Autor Tema: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu  (Posjeta: 4938 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ManTheRamparts

CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« u: Ožujak 18, 2018, 22:55:33 »
Ovdje raspravljajte o igrama uvrštenim u vlastiti Hall of Fame i razlozima zbog čega baš određen naslov (po vama) zaslužuje biti na listi.

CSR HALL OF FAME

Offline DeS3InY

Odg: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2018, 09:38:44 »
Test Drive Unlimited

Meni možda najbolja open-world racing igra do sada sa dobrom kombinacijom arkadnog i simulacijskog voznog modela, off-road utrkama i podrškom za ff volan. Sama vožnja mi je bila tolika uživancija da mi nije bilo bed voziti okolo da skupim 100% mape (naravno sve iz kabine :D)

Offline ManTheRamparts

Odg: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« Odgovori #2 u: Ožujak 19, 2018, 17:45:48 »
TDU je fenomenalna igra, baš neki dan sam naletel na PC verziju u Mulleru, skoro sam kupil. ;D

METROPOLIS STREET RACER

Prethodnik Project Gotham Racing serijala, komotno bi ga mogli nazvati PGR 0 (jer to u suštini je). Konačno, nakon skoro 20 godina je stigel na red kod mene i drago mi je da sam konačno uzel Dreamcast (genijalna konzola btw) da mogu neke stvari odigrati na originalnom hardveru. Na emulatoru kad se igra MSR kontrole jednostavno nemaju tu preciznost i da se pogodi 1:1 omjer trebalo bi PUUUUNO prčkanja. Igra je definitivno klasik, čim ja više uživam u njoj nego nekim novijim naslovima govori dovoljno. Godine uopće nisu utjecale na igrivost, mogu samo misliti kakav je to šou bil kad je izašlo. U igri su 3 grada (London, San Francisco i Tokio), ima kiše, magle, noći - doba dana ovisi o tome kak je poštelan sat na konzoli - npr. ako igraš po noći u Londonu bude s obzirom na našu vremensku zonu, dok je istovremeno u SF-u dan. Leaderboardsi postoje, ali su ugašeni (DC zajednica radi na tome da se opet dignu) - realno, po dosta stvari je igra bila ispred svog vremena.

Karijera funkcionira na nekom principu klađenja, prije svakog eventa bira se npr. pozicija iznad koje treba završiti utrku, vrijeme za koje se treba završiti timed run i slično. Ne treba spominjati da to donosi više bodova koji otvaraju nove aute, jockere, mjesta u garaži. Često je bitnija atraktivna vožnja, nego pozicija (ko i na PGR-u) zahvaljujući kudos bodovanju.

S tehničke strane za vrijeme izlaska sigurno spektakularno (sve do izlaska, naravno, Gran Turisma 3), mislim - vozila imaju 1000 poligona! Fizika je za ono vreme sigurno među najboljima, za usporedbu - nijedan NFS prije, a ni kasnije se nemre približiti. Savršen spoj sim i arkade, uglavnom ono po čemu je PGR serijal bil i ostal broj 1. Da sam ovo imal u ono vreme, sad bi vjerojatno bil ćorav jer bi se vrtelo konstantno.

Fun fact: ekipa iz Bizzare Creationsa (RIP) su fanovi DC stripova zato Metropolis i Gotham u nazivima. Nakon kaj se igra nije najbolje prodala, s obzirom da je SEGA počela polako dizati ruke od Dreamcasta, Bizzareovci su hteli prebaciti igru na PS2, ali od toga na kraju očito ništ. Na kraju je ispalo sve odlično za njih jer su završili pod okriljem Microsofta di su napravili fenomenalan, nikad prežaljeni PGR serijal. Odlično za njih dogod ih nije nakon PGR-a 4 kupil Activision i uništil. RIP.

MSR - definitivno klasik.

Offline ManTheRamparts

Odg: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« Odgovori #3 u: Ožujak 19, 2018, 20:20:10 »
Prvi update napravljen, razlozi budu napisani već. ;D thumbs1

Offline ManTheRamparts

Odg: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« Odgovori #4 u: Ožujak 29, 2018, 22:39:12 »
GRAN TURISMO 3: A-SPEC

Jel ima smisla kaj govoriti? Revolucionarna vožnja, po meni jedino još Gran Turismo 1 ima tolku važnost. Ogroman skok napred, pogotovo u vizualima. Grafika je za ono vreme bila čudo neviđeno. Još se sjećam gledanja slika u PSX-u i trailera na Modulu 8. Nevjerojatno nekaj. Za usporedbu - npr. jedan GTR2 danas izgleda užasno, dok GT3, igra starija od GTR-a dobrih 5 godina jednostavno izgleda bolje, bez obzira na nižu rezoluciju itd. GT3 je još iz vremena kad je Polyphony bil čaroban studio. Dok se sjetim kak smo kod jednog frenda gledali trailer na netu prek 56k modema i dok se konačno zlodalo nismo mogli vjerovati. Klasik i meni možda broj 1 vožnja svih vremena. GT3 ili GT1 - tu su mi negde, uglavnom - Gran Turismo koj ima Special Stage Route 11 je prava stvar.

Fun fact: Gran Turismo 2 mi je već u ono vreme bil blago razočaranje, prvenstveno zbog vizuala i lošeg pokušaja refleksija na autima kaj je ubilo grafičku stranu po meni. Al igral sam ga jako puno bez obzira.
« Zadnja izmjena: Ožujak 29, 2018, 22:42:19 od ManTheRamparts »

Offline ManTheRamparts

Odg: CSR Hall of Fame - Tema za raspravu
« Odgovori #5 u: Ožujak 30, 2018, 17:33:06 »
Update teme, dodani introji između ostalog. thumbs1

RIDGE RACER TYPE 4

Možda najljepša PS1 vožnja. Osim toga - totalni, arkadni klasik. Od legendarnog intra, fenomenalnog soundtracka pa sve do zabavnog gameplaya i općenito samog dizajna igre, s ovim Ridge Racerom je NAMCO rasturil. Audio-vizualno je igra na jednom sasvim posebnom nivou, baš ju krasi genijalan dizajn. Sve je ful profinjeno izvedeno, izbornici su milina za gledati, staze atmosferične, muzika (opet) rastura. Nedavno sam se sjetil soundtracka, pa sam vrtel igru na emulatoru da bi na kraju uzel PSone classic za PS3. ODLIČNO!

Fun fact: igru sam igral kad je izašla i nije mi bila dobra, ali mi se zbog dizajna, soundtracka i intra urezala u sjećanje. Zakaj mi se nije svidjela odma? Zato jer sam već u to vreme bil PREHARDKOR (skupa s kolegom Therom) i bilo je - jebeš ti Riđ Rejsera, daj ti meni TOCU i GT jer Riđ Rejser nema prave aute nutra i nije realan (al Crash Team Racing je bil super). Znači, igra je zapravo - nerealno dobra!