Autor Tema: Gran Turismo 6  (Posjeta: 292448 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ManTheRamparts

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #225 u: Lipanj 02, 2013, 22:04:47 »
Niko nije rekel da je Forza savršena, ali je puno kompletnija igra od GT5. Ovo s premotavanjem je glupost jer svi koji igraju ozbiljnije imaju tu opciju isključenu - ko uostalom i sve ostale pomoći. Zvuk u Forzi je isto daleko od stvarnosti ali je i takav PUNO bolji i življi od sterilnog Gran Turismovog. Za fiziku se ne slažem, meni je bolja na Forzi, GT mi je još uvek jako drveni. Govoriti da igra ima dobru fiziku dok su gume i ovjes skroz krivo (ili nisu uopće nikak) odsimulirani - tolko o najrealnijoj simulaciji vožnje ikad na bilo kojoj platformi kak fanbojčeki često dižu GT u nebesa. Petica ima prosječnu fiziku i ništ više. Da je dobra fizika na igri, ne bi ju menjali 10000 put - znači da nekaj grdo ne štima. AI je debilan na obadve igre, jedino je na Forzi malo kompetitivniji. Na starim Forzama je bil bolji AI, zrezali su ga očito zbog grafike i ostalih stvari. Obadve igre su igrice za mase, PC simulacije ih na bitnim poljima i dalje režu.
« Zadnja izmjena: Lipanj 02, 2013, 22:07:10 od ManTheRamparts »

Offline ManTheRamparts

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #226 u: Lipanj 02, 2013, 22:15:15 »
Uostalom - očekivati realnu simulaciju na broj auti u GT-u i Forzi je ludo, samim tim se vidi kam igre ciljaju - glavno da na kutiji iza piše 500+ auti. To točno odsimulirati nemre ni Isus Krist.

Offline KimiHR

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #227 u: Lipanj 02, 2013, 23:29:58 »
Bogami , tko god još jednom u ovoj temi u istom postu spomene Gran Turismo i Forzu , brišem.

Puna mi je neka stvar prepucavanja bolje ovo , bolje ono . Puna mi je kapa spominjanja nekakvih fanbojčeka , kuraca -palaca.Prekinite više s tim.

Ovo je tema o GT6 , ako imate nešto pametno napisati o predmetu, slobodno izvolite. Također imate i temu o Forzi u kojoj također možete štogod pametno napisati , ako to želite.

Kao moderator ovog dijela foruma, ne želim a niti ću vam dopustiti rasprave slične onima na recimo reboot forumu.

Stoga , ovomu je sada kraj .

Offline versus

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #228 u: Lipanj 03, 2013, 14:24:09 »
 hmm

ako se smije samo o GT6, a ne širiti raspravu i uspoređivati zvukove, fiziku, izbor auta i ostalo, štajaznam, ima logike u tome, al nekako mi je to usko, bar za moj ukus. Nisam pametan.

Offline ManTheRamparts

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #229 u: Lipanj 03, 2013, 15:16:55 »
Zakaj ne? Igre su usko povezane i opće ne vidim nikakav problem. Najbolje konzolaške vožnje i uvek se budu paralele povlačile jer su izravna konkurencija. Ako je na jednoj nekaj bolje - bolje je. Ako je na drugoj bolje - ok, bolje je na drugoj. I di je sad problem? Činjenica je da ogroman broj ljudi govori za GT5 da je čudo od simulatora dok on to nije - i to začudo u 99% slučajeva lupeta casual ekipa kojoj je GT5 prva ozbiljnija vožnja, dok konkurenciju nisu ni probali. Obadve imaju svoje mušice i neke strahovite gluposti koje ne bi smele biti unutra. Pogotovo neke stvari koje su nazadovale u odnosu na prijašnje nastavke - to vredi i za GT i za FM. Iskreno - držim fige da poprave na šestici većinu gluposti koje su zeznuli s peticom i da konačnom dobimo GT dostojan imena.
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2013, 15:19:20 od ManTheRamparts »

Offline KimiHR

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #230 u: Lipanj 03, 2013, 17:07:29 »
hmm

ako se smije samo o GT6, a ne širiti raspravu i uspoređivati zvukove, fiziku, izbor auta i ostalo, štajaznam, ima logike u tome, al nekako mi je to usko, bar za moj ukus. Nisam pametan.
Ako se dobro sječam jednog tvog posta , naravno kao i uvijek začinjen sarkazmom , s gore spomenutog foruma koji je otprilike išao ovako

GT6 je super , iako ga nitko nije vidio
Forza 5 ne valja , iako je nitko nije vidio.

Slažem se sa ovom tvojom tvrdnjom , ali i izvlačim zaključak (kojeg si i ti vjerovatno želio naglasiti) da nitko još uvijek ne može uspoređivati GT6 s bilo ćim.Na ovom eventu u Silverstonu igra je najavljena , snimljeno je, uglavnom kamerom, nekoliko videa nekakve demo verzije vjerovatno sklepane u zadnji čas .Tek kada i mi zaigramo taj demo , ili još bolje , završnu verziju igre moći će se GT6 uspoređivati s ovim ili onim.

