Autor Tema: Assassin's Creed Origins  (Posjeta: 69026 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline doktor1

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #360 u: Travanj 12, 2018, 00:51:25 »
Neka greška u koracima! Ako te napadne Phylakei, očito nisi odradio dobar posao!

Offline Alnor

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #361 u: Travanj 12, 2018, 02:40:41 »
da, nemaju veze outposti s phylakeima, oni imaju svoje rute po kojima se krećeju, vjerojatno naletiš taman na njega, mislim da cak i znam na koji outpost i mislis... isto tak pirstup nije bitan, mozes igrati a i nemoras igrati stealth - a uglavnom i da te "tjeraju" tu i tam da igras stealth mislim da nebi trebalo biti nist cudno, ipak je igra i naziv igre Assassins's creed  ;D...iako meni osobno nema vise tog štiha assassina kao u pocetnim dijelovima pa bi mogli nazvati igru kak god žele...pogotovo zato jer su totalno iz borbe maknuli borbu hidden bladeom, koji je vec jedno vrijeme u AC igrama samo u stealth borbi prisutan, kad mi je kod npr.AC2 to bilo najdraze koristiti u borbi...isto kak i ruke pa kad si mogao u counter attacku uzeti protivnikovo oruzje itd

Offline Cole™

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #362 u: Prosinac 22, 2018, 12:02:13 »
Egipatska mitologija se zasniva na totemizmu - vjerovanju u svete životinje.
Karakteriziraju je božanstva s ljudskim tijelom i glavom životinje, a Assassin's Creed Origins je Egipatsku svetost pretvorio u virtualno božanstvo!




Dugo Assassin's Creed serijal nije bio u pozitivnim razglabanjima do Originsa...







Devedeset sati Assassin's Creed Originsa je iza mene, a ja još s tom igrom nisam gotov. Ostao mi je cijeli DLC "The Curse of the Pharaox" i još desetak sati sidequestova maing igre. Priča je prođena već odavno. Trenutno mi je Origins najbolja AC igra i nijedna joj nije ni blizu! Pa čak ni legendarni Ezio i AC II. Origins je stvoren da se provede u njemu stotinjak sati i u mom slučaju to će sigurno biti i 200 sati u ponovnom prelasku. Igra mi u nijednom trenutku nije dosadila, dapače raznolikosti u istoj su mi ju najviše produžili. Odlična ljubavna priča, obiteljska tragedija, ratovi s bogovima, Bayek i Aya, odlični likovi, sve to je na vrhunskom nivou. No Egipat, izgled igre, izgled UI-a, atmosfera Egipta, pješčane oluje, "opipljivo" hladne noći, easter eggovi, Piramide, Memphis, prekrasan kraj igre; to je ono što ovu igru čini meni osobno jednom od najboljih i najljepših koje sam igrao.





Ono što je mene kupilo u nekom free roamu na koji sam gubio sati i sate, jest hodanje i općenito fantastične Bayekove kretnje, bilo hodanje kroz gradove, gladijatorska šetnja kroz visoku travu, šuljanje! To je glavni razlog zašto se jako teško privikavam na arkadnije kretanje kakve su pružile nedavno Lara u novoj Tomb Raider igri i Kasandra u Odysseyu. Dvadeset sati sam sigurno proveo u hodanju ili jahanju konja i deva. Par sati izgubio sigurno i na slike u photomodeu, gdje su neke lajkane i preko par tisuća puta. Hrpu puta sam se našao u igri na bezbroj lokacija i par minuta se samo divio prizoru. Jedina zamjerka ide što se naš Bayek zna nekad ponavljat ulaskom u svaku novu piramidu i što se tiče nekih glavnih questova koje komentira naš Medjay...





