CroSimRacing Forum

Forza Motorsport => Forza Motorsport 5 => Autor teme: Cole™ - Kolovoz 13, 2012, 12:40:01

Naslov: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Kolovoz 13, 2012, 12:40:01
(http://i.imgur.com/o3uA8zQ.jpg)

Nova Forza Motorsport igra dolazim nam najvjerovatnije sljedeće godine što bi značilo da će nova Forza biti zadnja igra u serijalu na aktualnoj X360 konzoli.
Turn 10 je postavio ogromne i provjerene temelje za nastavak. Što očekujete od nove Forze?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 13, 2012, 19:54:04
Jel forza 5 najavljena i jel to sluzbeni logo jer sam se danas vratil sa mora i nisam na netu bio skoro tri tjedna pa nisam bas u toku.

Inace mislim da forza 5 ne smije izaci na x360 jer su drvece i drugi detalji vec u cetvorci gori nego u trojci zbog nedostatka snage ivise nema mjesta za napredovanje.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Kolovoz 13, 2012, 20:51:38
Nije službeno najavljena, ali je ovo nekakav poluslužbeni logo kolko se meni čini, nemoj me uzet za riječ.
Također bi volio da preskoče X360 i da ovu igru naprave kak spada i kako znaju za novi next gen konzolu. Nikud netrebaju žurit. Postoji mogućnost da se na igri radi kao i na novoj konzoli paralelno. Tko to more znati.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 13, 2012, 21:54:07
To sam bas i ja mislio thumbs1
Inace ne vjerujem da ce izaci slijedece godine zato sto je cetvorka bila sluzbeno predstavljena vec na e3-u 2010. A sad se jos nista ne prica, ali jos je ostao gamescom.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 14, 2012, 00:33:48
Sumnjam da bude petica na ovoj generaciji kad su najavljivali nešto da će nova forza izaći na next genu. Forza Horizon iztlazi na 360tki a onda dolazi 720 sa Halo 5, i Forzom 5 kao launch naslovima
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 14, 2012, 17:44:16
Inace mislim da forza 5 ne smije izaci na x360 jer su drvece i drugi detalji vec u cetvorci gori nego u trojci zbog nedostatka snage ivise nema mjesta za napredovanje.

Ubaci trojku ako imas i usporedi, izjava ti ne drzi vodu.
Za novu generaciju se slazem i siguran sam 120% da dolazi kao launch naslov.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 14, 2012, 18:38:30
To se najbolje vidi na drvecu ali je istina. Uzmi na primjer onu malu sumu u sredini camino vijeo-a. U Forzi 3 je svo drvece 3D a u cetvorci samo prvi red.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 14, 2012, 18:55:17
To su kompromisi koji nisu vrijedni spomena. Drvece je na vecini staza bolje kao i sam layout staza koji je katastrofa u prethodnicima. Generalno cetvorka najbolje izgleda, ali nema smisla daljnje kompromise raditi - vrijeme je za novu generaciju.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 14, 2012, 18:59:35
Upravo tako, vrijeme ove generacije je prošlo, mislim da je 6 godina sasvim dovoljan vijek, i vrijeme je za nešto novo, hoću next gen forzu ^^
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Rujan 04, 2012, 01:58:34
Također definitivno želim novu forzu na next genu, iako sam upravo kupio X360.
Od nove igre želim malene, ali sigurne pomake na bolje na svim poljima. Netrebaju ništa revolucinarno uvest, ali bio bi jako zadovoljan sa još boljim i realnijim modelom oštećenja i kišom. To bi stvarno bilo fantastično. Želim izvrsnu prezetnaciju, odličan vozni model i izazovan te impresivan AI.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 26, 2012, 21:19:43
According to a job listing on the Microsoft Careers website Turn 10 Studios are actively on the lookout for a Software Development Engineer to “design and build a secure, reliable and scalable multiplayer system.” Which, of course, mildly suggests that the team is perhaps already hard at work on the next installment in the Motorsport series, and the proof goes even further when reading the opening statement: ”We are Turn 10 Studios and we need you for the next version of Forza Motorsport.”

It may be interesting to note the “scalable multiplayer system” portion of the job as it may indicate that Turn 10 wants to further improve and/or expand the multiplayer experience within the series. Whatever the case may be there’s been no official news on the next installment in the series, so for now just sit tight and watch things develop.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 15, 2012, 21:02:49
Od igre očekujem na idućoj generaciji, bila to FM5 ili FM6:

- Da postojećoj track listi dodaju: Spa, Bathurst, Zolder, Fuji, Monza, Dijon-Prenois, Brands Hatch etc. (da dodaju barem neke od ovih legendarnih staza), te da track lista sadrži bar 30 staza.
- Da postojeću (već sad najbolju viđenu u igrama) car listu prošire s novim automobilima i trkaćim serijama. Npr. - WTCC, BTCC, NASCAR...
- Da fokus ostane na cestovnom utrkivanju ako nisu u stanju napraviti dobar rally - tj. da ga ni ne stavljaju u igru ako ne bude kak se spada.
- Da ne ubacuju open-wheel i slično, ako ubace da ne forsaju s njim.
- Da poboljšaju vizualnu i audio prezentaciju i da sve ostane u konstantnih, zaključanih 60 fps-a.
- Daljnja poboljšanja u voznom modelu.
- Poboljšan damage vizualni i mehanički, makar je to već sad dosta dobro - ali nije još to prava stvar - hoću probušene gume, bolje raspadanje auta, da djelovi ostaju po stazi, da se na dugim utrkama auto troši i ovisno o stilu vožnje da se kvari itd.
- Promjenjivi vremenski uvjeti u realnom vremenu - dan/noć/kiša/vjetar na svim stazama. Vjetar da utječe na stabilnost auta.
- Dok pada kiša da voda ostaje na stazi i da se staza s obzirom na vremenske uvjete suši, isto i da se trkaća putanja na stazi suši obzirom kolko se po njoj prelazi i kakva je jačina kiše.
- Više automobila na stazi - realno očekujem najmanje 20 auti na stazi, želja bi mi bila 56 automobila na stazi da se može po prvi put na konzolama simulirati autentično Le Mans iskustvo s više klasa na stazi.
- Realna potrošnja goriva i guma.
- Da ima utjecaja kolko je goriva u autu - ako je manje, da si brži, ako je više (tj. auto da je teži) - onda da si sporiji.
- Da stave barem soft, hard, wet smjese guma, to mislim da bi bilo dosta.
- Animirani ljudi u boksu, na pitwallu, suci oko staze.
- Realna pravila, znači - zastave, stop & go penaltiji i slično (u ovo sumnjam).
- Puno više dima, prašine, da prljavština ostaje na šajbi itd.
- Funkcionalna svjetla i brisači.
- NORMALNE KVALIFIKACIJE - znači nikakve free practice, lobby points gluposti prije utrke, već opcija Qualifying.
- Safety Car.
- Podrška za sve ozbiljne force feedback volane (Logitech, Thrustmaster, Fanatec...).
- Prljavština po stazi koja utječe na grip i sitni detalji tipa da prilikom izljetanja s staze i prilikom vraćanja na istu (ako je takva situacija) da auto tu prašinu, pijesak i slično nosi na stazu.
- Da je moguće razbiti svjetla na autu kaj bi bilo interesantno za videti prilikom noćnih utrka.
- Mogućnost uploadanja celih replaya na FM server.
- Više kuteva kamere na replayu.
- Poboljšan photomode.
- Općenito više opcija.
- Poboljšan multiplayer - npr. da se može u igri staviti lista staza koja bi se vozila za turnir i za svaku da se može posložiti kolko krugova, vremensko ograničenje, vremenski uvjeti etc., te da igra automatski boduje nakon završetka utrke - tj. da se može voziti custom sezona/turnir online.

Sigurno ima još dosta stvari, ovo su neke koje su mi pale na pamet, mislim da je dosta njih bitno. Sva ova očekivanja se odnose i za novi GT na novoj generaciji.

Od nerealnih očekivanja:

- Prilikom sudara da je moguće istjecanje goriva, pa da se more zapaliti benzin koj teče po stazi i auto - i da ima eksplozija.
- Više od 200 automobila na Nordschleifu po uzoru na 24h Norda.
- Ne da mi se zmišljati toplu vodu sad više.  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 15, 2012, 21:20:01
To je to  thumbs1

Nazalost, o dosta stvari budemo jos dugo samo sanjali.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Luckyluke - Listopad 15, 2012, 21:33:11
...
Da ti može puknut šofer šajba od nasumično doletjelog nedefiranog predmeta koji je uzrok puhanja vjetra dok voziš po kiši, pa zbog vode i općenite nelagode, vozaču opadne koncentracija, poveća se adrenalin u krvi te uz hrpetinu blura na ekranu naposljetku sva elektronika, uključujući brisače, svjetla, žmigavce rikne...  cer1njo

Ali da, slažem se. Od nove generacije se očekuje jako puno, ne samo grafički pomak (što većina podrazumijeva kad se spomenu nove konzole) već npr. AI koji "boluje" na trenutnoj generaciji, koji bi se trebao ponašati puno realnije i neskriptirano. Velika boljka današnjih igara koje uz dobru ideju uspiju zabrljat na području AI-a pa kao rezultat imamo S2U koji je nevozljiv protiv više suparnika.

