the car, backseats and all.

Offline petko23

Odg: Forza Motorsport 4
« Odgovori #89 u: Ožujak 02, 2012, 15:20:52 »
"-ja na onim slikama nisam skužio nikakvu inferiornost, jedina razlika koju sma vidio je da kod VIŠE igrača, dakle kada je 12, a ne solo, ima publike, što je i realno čak"

LOOOOL imas dobro oko.

 There isn't any reflect on the taillights, headlights and windows, the reflects on car body went out, there is no AA, the model has less polygons, the rear view mirrors  do not reflect at 60fps and a lot of other little things.