FIA GT1: Najava sezone

Nakon poduže pauze u GT svijetu ubrzo nas očekuje početak nove sezone pa da napravimo mali osvrt na predstojeću FIA GT1 sezonu.

Za razliku od prošle sezone ove godine imamo dvije zasebne discipline (klase), GT1 i GT2; (do ovogodišnje sezone GT1 i GT2 klasa su zajedno sudjelovali u utrci te su se bodovi dijelili prema klasama).

Prvenstveno, u GT1 klasi nas očekuje velika borba između dvanaest ekipa sa ukupno dvadeset četiri automobila na stazi. U borbi će se naći šest prestižnih proizvođača automobila, (Aston Martin, Corvette, Ford GT, Nissan GT-R, Maserati i povratnik Lamborghini), koji će snage odmjeriti na deset fenomenalnih staza kao što su Yas Marina, Paul Ricard i Spa Francorchamps.

Sezona započinje 17.04. u Abu Dabiu na nedavno izgrađenoj stazi Yas Marina. Nakon toga nam sljede utrke na Silverstoneu, Brnu, Paul Ricardu, Spa Francorchampsu, Nurburgringu, Algarve stazi u Portugalu, Durbanu, Interlagosu te sezona završava 05.12. na stazi San Luis u Argentini.

Sa sigurnošću možemo reći da je pred nama napeta i vrlo zanimljiva FIA GT1 sezona i svakom ljubitelju oktanskog cirkusa preporučamo praćenje iste.

Rezultate utrka te live streaming možete pratiti na službenoj FIA GT1 stranici (http://gt1world.com/) te na našem portalu gdje ćemo vas izvještavat o rezultatima utrka i zanimljivostima.