Pa već spomenuti pomak u smisli simulacije; vozni model sa hrpu varijabli koje utječu na ponašanje auta, utjecaj guma, goriva
i ostalog gore navedenog.

Uglavnom, očekujem ispunjenje barem polovice stavki ako ne i više, iako se naočigled ovaj tvoj popis čini nerealan - zapravo bilo bi  i vrijeme za jednu revoluciju u racing žanru. Sad, sve je na developerima kolko će si dati truda i volje, i naposljetku koliko će
uspjeti izvući iz te generacije.

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Listopad 15, 2012, 21:35:42
Rampartsov post.  ave1 cer1njo

Mislim točno ovak kak je Ther komentiral.
Ako bude 35% tih stvari u igri, a ostatak igre na zadovoljavajućoj razini, svi ćemo biti sretni. Mislim da sve ovisi o snazi i mogućnostima next gen boxa.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 15, 2012, 21:42:17
Meni izgleda realan, jer recimo jedan GTR 2 je prije dobrih 6 godina imal 75% od gore navedenog. Ako se na novoj generaciji ne desi značajan skok, dižem ruke od gaminga.  cer1njo

Da - AI sam zaboravil, ali palo mi je na pamet, al ipak sam zaboravil - kad je puno toga bilo u glavi, a nisam bil onda za kompom. AI definitivno treba podebljati.  thumbs1

 cer1njo cer1njo na prvu rečenicu.

GTR 2 i općenito SimBinove igre su uvek imale to mazanje šajbe i to mi je bila ludnica. Shift je imal te pukotine na šajbi od kamenčića, samo kaj su nestajale nakon nekog vremena, isto ko i prljavština. Uglavnom - sve ovo mislim da je izvedivo, jer nova generacija konzola bi po prvi put nam mogla donesti baš onu pravu stvar da konačno moremo reći - to je to!

FM4 i GT5 imaju puno dobrih stvari, ali jednostavno dosta toga fali zbog hardverskih ograničenja ili je šlampavo izvedeno, tak da velike nade polažem u novu generaciju. Project C.A.R.S. izgleda dosta obečavajuće, ali već ima meni jedan veliki minus - iako zgleda fenomenalno grafički - nema mi onaj neki organski feel, sve je nekak umjetno dosta, po tome pitanju je Forza dosta napred.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 15, 2012, 21:47:10
I želim da EA prestane biti peder i da pusti Porsche licencu.  kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 16, 2012, 11:12:27
Meni izgleda realan, jer recimo jedan GTR 2 je prije dobrih 6 godina imal 75% od gore navedenog.

To stoji, ali ipak je to PC simulacija koja se ne moze usporedjivati s forzom. Forza moze biti i je HC (fizika), ali ostatak bitnih stvari za jednu simulaciju ne postoji. Npr. realna pravila, sve igre na konzolama izmisljaju toplu vodu kaj se tice kaznjavanja. Sjeti se samo GT-a.
90% ljudi igra na "krivi" nacin s asistencijama i online im sluzi za random utrkivanje gdje fair play ne postoji. Uzalud nasi ocajni vapaji za ultra HC iskustvom kad se u toj masi izgube. Ponuda ovisi o potraznji i sumnjam da ce se ove stvari o kojima pricamo uopce naci na listi njihovih prioriteta.

Realno je ocekivati ove stvari:
- vise automobila na stazi, poboljsani vizualni i mehanicki damage (busenje guma i trosenje auta ovisno o stilu voznje - zaboravi)
- vise staza, dinamicna promjena dana/noci, vremenskih uvjeta
- "unaprijedjeni" AI koji ce i dalje biti zapravo isti (blesav) zbog vise auta na gridu i boljih vizuala
- audio-vizualna prezentacija na kojoj je sigurno najveci fokus jer mora predsaviti novi box u najboljem mogucem svjetlu
- vozni model tj. fizika i toliko nuzna podrska za sve bitne volane
- razlicite podloge tj. uvodjenje rallya jer vidi se u Horizonu da im je to cilj
- realnija potrosnja guma i goriva jer u zadnjoj forzi su zasrali stvar, presporo se trosi i uopce nije bitan tvoj stil voznje, bolje je bilo izvedeno u FM2
- ljudi u boxu i svih "nebitnih" stvari oko staze ce sigurno biti

Radi se punom parom i igra mora izaci kao launch naslov ili unutar prva 3 mjeseca od izlaska konzole. Zato ocekujem samo poboljsanja vec vidjenih stvari u FM4 i ne previse noviteta. Evoluciju fizike i audio-vizualnu. Nakon dobre prodaje i potencijalne titule najbolje trenutno dostupne voznje na trzistu - ocekujem opusteni rad na FM6 i iskoristavanje svih potencijala nove konzole tj. revoluciju i rusenje svih dogmi unutar racing zanra, zbog koji zanr previse dugo stagnira.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 16, 2012, 15:40:03
Meni izgleda realan, jer recimo jedan GTR 2 je prije dobrih 6 godina imal 75% od gore navedenog.

To stoji, ali ipak je to PC simulacija...

Istina je to, ALI s trenutnom generacijom su Gran Turismo i Forza krenuli u tom smjeru, prvi put se na konzolama dobil pravi vozni model - tak da ja očekujem puno od iduće generacije i realno je za očekivati. Prije da bude Forza to ispunila nego GT.

Još bude tu i konkurencija u vidu Project C.A.R.S. i sve ove vožnje koje dolaze na PC. Istina - nisu izravna konkurencija, ali puno ljudi je s ovom generacijom i s Forzom i GT-om prvi put okusilo kolko tolko pravo, realnije utrkivanje i vjerujem da ima dosta njih koji bi hteli pravu stvar.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 21, 2013, 21:21:30
Fino izgleda, ali trailer je baš za široke mase...
Očekujem na E3-u gameplay video i prezentaciju vožnje na volan, a ne nekog kretena koji na kontroler izletava i istražuje lokalne pašnjake i brda.

Forza Motorsport 5 Xbox One Announcement (http://www.youtube.com/watch?v=vy_LDyfCANg#ws)

EDIT: Žestoki obračun se približava, dostupna će biti kao launch naslov u vrijeme kad i GT6 izlazi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: the_prodigy - Svibanj 21, 2013, 21:57:57
Istina, malo sam cak i razocaran trailerom, kao da gledam trailer za GRID2 ili neki Hot Pursuit..
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Svibanj 21, 2013, 22:31:24
EDIT: Žestoki obračun se približava, dostupna će biti kao launch naslov u vrijeme kad i GT6 izlazi.

Koji obračun? S GT6?  cer1njo

Ja ne sumnjam uopće u FM5, u FM4 još uvijek uživam vozeći iz kokpita. Odlično da izlazi kao launch na novoj konzoli, taman pred blagdane, odmah kupujem  hug1

Znači trebala bi i grafika se popravit u novom nastavku  sm1jeh

Btw. trailer ko trailer, jebeš to, to nije mjerodavno.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Svibanj 21, 2013, 22:33:23
Trailer bezveze (osim auta hug1), čekam gameplay ali vjerujem im
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 21, 2013, 22:43:25
Mislim da ce F5 odnijeti pobjedu nad GT6, bar dok ne izadje GT6 i na PS4. Trailer je bezvezan, ali ne sumnjam u kvalitetu novog nastavka.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Svibanj 21, 2013, 22:59:03
Prva veća kolekcija skrinsa ^^

(http://i.imgur.com/luWoSKP.jpg)

(http://i.imgur.com/fn1cVoT.jpg)

(http://i.imgur.com/umMJ5y7.jpg)

(http://i.imgur.com/h4u5ir1.jpg)

(http://i.imgur.com/Q9IZeZx.jpg)

(http://i.imgur.com/LHnG1YA.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 21, 2013, 23:04:09
Mislim da ce F5 odnijeti pobjedu nad GT6, bar dok ne izadje GT6 i na PS4.

Teško da će to nešto promijeniti, prebacivanje igre u kojoj ćeš do tada nabiti nekoliko stotina sati i zaželiti se novog punokrvnog nastavka.
Pravedne usporedbe po pitanju zvuka i vizuala će biti moguće dok se pojavi GT7, a na području fizike možda GT6 i uspije parirati.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 21, 2013, 23:05:53
Ingame.