Također , već smo povukli bar miljardu pararela o F4 i GT5 i više i vrapci na grani znaju što je bolje/lošije. Pa nećemo valjda ko krave žvakat , gutat , pa onda ponovno žvakat ono što smo već tisuću puta prožvakali.

Ja sam samo želio naglasiti da ne želim da se i na ovom forumu zametne rasprava kao na onom dječijem , koja po meni nema nikakve veze sa zdravom pameti.
Vjerovatno ni GT6 ni Forza5 neće biti idealne igre ,neće to biti ni GT37 ni Forza108 , uvijek će se naći netko kome ovo ili ono ne valja ili treba/može biti bolje.Ali što mi na kraju krajeva možemo tu promjeniti , ništa. Jedino što možemo je da od te dvije opcije izaberemo onu koja je po našem osobnom mišljenju bolja. Ali to ne znaći da je za nekoga drugoga bolja opcija ona suprotna našoj .Niti nam to daje za pravo da svoju opciju dižemo u zvijezde , niti da gnojimo po suprotnoj .

I uvijek će biti tako , a tako i treba biti, da će u GT biti bolje ovo a u Forzi ono; jer da toga nema imali bi igru koja bi se zavala Gran Forza XYZ na PlayBoxu.

« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2013, 17:15:09 od KimiHR »

Offline ManTheRamparts

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #231 u: Lipanj 03, 2013, 18:33:57 »
Ovo kaj veli versus - sve je to kraćenje vremena i dio čekanja novih nastavki. Jedva čekam E3, čak ne tolko zbog novih konzola nego zbog GT6 i FM5.

Na kraju je sve to više manje stvar subjektivne prirode jer da se i FM i GT voze idealno - bile bi iste igre po pitanju fizike. Ovak se sve svodi na to koja falšana fizika ti više sjeda. Kak sam malo više gore napisal - meni bolje paše FM4 fizika - ali to ne znači da je čudo neviđeno realistično - dobra je fizika i zabavna za voziti. Onda opet svi znamo najveću manu FM koja nažalost očito bude opet kačila i peticu zbog retardirane Microsoftove politike.

Nemojte sve ovo preozbiljno shaćati - sve su to samo igre na kraju - ako se neko pronašel uvređenim zbog onog fenbojčeki - nisam na nikog od nas tu ciljal nego općenito na casual fanboy ekipu koja diže igru u nebesa samo zbog platforme na kojoj se nalazi bez pravih argumenti.

Baš da me neko pita - mogel bi nabrojiti puno iritantnih nedostataka Forze 4 koje bi trebalo ispraviti s novim nastavkom.

Poanta je da npr. ja pišem svoje mišljenje onakvo kakvo je, bez uljepšavanja i ne vidim zakaj bi to nekome bil problem. Pošteno sam platil i FM4 i GT5 i mislim da imam pravo prigovoriti na nedostatke. Sve to otvoreno pišem tu zbog toga jer smo svi mi racing fanovi i nema mi smisla da sad tak nekaj idem pisat recimo na Bugovom forumu. Ona najglavnija stvar je ta da prijateljska atmosfera prevladava na forumu i većinu vas aktivnih doživljavam ko online prijatelje s kojima morem podjeliti svoje mišljenje. Nemojte preozbiljno shvaćati neke postove, nekad se malo rasprava vužge, al nije to ništ. Npr. gore sam samo odgovoril na post i napisal stvari zbog kojih se ne slažem s prethodnim postom i ok.

GT6 mi se po nekim najavljenim stvarima sviđa (tipa unapređenje fizike), po nekima ne (standardi), ali to ne znači da se ne veselim igri - nek isprave (a na dobrom su putu) boljke petice i imamo dobru vožnju - a i kak veliš Kimi - nemre se svima udovoljiti.

Offline Thergothon

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #232 u: Lipanj 03, 2013, 23:13:21 »
Lakše malo, traže se žustre i konstruktivne rasprave, ali ne i vrijeđanje.

Offline Thergothon

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #233 u: Lipanj 03, 2013, 23:29:30 »
Jesu, ali forumi upravo tome služe i to je neizbježno.
Ja se zalažem za slobodu izražavanja na ovom forumu i apsolutno sam protiv bilo kakvog fašističko/totalitarnog uređenja foruma na kojem će se brisati konstruktivne rasprave samo zato jer to nekome ne paše. Ipak, neka pravila postoje kojih se treba pridržavati. Većina nas je ovdje zbog racinga i samo zato jer netko ima drukčije mišljenje, bez obzira bilo ono ispravno ili ne (stvar subjektivne prirode - nebitno)  vrijeđanje nije način.