100/100
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline Deadwalker

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #363 u: Prosinac 30, 2018, 14:17:18 »
Čitam ovaj tvoj komentar i lol, za sada skroz suprotan dojam o igri. Ulupao negdje cca 13h i par game breaking stvari koje me užasno iritiraju:

1. Gameplay / combat - totalno mi je traljavo izveden, odnosno ne podnosim plesanje i skroz neprirodne kretnje neprijatelja uparene s užasno implementiranih heavy stats based gameplayom. Svaka borba mi izgleda kao lupanje po spužvama dok im health ne padne na nulu. Nema nekakvog osjećaja udarca mačem, kao ni feelinga da si ti ipak nekakav vrlo vješt ratnik. Kaj ja znam, cijeli sustav borbe mi je nekako skroz nespretan, kao da plešem s protivnicima i čekam tko će se prvi spotaknuti. Akcijsko-avanturistički pristup Ubisoftu je puno bolje ležao od RPG-a s kojim očito nemaju nikakvog iskustva i koji su sveli samo na hrpetinu grinda.

2. Misije - apsolutno svaka se svodi na dođi na lokaciju, pošalji orla da izvidi scenu, poubijaj sve na lokaciji, dođi do quest givera, odgledaj nebitnu priču o jadnom seljaku kojeg ugnjetava neka grupa ljudi. Dobro lažem - postoje misije gdje Bayek nešto istražuje, ali to je loš copy-paste Witchera. Kako je mi je gameplay grozan, stvarno se ne vidim da jedne te iste stvari ponavljam 50+ sati.

3. Priča - nisam puno vidio glavnog questa, no opet glavni motiv osveta. Zbilja? :( Što danas pisci ne mogu ništa originalnije smisliti od "netko mi je ubio vrlo dragu osobu, sada ću sve poskidati koji su odgovorni za to". Aya je simpatična i sexy, ajde, no to je vrh Ubisoftovog dosega karakterizacije.

4. Tehnička strana i kontrole - kada se igram na PC-u, preferiram koristiti miš i tipkovnicu koji su u slučaju ovog naslova apsolutno grozni za korištenje. I nevjerojatno da ne mogu engine posložiti da PC za cca 10 soma kn na 1080p rezoluciji vrti igru u glatkih 60 fps-a (kao što to ide npr s Witcherom).

Da ne ispadne sve loše, jako mi se sviđa setting i zbilja je gušt šetati tim drevnim Egiptom. Igra je zbilja prekrasno dizajnirana i imerzija bi bila fantastična, da su ove gore stvari u redu posložene. Mislim da ću umjesto ovoga rađe odigrati Witcher 3 po treći puta.

Offline bartul_9

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #364 u: Prosinac 30, 2018, 15:19:45 »
Da, isto tako u Odysseyu. Nije lose, svida mi se svijet i dizajn svijeta, questovi za sada nisu losi, al ici usporedivat ovo sa Witceherom, njegovim svijetom i questovima je po meni smijurija. Za sada imam tek nekih 6 sati u Odysseyu, al vec vidim da se to nemoze usporedivat sa Witcherom nikako, jednostavno Witcher 3 je masu kvalitetniji naslov i tocka.

Borba nije losa, al opet da je to neko savrsenstvo kao sta svi pricaju, nije. Jos uvijek to izgleda nespretno i nije ni blizu fluidno i lijepo kao u Witcheru, ako cemo vec usporedviat te igre.

Svaka misija do sada je bila, pusti orla, oznaci neprijatelje i ubijaj ih jednog po jednog da ne dignes alarm, zabavno je, al ono, nije nista novo i nevideno, to radimo u svakoj Ubisoftovoj igri. Sta sam do sada vidio ima hrpa stvari za napravit i vidit, al uvjek se sve svede na to da posaljes orla, snimis sve i ubijas ih. Jedno te isto cijelo vrijeme. Ponavljam ima zanimljivih i lijepih lokacija tako da cu vjerojatno vidjet i obavit veliku vecinu toga.