Iako nalikuje arkadi, siguran sam da to nece biti. Jednostavno ne moze biti.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Svibanj 21, 2013, 23:07:58
Ne znam, ja po skrinsima ne mogu odredit nalikuje li simu ili arkadi, samo vidim da izgleda divno  cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 21, 2013, 23:09:38
Teško da će to nešto promijeniti, prebacivanje igre u kojoj ćeš do tada nabiti nekoliko stotina sati i zaželiti se novog punokrvnog nastavka.
Pravedne usporedbe po pitanju zvuka i vizuala će biti moguće dok se pojavi GT7, a na području fizike možda GT6 i uspije parirati.

Mozda.
Drugi paragraf, slazem se. To sam i sam napisao bio jer ne mozes se vec sad odluciti za FM5, novog GT-a na PS4 nisi ni vidio ni cuo.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 21, 2013, 23:11:10
Ne znam, ja po skrinsima ne mogu odredit nalikuje li simu ili arkadi, samo vidim da izgleda divno  cer1njo cer1njo cer1njo

 ;D
Mislih na trailer. Inace, lijepo izgledaju slike.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 21, 2013, 23:14:04
To su traileri da nabriju klince i casual igrače.
Još je ovaj trailer dobar, za FM4 je bilo sve puno kaotičnih sudara, samo su eksplozije falile  cer1njo

Užas, već sam bio otpisao igru, ali na kraju je sve dobro ispalo. Jedini problem je što na takav način privuku užasno puno kretena i otvoreni lobiji su katastrofa.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 21, 2013, 23:40:40
Mene je osobno Forza odusevila. Nista jos nismo ni vidjeli zato nemojmo donosit ni zakljucke jos. Po meni sigurno nema sanse da bude arkada,posto je Forzi handling jako bitan,i u svakom serijalu se poboljsavao ( + glavni covjek Forze uvijek to napominje). Istina,malo su naglasili tu neki drift ali to je vjerojatno zbog Amerikanaca koji imaju neke svoje zahtjeve i zelje. Odite malo na fb stranicu Forze i vidite komentare,samo traze drift i drag i nascar -.-' Zbog toga vjeojatno i je napravljen takav trailer. Al jeste pogledali zanimljiv detalj? Priblizavanje guma? Kako je guma zagrijana i kako je detaljna? Mislite jos uvijek da ce bit arkada? Jako tesko :) Mislim da ce ovo nesto jako dobro bit...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 22, 2013, 00:22:54
Nitko nije niti rekao da će biti arkada, samo da trailer neupućenima nikako ne bi mogao sugerirati da se radi o simulaciji.
Klasični marketinški trikovi da se privuče što širi krug igrača i naravno da se na temelju toga ništa ne može zaključiti.
Nije problem u driftu, dapače, kvalitetan drift rijetko koja igra ima i za pravo uživanje u istome je potrebna napredna fizika.

Više cijenim jednostavne i elegantne trailere kakve plasira PD, ali to ne znači da na temelju trailera donosim konačne zaključke. Igram obje igre od prvog nastavka i nadam se da će se ta tradicija i u budućnosti nastaviti  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 22, 2013, 03:28:23
Evo još par slika..

(http://i43.tinypic.com/33xiwys.jpg)

(http://i44.tinypic.com/11bpwux.jpg)

(http://i42.tinypic.com/2j2f443.jpg)

(http://i44.tinypic.com/2zp615w.jpg)

(http://i40.tinypic.com/2q3q2ck.jpg)

(http://i39.tinypic.com/54ujqu.jpg)

(http://i43.tinypic.com/k0mr12.jpg)

(http://i41.tinypic.com/2ur1i1j.jpg)

(http://i42.tinypic.com/zna03n.jpg)

(http://i43.tinypic.com/ea3uqo.jpg)

(http://i39.tinypic.com/9vgy2f.jpg)

ovo nisu HD slike.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Svibanj 22, 2013, 08:00:36
pogledao trailer... nije fora u traileru da se pokaže novi gameplay ili grafika... fora je u next genu kaj se svuda najavljuje...
Stari McLaren protiv novog McLarena... Novi pobijedi "jedva" i na kraju frajer kaže uz kako je pobijedio "he has done it! the new age is here!"
nije to nikakvo hajpanje ili da se vidi je li arkada ili nije nego jednostavno se najavljuje "sve novo". konzola, engine, gameplay, visuals, etc.

Možda pametujem :P jer nisam nikad igrao FM ili imam XBOX uopće, ali meni se trailer sviđa s obzirom koja mu je namjena  thumbs1
Ako će ikada biti para mislim da ću uzeti prije xbox sa FM5 neko PS3/4 i GT6...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Svibanj 22, 2013, 10:15:15
Trailer ko trailer mi je dobar ali i on, a posebno skrinsi, osobno mi daju dojam da gledam predstavljanje nekog NFS-a, ponajviše HP-a (grafički stil) ili FH-a, a ne novog nastavka FM-a.
No to su sve počeci početaka, rano je za bilo kakve konkretne sudove, a kamoli gotove zaključke ko bude koga "ownal", ko ima šanse ili nema - a već ima primjera toga nekoliko postova unazad.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Svibanj 22, 2013, 10:16:15
Da, ja sam isto komentar skuzil i bas mi je bilo cudno da ga nitko nije ni spomenuo. Komentator zvuci kao da je iz skotske. Bas mu je jeben naglasak.
Zbog forze me strasno novi xbox privlaci i takve muke imam zbog odabira izmedju njega i ps4.

Therg je dobro rekao da su i prijasnji traileri bili dosta naklonjeni amerikancima sa sudarima i autima sto lete kroz zrak pa je forza 4 super ispala.
Forza Motorsport 4: Trailer (E3 2011) - YouTube (http://youtu.be/7BTo-Wzdong)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 22, 2013, 14:06:01
Mora bit prava simulacija,moraaaa.. Ne mogu zamislit sve novitete koje će bit u njoj pa da ode u krivom smjeru. Po nekoj logici FM3 -> vrhunska, FM4-> puno bolja od FM3 , FM5 + next gen -> mora bit uber realistično i bolesna grafika...ako ne ->  cry1

EDIT: Evo još malo novosti ( i potvrde donekle ) izvor: forzamotorsport.net

''The highest-rated racing franchise of the past 10 years will define the new generation of gaming. As revealed during today’s Xbox: A New Generation Revealed event, Xbox One is coming and Forza Motorsport 5 is leading the way. Built from the ground up to take advantage of Xbox One and the infinite power of the cloud, no game better delivers the sensation of being behind the wheel. “Forza Motorsport 5” sets a new bar for racing games and will be available exclusively for Xbox One at launch.''

Cover photo će bit McLaren P1 - ali to se moglo i pretpostavit

''To celebrate Forza Motorsport 5 and the impending launch of the McLaren P1 (the Forza Motorsport 5 cover car), Xbox has teamed with McLaren to offer one lucky fan the chance of a lifetime – a ride in a real McLaren P1. For more information on this exciting contest, see the official announcement and at http://www.ForzaMcLarenRide.com (http://www.ForzaMcLarenRide.com). ''
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: speedy56 - Svibanj 22, 2013, 22:31:06
Cover photo će bit McLaren P1 - ali to se moglo i pretpostavit
Bilo bi legendarno kad bi GT6 ili GT7 na coveru imao LaFerrari  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 22, 2013, 22:53:07
Hehe, bilo bi fora, da. dsmoker

Naslovnica Forze ce sigurno biti bomba.

No, izvjesnije da ce na naslovnici GT-a 6 biti Nissan, Mercedes, neki supercar GT koncepcije ili mozda cak i Toyota GT 86...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 22, 2013, 23:05:44
Xbox One nece podrzavati kontroler Xbox-a 360 , sto znaci da najvjerojatnije nece biti podrzani ni trenutni Fanatec-ovi volani. Jako tuzno i katastrofalno od M$. Pokaze li se tocnim, prvi dizem ruke od kupnje novog Xbox-a. Sve informacije nove koje dobivamo mi ga sve vise gade... Sramota!
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Svibanj 22, 2013, 23:08:36
Ma nema šanse da nebudu podržani Fanatecovi volani...
Gotovo sam siguran 100% u to...
Pa imaju deal...

 kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 22, 2013, 23:40:21
Nista od toga. I ja sam mislio. Potvrdeno je. Samo ono sto M$ proizvodi ce radit - kako kazu , da mogu kontrolirati i donijeti unapredenja i nova iskustva. Kratko i jasno. Poserem se na M$ . Od mene nista u vezi XboxOne,a vjerujem i jos puno ljudi. Al tako su i zasluzili,sami su si krivi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Svibanj 22, 2013, 23:59:02
Nadi mi di je to potvrdjeno.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 23, 2013, 00:44:47
 Evo ti

Microsoft: 'Only Xbox One controllers, accessories will work with the new console.' | Joystiq (http://www.joystiq.com/2013/05/22/microsoft-only-xbox-one-controllers-accessories-will-work-wit/)

I slobodno potrazi po google-u...

