Autor Tema: Karting  (Posjeta: 34380 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Wulf

Odg: Karting
« Odgovori #75 u: Svibanj 31, 2014, 08:14:04 »
Hocete li implementirati pravila da cijeli bolid mora ostati na stazi ili cete koristiti pasice i dijelove "izvan staze"? cer1njo :P
Znam da nije jos u F1, ali... testiranja? :P

Sent from the den


Offline DogZy

Odg: Karting
« Odgovori #76 u: Svibanj 31, 2014, 22:48:02 »
Kakav dan, kakav dan. kuul Trajalo je do 17h, dok nisam zakoračio doma.

09:30
Nalazim se s članicom tima i idemo do KCZ prijaviti se, platiti kotizaciju. Dobili smo u vrećici lijepe majice, crne dugih rukava s logom natjecanja.

10:30
Brifing za vozače u prostorijama kluba, prošlo se kroz cijeli pravilnik još jednom.

11:30
Izvlačenje #xx za kart s kojima će timovi odvoziti kvalifikacije. Izvukli smo #08, koji se pokazao najsporijim kartom jer nije bio na razini ostalih po pitanju održavanja. Kasnije smo saznali da mu je špura otišla i morao je kart na popravak. Same kvalifikacije su prošle u redu, s tim da zbog ograničenosti karta nismo mogli dalje od predzadnjeg (10.og) mjesta.

11:00 - 13:00
Pauza od dva sata koji smo ja i moji kolege vozači iskoristili tako da smo otišli u McDonalds cer1njo i vratili se natrag jer nismo bili sigurni kad će biti izvlačenje #xx kartova za timove u utrci.

Dogovor je bio sljedeći. Ja startam i nakon 10 minuta idem u boks na zamjenu vozača. Na meni je bila najveća odgovornost tijekom utrke jer start je uvijek najnapetiji i najveći rizik da stvari pođu po zlu.
Nevjerojatno mi je bilo kako spojiti trkaću povijest iz virtualnog svijeta i realnost... potpuno nevjerojatno. Evo kako i zašto. Tijekom moje GT5 "karijere" sam imao sposobnost, talent, kakogod nazvali to, da na startu razvalim ekipu. Snađem se uvijek, izbjegnem kolizije, smetala na stazi i nekako se izmigoljim te u 90% slučajeva napredujem po pozicijama naprijed, zavisi koji sam startao, ali rijetko sam gubio... Neki od vas su to iskusili, teško da se baš sjećate detalja.
Što me navodi da pričam o samom startu utrke.

14:40
Početak utrke.
1 Warm up lap gdje se pozicije, naravno, moraju zadržati. Čekao sam napet ko puška lika na startu da počne mahati zastavom, ne želeći izgubiti sekundu dvije ili mjesto. Dobro je prošlo.
Lijevi prije s/c: vidim borbe 3 karta ispred mene i odlučim to iskoristiti. Idem vanjskim dijelom staze i pretičem dvojicu od kojih jednom nie bilo jasno što, kako, gdje?!? Odonda se slabo sjećam, sve mi je u magli bilo, znam samo da sam veću bitku vodio s kacigom i onom higjenskom potkapom nego za pozicije. Izgledalo je očajno i u tim trenutcima sam istinski mislio kako bi mogli popiti onu crnu zastavu s žutim kako bi mi se popravila kaciga u boksu. U jednom trenu sam vozio s 20% vida, sve mi je bilo bijelo. Sad sam se pošteno načudio samom sebi, jer sam se sjetio što mi je taj tren prolazilo glavom. "kakav Lewis Hamilton i nečistoća ispod vizira, ja ne vidim na oba oka". Eto, usred utrke, meni to na pameti. cer1njo Da stvar bude gora, kaciga je bila neispravna, odlučila je bježati s moje glave...Ne bih vam lagao.  Znam da sam bio u troboju jednom vrijeme gdje sam dobio još dvije pozicije, jednu izgubio od #5 kojoj sam kasnije bio u (nepostojećem) mijenjaču i pokušavao proći na sve načine, ali je sve uspješno zatvoreno. Startao 10., završio stint kao 7.

Izmjena nakon 10 minuta je prošla više manje ok. Zadovoljan sam načinom ulaska u boks, zato što je bilo dobro ograđeno gumama kako bi se usporilo. Nisam izgubio na vremenu, nisam se zabio... Samo sam mogao/trebao krug ranije otići u boks, tako su mi kasnije rekli. Što je najbolje, ja sam mislio tako, ali sam vidio troje iz mog tima kako ležerno sjede i pričaju, ne obaziru se na mene fpalm1 I onda kad sam prošao stražnjom ravninom, počeo sam im mahati i pokazivati da uđem sljedeći krug u boks. Skužili su poruku i tako je bilo. Ali je tad bila gužva u boksu, troje ih je, ako se ne varam, u tom trenu bilo u boksu i bilo je nezgodno. Paziti na ove koji su završili sa zamjenama i paziti da ne s*ebeš mjesto ili nekog pored. Tricky. Vježbali smo prije izmjene pa je to ispalo solidno i brzo.