To su samo IGRICE i bilo kakve tenzije zbog toga su nepotrebne, nastavite u prijateljskom tonu  kadt1kažem
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2013, 23:31:55 od Thergothon »

Offline DogZy

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #234 u: Lipanj 04, 2013, 00:41:23 »
Kud odmah na vrijedjanje novog clana? cry1

Natrag na ono sto nas zanima, GT6. šofe1

Bas mi je bezveze ista govoriti o GT6, kad je E3 iza ugla, a tad ce informacije frcati ko lude. Slijede nam dobri dani. Mislim da cemo svi uzivati u igri, kako smo i svim proteklim igrama u kojima smo bili online aktivni.
« Zadnja izmjena: Lipanj 04, 2013, 01:10:55 od DogZy »
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline versus

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #235 u: Lipanj 04, 2013, 12:46:33 »
E Versus? Ovaj je ko onaj kog si ti opiso

Nije.

Onaj kog sam uzeo za primjer nije na ovom forumu.
Spomenuo sam ga samo zato jer limitiranjem raspave na GT i samo GT, takvi Kazini apostoli bi bili jedini dobrodošli.

Nebitno.
4/6 je danas, još niti mjesec dana i imat će se o čemu raspravljat

Offline DogZy

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #236 u: Lipanj 04, 2013, 14:08:21 »
Gran Turismo 6 Video: Mercedes-Benz SLS AMG GT3 at Silverstone GP Circuit
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline versus

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #237 u: Lipanj 04, 2013, 16:07:02 »
ja se i dalje trudim primjetiti silan napredak, al mi nekako ne ide
osim sjena, sunca i to


P.S. moje sporne "hejterske" postove sam izbrisao. Ono, za dobrobit zajednice kuul  p1va

Offline DogZy

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #238 u: Lipanj 04, 2013, 17:14:24 »
TI uopce nisi trebao brisati niti jedan svoj post, nisi bio sporan niti jednog trenutka, tvoji su postovi bili objektivni koliko su mogli biti.

Ako bude bilo change weather/change time na svakoj stazi, to ce biti odlicno, mislim da mogu izmusti iz PS3 da se takvo sto i ostvari. Naravno, i da pretvore standard staze u premium, to bi isto bilo dobro. Nazalost, ocekujemo i nadamo se promjenama koje su vec morale biti u proslom nastavku, a i dan danas nije sigurno sto ce se poboljsati u GT6. Dobili smo, vjerujem, 10% od svih stvari koje su doradili/izmijenili/stavili u igru, nigdje ne pise taj postotak, ali na taj se nacin tjesim, da su se ipak uhvatili nekog posla.

Nema sumnje, ovo ce se kupiti i voziti, potrosit ce se vise stotina sati na onlineu. Meni je to najvaznije, online. Konacno sam dosao na svoje (i ne samo ja) s novim mogucnostima u onlineu i zato sam sretan. Jedan paradoks: iako imam slusalice koje su svojevremeno bile u samom vrhu ponude, a i sad su vrlo, vrlo dobre, zvuk me toliko ne dira. Da, ruzno je cuti da je jedan veoma vazan aspekt racing igre zapostavljen, ali to ce mi na kraju ici u drugi plan. Fizika ce biti bolja, online, grafika, sve sitne gluposti koje cine igru boljom. Na kraju krajeva, tesko je za pomisliti da niti zvuk nije poboljsan, na novim se autima vjerojatno radilo.

Svaka igra ima svoje boljke (zvakanje iste zvake vec n-ti put), GT ima zvuk. I sto sad? Mi tu ne mozemo nista, osim odluciti hocemo li ostati uz igru, hocemo li moci preci preko toga gledajuci ono sto mi trazimo od igre, ili otici igrati neki drugi naslov istog zanra. Tweetanje Kaze ne pomaze cer1njo

Za dobrobit zajednice p1va


EDIT: jedna dobra stara, dobro ide uz PD:

Ne ocekuj nista i dobro ces proci.
« Zadnja izmjena: Lipanj 04, 2013, 17:16:49 od DogZy »
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline grozni2

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #239 u: Lipanj 05, 2013, 21:32:07 »
   
Mila majko, koji pavijan  fpalm1

E Versus? Ovaj je ko onaj kog si ti opiso, doduše ovaj je tek došao do GT7  cer1njo
Kaže.. GT6 ubija ali GT7 je baš ono.. prava stvar  cer1njo
Stari ak ti nisi u svim ovim mojim nabrajanjima uvidio sarkazam to je tvoj problem. A sve što sam u tom postu napisal, napisal sam zato da se malo obrati pažnja da nije sve u zvuku. Jer ima dosta ljudi koji su popljuvali gt5 samo radi zvuka. Doma imam i gt5 i forzu 4 i igram obje. I obje su mi dobre svaka na svoj način. Al sad se vidi ko je pravi fanbojček.... kak samo brani svoju forzu....