Cak ni headseti nece radit. Neko stvarno glup vodi Xbox, mislim da nece dobro proc ovaj put.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 23, 2013, 15:43:37
Znači launch naslov bude? UUUU iznenađenja li. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Svibanj 23, 2013, 21:02:13
Da, pravu paniku je MS izazvao sa volanima/kontrolerima. Čitam baš po stranim forumima. Ljudi su spremni se odreć XBone-a i FM5, a i ja sam. Novi engine u novom boxu neće moć čitati sadašnje Fanatec-ove volane (navodno po dosadašnjim saznanjima). Sad, ili će se vraćat Fanatec-ove volane na ugradnju drugog hardware-a, ili će se moć kupit neki vanjski hardware da poveže volan i box ili će uspjet nekim fimware-om to rješit, neznam... Kako kompliciraju da je to čudo  fpalm1

Uglavnom valjda su oni svijesni da će izgubit veliki broj vozača, tako da vrlo vjerovatno ovu tek početnu zavrzlamu ne treba uzet kao gotovi čin. Mislim da će napravit nešto s Fanatec-om za rješavanje slučaja.

Ja već sad ozbljno razmišljam o prelasku na PC, tako da me ovo i previše ne dira. Ako bude bude.  Volan novi za novi box im sigurno neću kupovat, ne samo ja nego i 99% ostalih vozača sa Fanatec-.om.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 23, 2013, 21:13:24
(http://i.imgur.com/1K3fXNo.jpg)

(http://i.imgur.com/hoBzMc6.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Svibanj 23, 2013, 23:45:04
Da, pravu paniku je MS izazvao sa volanima/kontrolerima. Čitam baš po stranim forumima. Ljudi su spremni se odreć XBone-a i FM5, a i ja sam. Novi engine u novom boxu neće moć čitati sadašnje Fanatec-ove volane (navodno po dosadašnjim saznanjima). Sad, ili će se vraćat Fanatec-ove volane na ugradnju drugog hardware-a, ili će se moć kupit neki vanjski hardware da poveže volan i box ili će uspjet nekim fimware-om to rješit, neznam... Kako kompliciraju da je to čudo  fpalm1

Uglavnom valjda su oni svijesni da će izgubit veliki broj vozača, tako da vrlo vjerovatno ovu tek početnu zavrzlamu ne treba uzet kao gotovi čin. Mislim da će napravit nešto s Fanatec-om za rješavanje slučaja.

Ja već sad ozbljno razmišljam o prelasku na PC, tako da me ovo i previše ne dira. Ako bude bude.  Volan novi za novi box im sigurno neću kupovat, ne samo ja nego i 99% ostalih vozača sa Fanatec-.om.

Potpis.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 24, 2013, 20:16:36
Lik koj komentira na traileru je ovaj - John Hindhaugh (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Hindhaugh)

Zanimljivo - moguće da nas očekuje kvalitetan komentator na replayu, to bi bilo fenomenalno!

Odma sam se setil Tiff Needellovih komentara na starom Le Mansu na PS1. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 24, 2013, 20:47:02
Radio Le Mans, pa daa kuul
Znao sam da mi je poznati glas.

A Tiff je dao glas i u Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 24, 2013, 20:55:57
I tam je bil, ali samo na tutorialu kolko se sećam.

Na Le Mansu je za vreme utrke imal prave izljeve tipa dok malo izletiš s staze - 'AND HE'S OFF!!!', dok si nekog prestigel znal je lupiti 'WHAT A PERFORMANCE!' i tak. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 24, 2013, 21:08:55
 ;D

Da, nisu ga iskoristili do kraja u FCTP.

Na naslovnici FM5 je logo Top Geara, znaci staza je tu sigurno, SIARPC je vjerojatno tu s Kiom si apostrofi di, Jeremy u autovisti,... Sigurno su jos nesto izmislili da bude zanimljivije.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 24, 2013, 21:14:17
Svetla svetle (na traileru i slikama FM5) na autu prvi put u serijalu od FM1 tak da nas (očekivano) najvjerojatnije očekuju noćne utrke i promjenjivi vremenski uvjeti.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 24, 2013, 21:23:21
Sad kad ovo ispadne najbolja simulacija znana covjeku ikada na najnepozeljnijoj konzoli ikada cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 24, 2013, 21:30:03
Samo da razum prevlada, jer ak bum imal novce i zaletim se - lud bum. cer1njo

Al ovo je slabost - dok su u pitanju GT i Forza, pravila ne vrede. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Svibanj 24, 2013, 21:34:20
Hjuj...

Onda se pripremi da te CIA preko kinecta promatra dok ti vozis FM5 lololol
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 24, 2013, 21:35:22
Uh, strašna stvar, baš me zaboli neka stvar dok mi gledaju dlakavu rit. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Svibanj 25, 2013, 00:25:32
Sad kad ovo ispadne najbolja simulacija znana covjeku ikada na najnepozeljnijoj konzoli ikada cer1njo

Tog me opasno strah :) ali ipak nadam se da će nas M$ pozitivno iznenadit sve na E3 ( 0 naprema 10000 ali čuj,šansa je i dalje šansa :) )
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 26, 2013, 08:48:01
Kaj više gledam trailer, to mi je bolji. Na prvu mi baš nije sednul. Na Xboxu sam pogledal trailer kasnije i grafika je brutalna, oštrina je fenomenalna.

Nego - mislite da su to na traileru P. Mueller i M. Rossi? cer1njo

Sivi F1 bi mogel biti P. Mueller kad on uvek vozi takve nijanse, a P1 M. Rossi. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 28, 2013, 19:05:38
Sad mi je pala na pamet jedina dobra stvar kod Kinecta - headtracking. Ako bu dobro funkcioniralo, moglo bi biti zanimljivo. Još nek na E3-u potvrde normalnu podršku za volane (kaj vjerojatno ne budu jer su majmuni), to bi onda bilo to.

Eh Microsoft, jebem te smotana. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Svibanj 29, 2013, 13:43:22
Sad mi je pala na pamet jedina dobra stvar kod Kinecta - headtracking. Ako bu dobro funkcioniralo, moglo bi biti zanimljivo. Još nek na E3-u potvrde normalnu podršku za volane (kaj vjerojatno ne budu jer su majmuni), to bi onda bilo to.

meni nije jasan headtracking, odnosno samo teoretski je, al ne kužim u praksi

Možda je debilno, al pitam se, voziš Forzu ispred TVa i npr. pogledaš u desno
Kinect te skuži i na TVu se pojavi pogled iz auta u desno. Super.
al kako ti vidiš taj ekran ?
pa gledaš u desno. Vidiš vlastiti hodnik/zid/kuhinju/štoveć
 
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: KimiHR - Svibanj 29, 2013, 13:57:47
Headtracking vjerovatno svoj smisao dobiva samo uz multi monitor, što je za nas jade samo dječački san.

Ovako , gledaš vlastiti hodnik/zid/kuhinju/štoveć , pa nema smisla.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 29, 2013, 14:03:25
Najbolje bi bilo spojiti 3 monitora za pravi doživljaj, ali postoji opcija za namještanje osjetljivosti tj. dovoljan je blagi pomak glave u određenu stranu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 29, 2013, 15:24:18
Ne znam, ja volim tu i tam pogledati situaciju s bočne strane dok vozim, pa mi se za to čini idealno AKO bude dobro izvedeno. Al ovak za nekaj drugo ne vidim neku posebnu svrhu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 01, 2013, 10:22:41
Sad sam bas opet gledao trailer i bio na njihovoj stranici pa si milim jel moguce da je trailer zapravo ingame. Znam ja da CG traileri nisu nikakva novina, ali na njihovoj stranici su navodni screenshotovi koji izgledaju jednako dobro, a mislim da microsoft nebu dopustio lazno oglasavanje nakon aliensa.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 01, 2013, 11:17:31
Velike su šanse da tak izgleda igra jer nije neka nemoguća grafika. Jako dobro izgleda, ali da je neizvedivo - nije.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 06, 2013, 02:54:06
Molim te M$ daj da rade volaniiii  :(

Forza 5: An Xbox One Game Ten Years in the Making - GameSpot.com (http://www.gamespot.com/forza-motorsport-5/videos/forza-5-an-xbox-one-game-ten-years-in-the-making-6409324/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Lipanj 06, 2013, 03:00:57
Baš i ja sad gledao.  cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 06, 2013, 03:36:55
Taj Turn 10 je valjda najnesretniji studio ikad!
Ne u financijskom smislu, već zbog toga jer većina ljudi ne može na adekvatan način iskusiti plod njihovog dugogodišnjeg truda i ljubavi. Simulacija bez volana je kao ptica bez krila  jaad
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 06, 2013, 17:11:11
(http://i.imgur.com/Mijqqzql.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Iceman - Lipanj 06, 2013, 19:09:00
Skoro Sulejman  :P
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 06, 2013, 19:19:21
([url]http://i.imgur.com/Mijqqzql.jpg[/url])

AHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHHA strašno
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 06, 2013, 19:41:03
Sulejman veličanstveni?