Odigrat cu ipak jer volim AC igre i zabavno mi je to rjesavanje neprijatelja u stealthu i svida mi se setting stare Grcke i nadam se da cu vidjet neke legendarne likove i nadam se zanimljivoj prici..
Acer Aspire VX15 15,6"/ Intel i5 7300hq 2.5, 3.5 turbo, GTX 1050Ti 4Gb, 12Gb ddr4 ram, 256Gb SSD, 1000Gb HDD /// Hama Gaming "URAGE MMORPG" gaming mouse, Sony Pulse Elite 7.1 Headset, X360 controller


Offline Deadwalker

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #365 u: Prosinac 30, 2018, 16:06:43 »
Tehnički nisam uspoređivao s Witcherom, samo kada čovjek ima manjak slobodnog vremena, jako bira na što će ga potrošiti :D
Ispadam hejter, no nije igra sada nešto užasna - jednostavno imam previše RPG-eva u životu iza sebe da ovaj Ubisoftov pokušaj promjene žanra doživim s oduševljenjem. U Syndicateu sam pokupio platinu, a nije da je ta igra nešto specijalno bolja. Samo šteta što su ulazili u žanr s kojim realno nemaju nikakvog iskustva - u ovom naslovu sve se svodi na grindanje bez ikakve dubine, s time da sam čuo da je u Odiseji stvar samo gora.

Offline bartul_9

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #366 u: Prosinac 30, 2018, 16:19:41 »
Da, da ima dosta grinda, skupljaj i obavljaj stvari u toj regiji, dok nemozes otic na glavni quest, rjesi quest u toj regiji i otidi u sljedecu sada kad si par levela jaci.

Ma znam da je hrpa ljudi usporedivala Origins sa Witcher 3 kad je izasao pa sam ga i ja uzeo za usporedbu.

Meni je Syndicate bio vrhunska igra, toliko sam uzivao u njemu da ga planiram ponovno odigrat.

Vidjet cemo kako ce me drzat ovaj Origins i Odyssey. Za sada sam zadovoljan, al kazem nisam dozivio nista mindblowing kao sto gledam po recenzijama i opisima drugih ljudi. Malo su promjenili borbu, dodali su vise razlicitij sidequestova koji imaju neku pricu i to je to. Promjene nisu neko savrsenstvo, al eto lijepo je vidjet da pokusavaju nesto i drago mi je da su se ugledali na Witchera 3 i njegove questove koji su bili vrhunski, al nisam ostao toliko iznenaden i zaprepasten svime kao sto je vecina drugih.
Acer Aspire VX15 15,6"/ Intel i5 7300hq 2.5, 3.5 turbo, GTX 1050Ti 4Gb, 12Gb ddr4 ram, 256Gb SSD, 1000Gb HDD /// Hama Gaming "URAGE MMORPG" gaming mouse, Sony Pulse Elite 7.1 Headset, X360 controller


Offline the_prodigy

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #367 u: Prosinac 30, 2018, 16:42:49 »
Citat: deadwalker
postoje misije gdje Bayek nešto istražuje, ali to je loš copy-paste Witchera.

Ovo je mozda glupo reci jer ispada da je Witcher otkrio questove sa istrazivanjem, a svi drugi kopiraju njega. Tako mozes uzeti i Tomb Raider pa reći "ah ova Lara sad tu nesto istrazuje, cisti c/p Witchera".

Zasto uspoređujete AC sa Witcherom i gledate stvari kroz njega? Ja iskreno ne vidim puno poveznica zasto bi se AC uspoređivao sa njim. Ovo su sasvim dva drugačija svijeta, sasvim različite tematike i gameplay.

Normalno da ce Witcher imati raznovrsnije questove kad je baziran na nekom imagiranom svijetu gdje je gotovo sve dozvoljeno. Monster slayer, vjestice, zvijeri, magije, napitci i ostalo.. Sta god izmislis moze biti u igri.

U Assassins Creedu je to u nekim granicama normale, bazira se na nekom realnom svijetu i lokacijama uz neke SF elemente i tu je imaginacija za pricu, questove i lokacije dosta limitirana. AC gameplay i mehanika je ista kao i u proslim nastavcima, parkour, assasinations, sve je vise manje poznato, ono sto se zna mjenjati je borba - negdje je bila bolja, negdje losija, a ostale stvari su su vise manje sve iste. Sa zadnjih par naslova se dodaju i poboljsavaju neki RPG elementi, nista kompleksno, vec jednostavno za takav tip igre.

