Autor Tema: Povratak HRT-a 3  (Posjeta: 7276 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luckyluke

Povratak HRT-a 3
« u: Rujan 09, 2012, 19:44:56 »


Za tjedan dana, točnije 15. rujna vraća nam se HRT 3. Da ne duljim previše:

Citat:
Program na HRT 3 počinje s emitiranjem 15. rujna dvodnevnim filmskim maratonom. Redoviti program počet će se emitirati 17. rujna.

Misija HRT 3 je ponuditi se kao mjesto interakcije kulturno-umjetničkog i znanstvenog života i najšire javnosti. Isto tako, otvoriti televizijski prostor najvažnijim kulturnim, znanstvenim i obrazovnim institucijama; umjetnicima, književnicima, znanstvenicima, filmašima, ukratko javnosti. Ponuditi gledateljima program kakav im ne nudi nijedna druga medijska institucija u Hrvatskoj izuzev Trećeg programa Hrvatskog radija.

Sve to bit će ponuđeno gledateljima:

- novim vizualnim identitetom, drugačijim od HRT 1 i HRT 2
- drugačijim programom
- novom središnjom emisijom u terminu između 21 i 22 sata
- novim voditeljima u novim emisijama
- ne repriziranjem programskih sadržaja s HRT 1 i HRT 2 na HRT 3
- umjetnički najvrjednijim filmovima i serijama u „prime time“ terminima

Programski sadržaji

Jedna od središnjih emisija novog programa HRT 3 bit će talk show u kojem će gostovati najvažniji umjetnici, znanstvenici, glazbenici i drugi. U emisiji će se informativno, studiozno i zanimljivo, kroz razgovor, priloge i inserte te eventualno kratke filmove, predstaviti gosti i njihova djela. Emisija je središnji dio večernjeg programa HRT 3, prostor interakcije kulturne i znanstvene javnosti, njezinih vodećih institucija i publike.

Teme će biti vezane uz neki aktualan povod: otvorenje izložbe,  filmska premijera, gostovanja svjetskih umjetnika i znanstvenika itd. Emisija će se emitirati iz studija od ponedjeljka do četvrtka, a petkom u istom terminu emitirat će se talk-show „Peti dan“, u posljednjoj poznatoj postavi na čelu s Ankicom Čakardić.

Na novi program HRT 3 premjestit će se nekoliko emisija s HRT 1 i HRT 2. Riječ je o već postojećim emisijama „Posebni dodaci“, „Vrijeme je za jazz“ i „Peti dan“ te novim emisijama „Filmomat“ i „Animatik“.

Također, emitirat će se hrvatske dramske serije, televizijski filmovi i televizijske drame snimljeni u produkciji HRT-a. Emitirat će se ciklusi dokumentarnih filmova od kojih su neki već dijelom emitirani na HRT +.

U jutarnjim terminima, nakon završetka dječjeg programa na HRT 2, ili u popodnevnim terminima, reprizirat će se antologijski i obrazovno vrijedni programi nastali unutar nekadašnjeg školskog programa. Tijekom vikenda prikazivat će se atraktivni i vrijedni dokumentarni filmovi, putopisi itd.

Strani program na HRT 3

HRT 3 neće biti mjesto za reprize sadržaja s Prvog i Drugog programa. Emitirat će se isključivo strani filmovi i serije najviše umjetničke vrijednosti, klasične i recentne produkcije. Prvih mjeseci na HRT 3 tako će se prikazati ciklusi Charlesa Chaplina, Akira Kurosawe, Franka Capre, Vala Lewtona te suvremenog rumunjskog i južnokorejskog filma.

Na HRT 3 prikazivat će se i najbolje serije u povijesti, bilo da je riječ o antologijskim serijalima kao što su Fassbinderov Berlin Alexanderplatz i Dekalog K. Kieszlowskog ili recentnim produkcijama poput danskog remek-djela Killing, po sudu mnogih jedne od najboljih suvremenih svjetskih serija.

Također, u maratonima vikendom reprizirat će se i možda ponajbolja američka serija svih vremena - Žica.

[izvor]

Komentari, očekivanja...

Offline Thergothon

Odg: Povratak HRT-a 3
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2012, 20:20:55 »
Moglo bi biti dobro, ako ne pretjeraju s reprizama.

Offline Punisher

Odg: Povratak HRT-a 3
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2012, 21:50:09 »
The Wireeeeee, jedna od najboljih serija ikad  ave1 ave1 ave1

Offline DogZy

Odg: Povratak HRT-a 3
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2012, 22:16:31 »
Mislim da ce se najvise gledat od domacih HRT 3, uz HRT 2. Privlace me dokumentarci, putopisi,  stari HRT-ovi uradci, filmski ciklusi, prikazivanje vrhunskih serija.

@Punisher
Samo, maratoni su uvijek bili preko noci. Barem je tako na HRT 2.
« Zadnja izmjena: Rujan 10, 2012, 22:18:46 od DogZy »
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Povratak HRT-a 3
« Odgovori #4 u: Rujan 13, 2012, 10:42:02 »
Sve osim ovog "emitirat će se hrvatske dramske serije" mi se jako sviđa. Moglo bi biti dobro, barem ovako na papiru. Jeidni je problem što ja već skoro 2 godine ne gledam TV a neću vjerojanto ni dalje jer mi je signal od prelaska na digitalnu TV katastrofalan  fpalm1
Tj isti je, samo prije bi se lošiji prijem manifestirao većim šumom na slici (ali smao vizualnim) na što sma se navikao, a od digitale se manifestira pucanjem slike i zvuka svakih onako 2, 3 sekunde, na što se ne mogu nikako navikknuti
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.