Aha, to je iz ovog videa:

Forza 5: An Xbox One Game Ten Years in the Making (http://www.youtube.com/watch?v=e4EEVg7jEpw#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 06, 2013, 19:49:34
To je za neinformirane Turn 10-ov Kazunori iliti Dan Greenwald iliti njihov prodavač magle. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 09, 2013, 10:56:34
Evo jedna nova slika i novi teaser.

(http://s17.postimg.org/f1s49mgbf/994140_583156948373883_592255699_n.jpg) (http://postimg.org/image/f1s49mgbf/)

Izgleda jako lijepo.

Teaser « All in-game Footage » de Forza Motorsport 5 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rOZNHGlNIiU)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 09, 2013, 11:08:11
Lijepo. Ovaj screen zapravo potvrdjuje nocne utrke jer kakvog smisla ima paliti i gasiti svjetla ako nema nocnih utrka.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 09, 2013, 11:25:50
Što više gledate slike i videe, to vam je gore cer1njo

Još kad znate da ćete morati potrošiti barem 3000 na novi volan za FM5, pored kupnje novog boxa, plus svih gluposti koje nosi u sebi cry1

Thrustmaster Sign Licensing Deal for Xbox One | Electronic Theatre (http://electronictheatre.co.uk/xbox-one-2/xbox-one-news/37760/thrustmaster-sign-licensing-deal-xbox)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 09, 2013, 11:36:05
Ja sam trenutno bez volana i ne bi se žalil da mi uleti neki Thrustmaster koj radi na novom Xboxu i ostalim konzolama, PC-u - jer tak i tak planiram kupiti neki volan kad-tad. Samo čekam razvoj situacije.

Igra izgleda jako dobro. Jedva čekam sutra.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 09, 2013, 11:42:36
Ja mislim da ce stari volani radit s novim xboxom, mozda ne bas svi, ali darkmanov sigurno hoce jer preskup je to volan da ga odbace tek tako, a da ne izazovu masovno nezadovoljstvo.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 09, 2013, 11:43:31
Igra izgleda izvrsno, da. Ali puno ljudi im je već okrenulo leđa, ako ne zbog ostalih gluparija, onda zbog toga da se neće moći nitijedan volan koristiti, i ovo im je, ajmo reći, potez kojim žele vratiti dio igrača, a i morali su nekog angažirati da im napravi službeni volan za FM5.

Sve u svemu, vidjet ćemo sutra.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 09, 2013, 11:46:00
Ne bi se čudil da T500 pe gore - prek usb-a i to je to. Iskreno - potajno sam se nadal Thrustmasteru jer mi se ne da davati više para nego kaj vredi za Fanatec (dostava z Njemačke i tak to). Sad mi je baš drago kaj se nisam zaletaval s novim volanom, jer sam baš o ovome razmišljal, o toj podrški. Meni treba volan koj šiba na sve.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 09, 2013, 11:51:42
Da, i ja sam u sličnoj situaciji s mojim DFGT, volio bih si kupiti neki bolji. MTR, koji volan ti imaš, nikad to nisam saznao?

Microsoft: 'Only Xbox One controllers, accessories will work with the new console.' | Joystiq (http://www.joystiq.com/2013/05/22/microsoft-only-xbox-one-controllers-accessories-will-work-wit/)

Znajući da je svu periferiju ( i volani, SVIH marki, pa i Fanatec) X360 registrirao kao X360 kontroler, neće se moći koristiti niti jedan volan, pa ni od JD-a.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 09, 2013, 11:53:30
Driving Force Pro - al on je dušu dal + više mi nije dosta, treba mi bolja stvar nakon iskustvi s T500 i G25.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 09, 2013, 13:11:45
Ne bi se čudil da T500 pe gore - prek usb-a i to je to.

Sumnjam da njihovi stari volani budu kompatibilni. T500 ne bude vjerojatno zato jer je to službeni volan za Gran Turismo i ima GT logo. Pretpostavljam da budu izbacili isti taj volan, samo s FM logom i podrškom za Xone, a mi stari korisnici nek se hebemo.

Možda čak razviju i totalno novi volan, a to opet ovisi o Microsoftu, možda bude tamo neka srednja klasa dostupna "svima".
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 09, 2013, 16:33:47
Jako puno ljudi se žale.Pratim malo Forzin forum i FB stranice,i puno njih ne misli uzimat novi Xbox ukoliko im volani ne budu radili + što vjerojatno nitko nije previše oduševljen kakav će bit novi Xbox i koliko restirkcija donosi.Sve ćemo vidjet sutra. Možda M$ nakon svega i iznenadi,u što ipak sve manje vjerujem.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Lipanj 09, 2013, 19:58:05
Ja čekam i službeno da me odjebu sa volanom i onda službeno također prelazim u PC-sim world  hug1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Lipanj 09, 2013, 19:59:17
Bit će dobro ako XBox razočara.. dosta vas "odustane" pa ćemo imati više GTR2 vozača  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 10, 2013, 20:16:03
Forza Motorsport 5 | Official Xbox One Announcement Trailer [E3 2013] (http://www.youtube.com/watch?v=AZwPGfMkqJw#ws)

Ništ se nemre zaključiti, ista stvar ko i s Forzom 4 svojevremeno.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 10, 2013, 20:23:49
Da se zaključiti, spiritualni nastavak PGR-a, ali u to još uvijek ne želim vjerovati.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 10, 2013, 20:40:50
Samo znam da su me s konferencijom odbili od razmišljanja o kupovini. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 05:19:45
Forza Motorsport 5 E3 Forzavista Demo (http://www.youtube.com/watch?v=K-okY2QUhuI#ws)

Skrinovi - brutala:

Galerie Forza Motorsport 5 - E3: Images - 2013-06-10 20:32:47 (http://www.gamersyde.com/pop_images_forza_motorsport_5-22266-1.html)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 11, 2013, 11:17:32
Huayra WOW

http://i.imgur.com/fPgHlVR.jpg (http://i.imgur.com/fPgHlVR.jpg)

 ave1 ave1 ave1 ave1

da ovo je ingame screen.

EDIT: sad vidjeh da je u ovoj galeriji iznad, al svejedno, wow.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 11, 2013, 11:51:52
Forza izgleda bolesno šta je je,ali mislim da nakon svega se odlučujem za PS4..Xbox sam prekrižio radi visokih cijena i radi bolesno glupog marketinga i njihove politike (ne znam ko im to vodi,al mora da nije previše dobar stručnjak). U Europi će PS4 sigurno razvalit Xbox,u Americi će vjerojatno bit podjednako. Sad ovisi na šta je M$ ciljao.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 11, 2013, 11:55:36
Na TV  cer1njo cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 11, 2013, 12:03:14
Na TV  cer1njo cer1njo cer1njo cer1njo

haha očito  fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Lipanj 11, 2013, 14:11:37
Moram reci da me malo razocaralo ono kaj sam sinoc videl na konferenciji, koju sam uspel gledati na mobu do tekme...mozda bolje da sam i nastavil.
Opet cudni gameplay, tj. ona nagla skretnja kod (k tome, po obicaju nestrucnog) igranja s gamepadom.

Trailer koji je uslijedil je ok ali daleko od neceg kaj bi zapalilo publiku. To se tice samog osmisljavanja istog.
A druga je stvar da mi videno nekak vise vuce na Horizon nego na FM4.
Tesko je zapravo reci na kaj mi vuce,  no zasigurno ne na ono kaj sam ocekival.
Ideja s ai-em svakako je zanimljiva i pozitivna.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 19:42:41
Forza 5 Hands-On Wheel and Sled, Interview Dan Greenwalt (http://www.youtube.com/watch?v=QhSlSIuAT3A#ws)

Neki volan s velkim T na sredini. Demo Hardware veli, znači vjerojatno još uvek u razvoju. Tri papučice su tu, tak da bi vjerojatno mogla biti ozbiljna stvar od Thrustmastera.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 19:53:30
Još Forze:

Forza Motorsport 5 - E3 2013 Gameplay with Dan Greenewalt (http://www.youtube.com/watch?v=7nbADzopXXs#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 11, 2013, 19:56:36
Neki vele da je volan malcice izmijenjena verzija novog 458 challengea, vrlo slican obruc, kutija s motorom je drugacija (i ruzna). Inace, izgleda jako primamljivo igra.