Witcher je naravno puno jaci RPG, i to je takva igra od pocetka. Nekima je i danas Witcher 1 jos uvijek najbolji. Da pitas takvog jednog da usporedi Witcher sa Assassing Creedom, vjerovatno bi se poceo smijati.

AC je AC i zna se sta ocekivati od njega.
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline Cole™

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #368 u: Prosinac 30, 2018, 17:36:34 »
Witcher tri je precenjeno govno.  cer1njo
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline Luckyluke

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #369 u: Prosinac 30, 2018, 18:27:36 »
Witcher tri je precenjeno govno.  cer1njo
U ime oca i sina...


Offline Deadwalker

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #370 u: Prosinac 31, 2018, 10:29:25 »
@the_prodigy
Kao što rekoh, nisam imao namjeru uspoređivati igru s Witcherom, iz te citirane izjave možda se to može tako shvatiti (nisam je najbolje sročio).
Uglavnom, nisam očekivao od AC-a klasu Witcher RPG (meni je jedinica najdraža, lol), samo mi nije baš legao taj smjer RPG-a jer je Ubisoft kudikamo bolji u akcijsko-avanturističkom gameplayu. Možda se to može deklarirati kao ukus i da, trebalo je nekakvo osvježenje serijalu, no bokte, povećali su mapu valjda 10x i natrpali je jednim te istim stvarima. Kako su gameplay sveli na čisti stats rollout, stvarno mi nije neki gušt to igrati. A rado bi jer mi je setting prejeben.

Offline the_prodigy

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #371 u: Svibanj 26, 2019, 20:17:33 »
Znam da je ova igra već pala u zaborav, ali evo skroz sam zaboravio ostaviti par dojmova nakon drugog prelaska igre još od prije par mjeseci. Tada sam nakon završetka Odiseja krenuo opet u prelazak Originsa, iz razloga jer sam kupio original igru, a prije sa krekiranom nisam odigrao drugi DLC "The Curse of Pharaohs" i nisam vidio niti Discovery Tour.

Odmah po početku drugog prelaska shvatio sam koliko je igra puno kvalitetnija u izvedbi i prezentaciji nasuprot novijeg Odiseja, doslovno od prve uvodne cut-scene. Animacije, pokreti lica likova i voice acting je puno puno bolji, a questovi su dosta kvalitetniji i smisleniji. Što sam više igrao Origins, to mi je Odisej sve više padao u očima. Čak mi je i borba bila teža u Originsu, nakon Odiseja.

The Curse of Pharaohs DLC je predobar, dugo nisam tako zanimljiv DLC odigrao, ima brdo questova, challengea i dugo traje. Meni je dosta bolji od prvog DLC-a koji je inače isto odličan. Cijeli taj nadgrobni svijet, faraoni i vjerovanja odlično su prenesena u tom DLC-u. Atmosfera i lokacije su top, staneš i diviš se.

Discovery Tour - po meni bi svaka igra koja je bazirana na historijskim događajima trebala imati taj Discovery Tour! Genijalna stvar, izgubio sam sate i sate hodajući od lokacije do lokacije, proučavajući prave dokumentirane slike i slušajući naraciju kroz razne događaje iz te ere. Bitka Julija Cezara u Aleksandriji i pokušaj osvajanja svjetionika - odlična priča super prezentirana.

Taj mod je ogroman plus u igri, kao i drugi DLC koji zaokružuje cijelu tu neku priču kroz carstva Egipta.

Nakon drugog prelaska i kompletiranja cijele igre, nema ničega šta bi oduzeo ili dodao igri, jednostavno mi je savršeno sjela.

Ocjena Č / 100











CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline Cole™

Odg: Assassin's Creed Origins
« Odgovori #372 u: Svibanj 26, 2019, 22:33:24 »
Iako mi je realno po dosta toga Odyssey bolja igra, Origin je 100/100, dok je Odyssey 90/100.
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB