WRC 2 FIA World Rally Championship – Prve informacije i skrinsi

Osim što smo znali da izlazi, do sad nije bilo previše informacija o novom, drugom WRC naslovu dizajniranom od strane talijanskog Milestonea, a pod izdavačkom palicom Black Bean Gamesa. Za IGN je progovorio Davide Latina, a mnogi će nakon nekih citata onog što je rekao, poželjeti da nije ni progovorio. Nakon prošlogodišnjeg općeg debakla WRC-a 2010, očekivale su se informacije o znatnim poboljšanjima na polju realizma i samog modela vožnje, no Milestone je glavni dio razvoja posvetio – poboljšanju grafike, pa tako Latina kaže:

“WRC was pretty good, the driving model was absolutely fine, but the general graphical standard was generating criticism, both in the media and WRC followers and racing game fans. So we decided to improve the game dramatically in that area,” he says. “70% of our effort has gone into improving the graphics.”

“A realistic game can’t be too frustrating, too hard to play; it can’t be too close to simulation.”

Osim tih rečenica, koje nisu optimistične, zna se kako će FIA WRC 2 sadržavati 15 lokacija, na kojima će biti ukupno 90 dionica na svim mogućim podlogama, a moći će se voziti sa nekom od 9 kategorija automobila, kako novih, tako i starih generacija. Tu je prošireni multiplayer mod, koji će podržavati do 16 igrača istovremeno, a isti će se moći natjecati u nekom od četiri MP moda: Single Stage, Championship, Single Rally i Super Special Stage. Za kraj, četiri skrinsa, sasvim dovoljno za uvod u diskusije o novoj službenoj WRC igri.

Igra izlazi u listopadu ove godine na PC, PS3 i X360. Kako vas se dojmio ovaj ne-spektakularni uvod, što očekujete od igre, može li se išta poboljšati? Osim grafike naravno. Diskutirajte o svemu tome u našoj foumskoj WRC 2 FIA World Rally Championship temi.