Pokusavam naci sliku volana...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 19:59:22
Sulejman baš na drugom videu veli da je volan Thrustmasterov, al da je još uvek u, recimo to tak, beta fazi i da još nije gotov dizajn. Radna verzija uglavnom. Ko i igra - khm khm drugi video khm khm drvo khm khm cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 11, 2013, 20:18:51
Papučice mi izgledaju jeftino i tu se već budi sumnja da ne bude na T500rs razini tj. da sve skupa zaobilazim u širokom luku  hmm
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 20:22:03
Meni je to isto upalo odma u oči. Volan ko kutija zgleda pak z druge strane obećavajuće jer je dost velka kutija, pa je vjerojatno dosta bitne mašinerije nutra. Valjda. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Lipanj 11, 2013, 20:26:42
Jel postoji nešto gdje je služeno potvrđeno da sve postojeće neće radit na X1?
Volani, slušalice, headseti?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 20:27:42
Kolko ja znam rečeno je službeno za kontrolere. Za ostalu periferiju ne znam.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 11, 2013, 20:28:05
Da bas sam i ja primjetil, em se to nikad prije u forzi nije desavalo, em je drvo bijelo pa se kuzi. Hardver je puno jaci od x360 pa ne ocekujem takve stvari u finalnoj igri.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 11, 2013, 20:41:21
E da - još jučer sam primetil, čini mi se da je i dalje prisutan onaj blagi fish lens efekt na kameri.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Lipanj 11, 2013, 23:18:54
Malo sam njuškao imali ikakvih vijesti u vezi podrške volana na novom boxu na GT planet i Fanatec fansite-u. Skroz definitivno još ništa al je sve izvjesnije da će za novi box se radit novi volani Thrusmaster. Prvo samo Fanatec, sad samo Thrusmaster, ... ma jebite se. Odo ja na PC.

Evo jedne pametne koje sam tamo našo:

"All I can say is, there is a silver light at the end of this dark tunnel. It is called "PC"  sm1jeh
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 12, 2013, 00:22:30
Uživo Dan Greenawalt

MicrosoftStudios (http://www.twitch.tv/microsoftstudios)

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 12, 2013, 00:50:59
Ukratko..

-nema različitih noćnih i vremenskih uvjeta - kaže da o tome nisu ni razmišljali?
-spominjao je taj cloud koji će te pratit i sve po tebi namještat.Znači neki tvoj ghost koji će igrat i kad ti ne igraš,tako će biti i u storefrontu,naučit će kakve livreje voliš pa će ti prilikom kupnje novog auta npr pokazati otprilike livreje kakve si tražio
-ništa od Fanateca-spominjao je samo Thrustmaster prilikom upita o volanima i nahvalio ih kako će novi volan biti super,spominjao je kao third party ali samo MadCatz  fpalm1 i onda više nije htio govorit jer kao da ne zna puno o hardverima,da je Xbox One ipak nova konzola bla bla
-bit će više customizacija-moći će se aute farbat u razne boje,carbon itd
-kaže da puno toga temelji na fizici-da rade najbolji tyre modeling trenutno

Sve u svemu nisam oduševljen iako obožavam Forzu.. Zasrali su ga nažalost osim grafike koja izgleda bolesno i vjerojatno će fizika bit dobra al badave kad ti treba novi Thrustmaster+konzola+igrica+online =BOLESNO SKUPO
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Lipanj 12, 2013, 02:32:44
Forza Motorsport 5 Wheel Gameplay (http://www.youtube.com/watch?v=H0z8hBaCPyI#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 12, 2013, 06:16:48
Kazu da ce svih 500tinjak autiju biti dostupno u autovisiti. ave1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 12, 2013, 09:08:37
Nema vremenskih uvjeta, i am dissappointed. Al ajde drago mi je čut malo loših stvari o forzi, da mi ne bude tolko žao što ju nemam.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Lipanj 12, 2013, 09:21:36
+1  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 12, 2013, 09:44:45
http://i.imgur.com/ov07BKc.jpg (http://i.imgur.com/ov07BKc.jpg)

Open wheel u forzi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 12, 2013, 12:43:44
Kazu da ce svih 500tinjak autiju biti dostupno u autovisiti. ave1 ave1

Mogu i na Youtubeu to gledat. Mene Forza strašno razočarala,očito su je radili da uzmu pare pošto je launch,grafika izgleda prelijepo ali nikakvih novih stvari praktički nisu uzeli + ne rade postojeći volani..
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 12, 2013, 12:44:45
Forza Motorsport 5 E3 IndyCar Teaser (http://www.youtube.com/watch?v=VnK_u5s30_g#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 12, 2013, 13:07:36
Veliko razočaranje, a s druge strane mi je drago jer jedino zbog Forze sam razmišljao o Xbox One, unatoč užasnoj politici microsofta. Više ne...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: hendrix - Lipanj 12, 2013, 13:31:52
Veliko razočaranje, a s druge strane mi je drago jer jedino zbog Forze sam razmišljao o Xbox One, unatoč užasnoj politici microsofta. Više ne...

Također,ista priča
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 15:44:19
Ukratko..

-nema različitih noćnih i vremenskih uvjeta - kaže da o tome nisu ni razmišljali?
-spominjao je taj cloud koji će te pratit i sve po tebi namještat.Znači neki tvoj ghost koji će igrat i kad ti ne igraš,tako će biti i u storefrontu,naučit će kakve livreje voliš pa će ti prilikom kupnje novog auta npr pokazati otprilike livreje kakve si tražio
-ništa od Fanateca-spominjao je samo Thrustmaster prilikom upita o volanima i nahvalio ih kako će novi volan biti super,spominjao je kao third party ali samo MadCatz  fpalm1 i onda više nije htio govorit jer kao da ne zna puno o hardverima,da je Xbox One ipak nova konzola bla bla
-bit će više customizacija-moći će se aute farbat u razne boje,carbon itd
-kaže da puno toga temelji na fizici-da rade najbolji tyre modeling trenutno

Sve u svemu nisam oduševljen iako obožavam Forzu.. Zasrali su ga nažalost osim grafike koja izgleda bolesno i vjerojatno će fizika bit dobra al badave kad ti treba novi Thrustmaster+konzola+igrica+online =BOLESNO SKUPO

Ma kakvi, svakim danom sve više odustajem od famoznog next gena. Konzola ima dosta snage za promjenjive vremenske uvjete u realtime-u i jedna next gen sim igra ih jednostavno mora imati! Nula bodova! Sve više mi se čini da PS4 i Xbone budu pričekali dok dojdu konkretne i prave next gen igre jer sve ovo kaj je bilo predstavljeno (osim do neke mjere MGS, Destiny i The Witcher - aloha multiplatform) opće nije oduševilo niti gameplayem (koj je ovo generacijski zapravo), pa čak niti grafikom - osim par igri. Nikakav vau efekt. Celi E3 je zapravo ogroman fail i Sonija i MS-a. Možda u međuvremenu do izlaska konzoli se nekaj promjeni na bolje, ali sumnjam. Čini mi se da pare koje onda budem imal za njih budu otišle za neki pošteni volan i bok.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 15:51:41
Ovo je da skreneš. Pročitajte:

Forza Motorsport - Open Wheel is Coming! (http://forzamotorsport.net/en-US/news/Open_Wheel_6_11_13)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 12, 2013, 16:06:19
Dobro il lose?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 16:06:59
Ovo je dobro, legendarni bolidi jebate. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 12, 2013, 16:08:02
Malo soli na frišku ranu  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 12, 2013, 16:10:31
Ovo je jako dobro...

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Lipanj 12, 2013, 16:11:43
Ma krenuli ste svi u tom nekom razocaranom tonu pa vise neznam sto se sve broji kao razocaranje. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 16:13:13
Ma igra bu ziher jako dobra, ali za next gen neke stvari su ipak trebale biti nutra po defaultu. Promjenjivi uvjeti su must have za next gen IMO.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 12, 2013, 16:16:28
Da, ali Microsoft forsira jer mora biti launch naslov i izravna konkurencija GT-u.
Na kraju u najboljem slučaju bude grafički nabrijana Forza 4.5
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 16:18:12
Je ništ, čumboja Grennwalda treba streliti jer s ovim za drugo ni nije. Glavno da ga kenja najbolja fizika ovo-ono, kurac-palac.