Moja zamjena je sve upropastila, što sam ja izgradio tokom utrke, on je napravio suprotno. Izgubio je dvije ili tri pozicije i kasnije jednu nadoknadio. Nije da smo očekivali Šumahera, otprilike sam znao da će biti nešto sporiji od ostatka družine, no dobro, ne mogu se ljutiti. Sljedeća zamjena je bila dobra, čini mi se da je jednog pretekao na stazi i držao se ok. I za kraj smo ostavili jedinu članicu tima za koju smo znali da može dosta. I pokazala je dosta, samo što su se vodeći dotad odvojili, tako da je ona imala praktički praznu stazu, gdje je ona dala sve od sebe i radila brze krugove. Pretekla je jedan kart u izravnoj borbi za poredak studenata i ostavila ga sekundu i nešto iza sebe.

Utrka je završila nakon 40 minuta. U tom trenutku mi nismo točno znali koji smo prešli cilj, mislili smo da smo peti (od 11.).

15:30
Objavljeni su rezultati i obješeni na ploču. Bio sam sav smotan (i ostali, kako se ispostavilo) pa nisam znao iščitati i shvatiti ono što je napisano. A pisalo je da smo treći u studentskom poretku! kuul šofe1 hug1 p1va Odmah su se stvorili osmijesi na našim licima, nismo to očekivali, a tupsoni (mi) potpuno zaboravili na činjenicu kako se nagrade dijele 1. studentima, 2. zaposlenicima FSB-a, 3. Tvrtkama sponzorima. ;D

16:00
Domjenak povodom 10. godine održavanja kupa, ne znam je li to tako svake godine ili je ova, 10.ta bila posebna. Manje važno.
Zatim su bila proglašenja pobjednika, dobili smo lijepi pehar, stali na postolje, pozirali pred paparazzima. Falio je još crveni tepih.

Malo po malo, došlo je do kraja. Druženje se još nastavilo, ali mi smo odlučili otići. Umor, bolovi u leđima i činjenica da smo tamo bili skoro cijeli dan nas je potjeralo domovima. Fantastično iskustvo, sljedeće godine ciljamo da stanemo dvije stepenice više.

Ako ste sve pročitali, lijepo od vas, evo keksa thumbs1
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline the_prodigy

Odg: Karting
« Odgovori #77 u: Svibanj 31, 2014, 23:12:20 »
Svaka cast, pravi dozivljaj
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline Wulf

Odg: Karting
« Odgovori #78 u: Lipanj 01, 2014, 10:55:27 »
Cool story, bro
Procitao sam sve i najvise mi je zao kaj ste imali potrti bolid :(
Ali svaka cast na rezultatu i uspjehu hug1
Bilo bi super da je netko snimao pa da netko uploada negdje :)

Sent from the den


Offline DogZy

Odg: Karting
« Odgovori #79 u: Lipanj 01, 2014, 21:46:55 »
Hvala.

Kacige koje se posuđuju u KCZ nisu imale držač za GoPro kameru na sebi, tako da se nije moglo. Sad, je li se moglo negdje drugdje staviti to ili ne, ne znam. U svakom slučaju, bilo bi odlično da se snimala utrka iz prvog lica, pogotovo iz moje perspektive ;D

Ovo i  Karting arena Zagreb su dvije različite stvari, baš mi je trebala promjena okruženja.

Sljedeći put kad ću ići ću uzeti 5 ili 10 minuta sa Sodijem 250. Ima 22 konja, vodeno hlađenje i ograničen je na 90 kmh. Skup je, ali treba probati jednom da znam kakav je osjećaj.
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline DogZy

Odg: Karting
« Odgovori #80 u: Srpanj 15, 2014, 01:30:33 »
9. vrijeme all time liste na novoj konfiguraciji staze u Karting Areni Zagreb, sa 6 desetinki zaostatka za prvim. Danas odvozio 31.456, ludilo od vožnje, vožnja skoro na limitu. Fali mi samo finese da još nađem to ekstra vrijeme za najbolje, inače sam tu u top 15-20.

EDIT:

« Zadnja izmjena: Srpanj 15, 2014, 01:57:56 od DogZy »
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline the_prodigy

Odg: Karting
« Odgovori #81 u: Prosinac 26, 2016, 19:43:17 »
Idem sutra na poludnevni izlet za Zagreb, zapravo u Zaprešić, dobar prijatelj ide radit u Australiju pa da se pozdravimo. Vjerovatno ćemo otić negdje na klopu pa smo mislili na karting u Arenu.

Vidim da je Dogzy najaktivniji bio u ovoj temi i vozio je već tamo, pa da pitam kako je tamo, jel se da dobro odvozit? Stanje bolida, osoblje, informacije koje dobiješ i tako to?