Pa Forza 1 je imala noćnu vožnju, a sad 4. nastavak za redom nema... Ludilo. fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 16:30:45
Ali - igra bu imala laserski skenirane staze. Stvarno da poludiš. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 12, 2013, 16:34:00
Ozbiljno?  cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 16:34:52
Da. I shit you not.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 12, 2013, 20:00:46
(http://i.imgur.com/1rlJkpr.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 12, 2013, 20:50:42
Bandit.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Lipanj 12, 2013, 22:01:27
([url]http://i.imgur.com/1rlJkpr.jpg[/url])


Jebote ovo se baš meni desilo  fpalm1

Al nema šense da prodajem volan, odlazim  jaad
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 12, 2013, 22:19:05
Pa naravno da neces prodat volan, ko ih jebe, debili su, obit ce im se o glavu, ionako mozes koristiti fanatec na ps4 vjerojatno kao i na pc tako da te zaboli za smradove.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Lipanj 13, 2013, 00:52:32
Meni se čini da što dalje konzole idu i mogućnosti oni ih daju što manje.
I da stvar bude gora, sve će koštati više i dobit ćeš onako full manje. uz svu tu tehnologiju i gluposti da nemreju napraviti normalnu fiziku, zvuk, damage model, kompatibilnost, etc.
Ne mislim samo na FM nego i na ostale igre. Naravno ne nužno niti GT i slične. Ali sve te razvikane igre koje se očekuju i trebale bi napraviti ono boom! i sami najavljuju da če biti najbolji nastavak do sada i imat će ovo ono i dobiš poluproizvod :l
malo tužno..

sry ako sam otišao u off, ali neda mi se sad tražit pravu temu. Danas doma pogledam filmiće  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 26, 2013, 16:01:03
Dan Greenawalt: Forza Motorsport Is “The Master of Everything”, Gran Turismo 5 Is a “Very Good Game” | DualShockers (http://www.dualshockers.com/2013/06/26/dan-greenwalt-forza-motorsport-is-the-master-of-everything-gran-turismo-5-is-a-very-good-game/)

Al ga je natreskal čumbo. fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 26, 2013, 16:36:22
 fpalm1

suljo bombe baca opet. A posrao se otkad su pokazali forzu, ako se sjetite na e3 kad je forza 4 pokazana, rekli su promjenjivi uvjeti dolaze na next genu, ovdje smo htjeli zadržati 60fpsa (ok fair enough), dođe novi e3, nismo uopće razmišljali o vremenskim uvjetima htjeli smo da vidite tolko detalja na autu kao da boja nije jednaka na svakom dijelu auta  cry1 cry1 cry1 cry1 to mi je ultra bitno dok vozim 300 i kusur km/h na le mansu  cry1 cry1 cry1 cry1 cry1 I ktome sam još u kokpitu (hvala bogu nisu još debili ko ovi iz codiesa)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Lipanj 26, 2013, 16:38:46
Vec vidim u GT taboru slicne Kazine izjave i intervjue u kojima ce nesto biti izbaceno ili se nece pojaviti do nekog DLC-a ili novog nastavka. Klasika, svi su isti.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 26, 2013, 16:46:17
Kako lik kenja   fpalm1
The master of everything  fpalm1 fpalm1 fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 26, 2013, 16:46:37
Bome su svi isti... Tolko je gluposti tresnul kaj to nisu istine. Sad se čeka Tamagoči s svojom mudrošću. Ovaj intervju je u rangu onog od Kazimira di je izjavil da GT ima čak i prerealan zvuk. fpalm1 fpalm1

Glede ovih promjenjivih uvjeta - žal mi je kaj ih nema na novoj Forzi i to dosta, ALI s jednom stvari su se (bar kod mene) dosta jako iskupili - laserski skenirane staze! Pa da konačno vidimo layoute ko u stvarnosti, kaj mislim da je za jednu igru koja cilja na to da bude čim autentičnija OGROMAN napredak. Al to ne znači da ih to opravdava kaj nema promjenjivih uvjeta - nova generacija, imaju nutra puno Le Mans pila i onda da nema noći na Le Mansu... Pa daj se vužgi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 26, 2013, 16:50:05
Nova generacija ja za sada sve ono kaj se nisam nadal, eh, bu bolje na onoj idućoj  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 26, 2013, 16:51:19
Znaš i sam da smo već par put to zaključili, da ovo kaj nova generacija nudi još nije prava stvar i da bu MOŽDA na idućoj došlo. cer1njo

Da poludiš. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Lipanj 26, 2013, 16:58:49
 cer1njo cer1njo cer1njo A da preskočimo ovu i odma idemo na sljedeću?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 26, 2013, 17:01:24
Nemrem tak, već minimalno 2 godine čekam novu generaciju. Evo mi je sad! cer1njo

Se sećaš Ther? E3 2012. - 'sad moraju predstaviti nove konzole' - gleda se, čeka i ništa. Nintendo se zglupiral s Wii U i to je to. cer1njo

U najgorem slučaju bum gledal lepoga BF4 s potrtim balansom v 60 frameova i full hd rezoluciji. Nemrem više ovak, dosta mi je! cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Lipanj 26, 2013, 17:35:32
U najgorem slučaju bum gledal lepoga BF4 s potrtim balansom v 60 frameova i full hd rezoluciji. Nemrem više ovak, dosta mi je! cer1njo

U najgorem slučaju budem sjedil u kokpitu na kojem je T500rs, držal kontroler u rukama i vozil Forzu s PGR voznim modelom na laserski skeniranim stazama  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 26, 2013, 17:38:48
Je, drži fige da bu GT6 kak se spada. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Lipanj 26, 2013, 22:32:28
fakat se prosro frajer... ovo kaj kaže za gume, fuel consumption i slično, te također i vrijeme...
kao ljudi će oprostiti kaj nema tih tehnikalija zato kaj su htjeli napraviti sve full detaljno -.-
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Kolovoz 17, 2013, 11:06:47
Forza Motorsport - Forza Motorsport 5 Limited Edition (http://forzamotorsport.net/en-US/news/FM5_LE_Announce)


(http://www.xbox360achievements.org/images/news/xbox-one-fm5-le.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 17, 2013, 11:11:09
Forza Motorsport - Forza Motorsport 5 Limited Edition ([url]http://forzamotorsport.net/en-US/news/FM5_LE_Announce[/url])


([url]http://www.xbox360achievements.org/images/news/xbox-one-fm5-le.jpg[/url])

A di je volan?  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Kolovoz 17, 2013, 11:13:39
Ovaj papirić od Audia je valjda kupon ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Kolovoz 20, 2013, 12:12:11
Forza Motorsport - Forza Motorsport 5 at gamescom (http://www.forzamotorsport.net/en-US/news/FM5_Gamescom_2013)

Spa Franchorchamps nova staza u igri, tu je i Laguna, a izvori tvrde da je svaka staza bila pod laserima.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 20, 2013, 14:22:10
SPA u Forzi, curse you maggots do want nao.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Kolovoz 20, 2013, 16:28:01
Za laseriranje se znalo od početka i to je jedan od velikih pluseva igri.

Eh sad, ostalo, oni minusi... cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 21, 2013, 19:46:07
Evo sluzbenog volana:
Mad Catz Announces First Xbox One-Specific Racing Wheel - IGN (http://m.ign.com/articles/2013/08/21/mad-catz-announces-first-xbox-one-specific-racing-wheel)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: speedy56 - Kolovoz 21, 2013, 19:50:41
Jel dobro ja to vidim da su pedale plastične?  fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Kolovoz 21, 2013, 20:04:20
Mad Catz. Z. Z.

Uljeva povjerenje. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Kolovoz 21, 2013, 21:16:54
A ovo?

(http://i.imgur.com/n2rchjK.jpg)

Thrustmaster VG Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition: Premium Official

Citat:
Developed in close collaboration with Microsoft, this 7:10 scale replica of the emblematic Ferrari 458 Italia wheel is fully dedicated to Xbox One, including Binder ID and Xbox One Guide button
Designed for true racers, it features metal gas and brake pedals, and gear sequential paddle shifters
This new generation wheel will deliver unrivalled feelings in Forza Motorsport 5 and future racing games on Xbox one: Racing sensations at a level never seen before


Amazon.com: Thrustmaster VG Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition: Premium Official: Video Games (http://www.amazon.com/Thrustmaster-Racing-Ferrari-Edition-xbox-one/dp/B00ENFVS5Y)

Isto poluproizvod kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 21, 2013, 21:51:54
Pa jel nije isti takav bio i za x360? po čemu onda ne bi trebao raditi volan sa x360?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Kolovoz 21, 2013, 23:02:07
Sad sam guglao jer nisam znao i da, isti su!

 fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Kolovoz 22, 2013, 10:00:06
Treba pričekati pa bu se vidlo kaj more i umije Mad Catz, Thrustmaster je recimo također bil pod mnoštvom upitnika, a T500RS je sve samo ne loš volan...
Ne očekujem baš tu razinu ali ne mora ispasti loše.

Nego, izgleda da (još) nema pravog Gamescom trailera pa evo gameplaya:

Forza Motorsport 5: Official HD GamesCom 2013 in game footage - Xbox One Exclusive (http://www.youtube.com/watch?v=NW-GOyrkkoo#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 22, 2013, 11:06:21
Mad Catz je radio volane i za x360 bili su loši do prosječnih, sumnjam da je ovaj išta bolji.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Kolovoz 22, 2013, 20:14:21
Kaj prije u FMu nije bila Spa? :l
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 22, 2013, 20:52:02
Nikada
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Kolovoz 23, 2013, 18:52:36
Skužio sam da je nema ni u GT4 jel tak?
A GT5?

A jebeš onda "eksluzive" a nemaju svjetske staze :/
Znam da pričam kao noob za konzole i GT# i FM#, ali ako se ekipa loži na to kaj će biti Spa u jednom od tih igara, a sve ostalo "isto"... wtf?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 23, 2013, 19:03:19
Bilo je u GT5, ali kao DLC.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Kolovoz 23, 2013, 19:20:58
Thomas danas javio da se trude zadržat nas gomilu vlasnika Fanatec-a.