Vozio sam u Puli u Greengardenu davno, a tamo je i otvoreni karting, sigurno drugačije nego indoor, pretpostavljam da će biti klizavo, pogotovo ako je podloga već dosta istrošena.
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline DogZy

Odg: Karting
« Odgovori #82 u: Prosinac 26, 2016, 23:25:32 »
Nisam bio vec dvije godine  cer1njo :P
Dok sam dolazio, upoznao sam bio ljude koji su radili pa sam uvijek mogao zatraziti najbolji kart. Osoblje je bilo ok, ima par monitora za pracenje rezultata i mozes dobiti ispis svojih vremena s ukljucenim ljestvicama... Fora je interijer, ima dosta detalja i ne izgleda bezveze. Stanje staze - dolazio sam kako sam mogao, nisam se previse zamarao i stvarao obaveze oko saznavanja kad je najbolje doci voziti. Odrzavanje je bilo (ispod)prosjecno radi financiranja, troskova i najma...

Kako sam napisao, nisam bio skoro 2g, nadam se da je sad bolje.
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline the_prodigy

Odg: Karting
« Odgovori #83 u: Prosinac 27, 2016, 18:28:51 »
Prva voznja 37.800, tip bez jedne ruke s nama u grupi 33.200 :) Ali rekao je da vozi stalno. Nije lako, tvrd je volan u PM, bole ruke poslje voznje. Ali feeling je jebacki!
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline bartul_9

Odg: Karting
« Odgovori #84 u: Prosinac 27, 2016, 18:33:30 »
Ja sam vozio 20 minuta u Splitu, onako, nije losa staza.Izletio sam 4,5 puta, morali su me vadit iz guma, ruke me zabolile od okretanja volana, ajme, al sam imao najbolje vrjeme od svoje ekipe.

Kocit skoro pa i ne treba, samo taknut kocnicu i peglaj.
Acer Aspire VX15 15,6"/ Intel i5 7300hq 2.5, 3.5 turbo, GTX 1050Ti 4Gb, 12Gb ddr4 ram, 256Gb SSD, 1000Gb HDD /// Hama Gaming "URAGE MMORPG" gaming mouse, Sony Pulse Elite 7.1 Headset, X360 controller


Offline the_prodigy

Odg: Karting
« Odgovori #85 u: Prosinac 27, 2016, 19:09:25 »
Druga voznja maloprije 35.300, 3.5 sekunde sam skinuo od prve voznje, kad sam se ufurao i vozio skoro na limitu. Trece mjesto od nas 10, prvo mjesto je lik s jednom rukom, drugo mjesto ovaj moj frend, on isto cesto vozi, ja sam bio 0.5 sekunde iza njega. I jos njih dvojica imaju po 75 kila, a ja guram 115 :)

Ali bilo je naravno likova koji neznaju sta je plava zastavica iako su dobili brifing prije trke. Najmanje 4 kruga nisam iskoristio zbog njih.

Uglavnom, super je feeling, mislio sam da ce biti losije. Ali jebiga, ja ne vozim to cesto pa neznam ni koji su dobri uvjeti.
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit

Offline Cole™

Odg: Karting
« Odgovori #86 u: Prosinac 27, 2016, 22:34:48 »
Znači guraš isto kg koliko i ja trenutno.  cer1njo cer1njo
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline DlxWrecker

Odg: Karting
« Odgovori #87 u: Siječanj 02, 2017, 21:29:27 »
evo i moj đir...
klasa 100+ također :)
Karting arena Zagreb_predbožićni đir - YouTube

Offline Cole™

Odg: Karting
« Odgovori #88 u: Siječanj 02, 2017, 21:33:24 »
Dobar si. :)
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline the_prodigy

Odg: Karting
« Odgovori #89 u: Siječanj 02, 2017, 23:18:09 »
evo i moj đir...
klasa 100+ također :)
Kako se gume klizu prvih par krugova  sm1jeh

Koje si vrijeme radio?
CASE: CORSAIR Carbide 400C ► CPU: INTEL Core i7 6700K 4.2 Ghz ► MBO: ASUS Z170 Pro Aura ► RAM: CORSAIR Vengeance LED 16GB DDR4-3200 Mhz ► GPU: Gainward GTX 1080Ti 11GB Phoenix ► HDD: 2x WD Black 1TB ► SSD: SAMSUNG EVO 840 Basic 128GB ► POWER: CORSAIR RM750X ► PEDALS: Heusinkveld Pro 3-Set ► SHIFTER: Heusinkveld Sequential ► HANDBRAKE: Heusinkveld Loadcell Handbrake ►WHEEL BASE: OSW Direct Drive Mige10 ► RIMS: QSP Road 30cm, Fanatec F1 28cm, Fanatec Drift 32cm, Luisi Monte Carlo Vintage 36cm, Sparco P310 Custom 31cm ► MOTION SYSTEM: Simxperience 2DOF Custom ► TRIPLE SCREEN: 3x 42" Sony KDL42W705 ► VR HEADSET: HTC Vive ► SPEAKERS: Logitech Z906 5.1 ► OS: Windows 10 Pro - 64bit