U suprotnom - ODLAZIMO!
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Kolovoz 23, 2013, 19:35:04
Jel to ono gdje je napisao da nece vise objavljivati nove proizvode prije samog odlaska u proizvodnju?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Kolovoz 23, 2013, 23:11:54
Jel to ono gdje je napisao da nece vise objavljivati nove proizvode prije samog odlaska u proizvodnju?

Mislim da "da. Uglavnom danas je to objavio. Također mislim da je M$ upoznat sa nazadovoljstvom te da će ispravit situaciju.

Volio bi vozit FM5, a i dao bi ~4000kn za XBO, a ne ~10000kn za PC.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 23, 2013, 23:17:00
O GT6 više niti ne razmišljaš?  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Kolovoz 23, 2013, 23:23:06
O GT6 više niti ne razmišljaš?  ;D

Ne, niti sam razmišljao.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 24, 2013, 11:26:23
Ne razumijem, jel onda podrzavaju stare volane il ne?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Kolovoz 24, 2013, 22:31:58
Nezna se još uvijek, ali pošto se velika prašina digla oko toga vjerujem da će se izrealizirat. No ipak.. živi bili pa vidjeli  hmm
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 25, 2013, 09:18:14
Vjerujem da budu jer ipak su to skupi volani pa ne mogu ocekivati da ce ih ljudi tek tak odbaciti.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 26, 2013, 21:34:28
Potvrdjeno je na se legenda Forza Motorsport serijala, M. Rossi, vraca i u Forzu 5.  ;D cer1njo

(http://i.imgur.com/8at28nj.png)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 26, 2013, 21:40:26
Samo zbog toga bi se isplatilo kupiti  cer1njo

Imam neke snimke koje predstavljaju vrhunac ekstremne vožnje, a frajer je još k tome i Ferrarista zadrti  cer1njo ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Kolovoz 26, 2013, 21:50:47
U cemu je kvaka s tim Rossijem, kako je i kad postao tako "popularan"?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 26, 2013, 21:57:36
Skoro uvijek je prvi i najbrži tj. tvoj glavni rival dok napreduješ kroz karijeru.

Na zadnjoj težini treba dosta skilla da bi ga se pratilo jer uvijek vozi na samom rubu, a to često rezultira spektakularnim izletima i udesima za pamćenje.

Jedva ga pratiš i samo vidiš kako se frajer prekoči i završi na krovu dok se najmanje nadaš  cer1njo
Ok, nije baš tolko često, ali recimo da je najekstremniji i najbrži vozač, sve ili ništa pristup. Baš ta osobnost AI-a je nešto što ga uzdiže iznad generičnog GT-a po tom pitanju.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 26, 2013, 22:39:23
Forza 3: M. Rossi is a douchebag (http://www.youtube.com/watch?v=_HSoOWKdbwU#ws)

U TROJCI JE UVIJEK VEYRONA VOZIO

govnar i u svakoj utrci u prvom zavoju izleti  cer1njo cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Kolovoz 26, 2013, 22:43:25
Meni je ostao u sjećanju po zelenom i crvenom f430  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 27, 2013, 13:14:11
Na zadnjoj težini treba dosta skilla da bi ga se pratilo jer uvijek vozi na samom rubu, a to često rezultira spektakularnim izletima i udesima za pamćenje.

Mene je tak seronja sto put zeznul jer vozim iza njega pa kocim po njemu i onda za njim u jagode cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Kolovoz 27, 2013, 15:27:33
Hahhahah odma mi je došla želja za kupnjom konzole i igre! Još nek je P. Muller nutra i onda je to to. Crveni Rossi, sivi Muller, prvi startni red. Rossi budala, Muller skuliran. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Kolovoz 27, 2013, 15:30:54
Muller mora bit hladan ko svaki švabo, a Rossi je temperamentni talijan  cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Kolovoz 27, 2013, 15:36:40
Tak piše čak i u igri pod opisom vozača. cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Kolovoz 27, 2013, 17:06:00
Evans je isto cesto u prvom redu, a on je tesko govno, svaki put kad pokraj njega vozim imam 10 000cr stete na autu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Kolovoz 27, 2013, 17:49:53
Imaju ti šoferi neke svoje priče ili ih jednostavno krase te "osobnosti"? :)
Izgleda zanimljivo uglavnom.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Kolovoz 27, 2013, 18:42:40
U par kratkih rečenica je opisan svaki AI vozač, ima par tih koji su kao vrhunski, pa ima malo lošijih itd. Brijem da ima sveukupno oko 40 vozača.

Ima još jedan japanac kaj je ful konkurentan u top azijskim i world kupovima, ne znam sad kak se zove. Ak se ne varam, na professional mi je zadaval glavobolje s Takata NSX-om.

Šteta jedino da su na četvorki zrezali AI (očito zbog grafike i drugih tak stvari) jer je na starijim Forzama čak jako dobar AI.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 05, 2013, 21:07:26
Forza Motorsport - Bathurst is Coming! (http://www.forzamotorsport.net/en-US/news/Bathurst_Announcement)

Da poludi čovek. Konačno za V8 licencu lokacija za iskoristiti. Ako budu sve staze iz četvorke, track lista bi mogla biti strašna!

Xbox One Race Team Time Lapse Video (http://www.youtube.com/watch?v=xk57b_z5bjU#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Rujan 05, 2013, 21:11:08
Bumo opet organizirali V8 kup, nadam se uspješnije nego u FM4  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 05, 2013, 21:12:25
Nema više organizacije kupova. cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Rujan 05, 2013, 21:36:01
Igrat ćete i FM5?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 05, 2013, 21:39:00
Ovisi kakav nam bu horoskop. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Rujan 05, 2013, 21:42:13
Ako bude viška para, da, ali sigurno ne ove godine.

Nemam volje se više zamarati s volanima i xy kombinacijama, a baš da i uzmem Ps4 koji podržava volan, nemam kaj na njemu voziti  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 05, 2013, 21:42:52
Driveclub yo. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 06, 2013, 21:18:54
24 igrača online, dedicated serveri i 120 novih auti vele.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 19, 2013, 18:51:50
www.youtube.com/watch?v=-5fiJ49-o_8 (http://www.youtube.com/watch?v=-5fiJ49-o_8#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Rujan 19, 2013, 20:04:54
Wow, prekrasan video  ave1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Rujan 19, 2013, 23:51:32
Odujebenoševljen.  ave1  cer1njo  ave1 ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Rujan 20, 2013, 10:59:16
Lijepo  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Rujan 20, 2013, 22:58:28
Što sve neće smislit. Predobro  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 26, 2013, 18:40:25
S official stranice:

Turn 10 Studios today unveiled a new video showcasing the first ever direct-feed gameplay footage of the Xbox One-exclusive “Forza Motorsport 5”. The footage features the 2012 Pagani Huayra racing in the snowy elevations of the Bernese Alps circuit. Feast your eyes:

Forza Motorsport 5 Direct Feed -- Bernese Alps - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nwa3wAL-HcA)

The Bernese Alps circuit first made its debut in “Forza Motorsport 4” and has been completely rebuilt in “Forza Motorsport 5.” Inspired by the Swiss Alps, the Bernese Alps circuit features stunning elevation changes and a variety of sweeping and challenging corners and is a showcase for the new graphics engine that powers “Forza Motorsport 5” on Xbox One. From the physically-based materials system that recreates every surface precisely as it looks in real life to the vastly improved lighting engine that brings the stunning beauty of the track to life, the Bernese Alps in “Forza Motorsport 5” is a masterful marriage of innovative technology and pulse-pounding beauty, all running at gorgeous 1080p resolution and at 60 frames per second.

(http://i.imgur.com/rGbQitz.jpg)

(http://i.imgur.com/2Hfr1LL.jpg)

Career Mode

Designed to spotlight the hundreds of drivable cars in “Forza Motorsport 5”, the all-new career mode is organized into eight leagues, with each league covering a special “genre” of car (such as supercars, vintage, sports compacts, and more). Each set of career events will feature a video introduction with commentary provided by the hosts of the UK version of the worldwide smash automotive entertainment show, Top Gear.
 
Unlike traditional racing game career modes -- where players move from low-performance cars and are forcefully guided into more powerful cars over time -- the career mode in “Forza Motorsport 5” gives players the power to choose their own paths through the career. Players will have the choice to participate in whichever career mode events they like, provided they own a car that meets an event’s requirements, and can return to those events as many times as they like, all the while earning credits and experience as they go.

Silverstone Circuit Confirmed!

The Silverstone Circuit makes its return to the “Forza Motorsport” franchise, built from the ground up to feature the current track layout that has been in place since 2010. Known as the “home of British Motor Racing,” the Silverstone Circuit is 3.6 miles long and features 18 corners ranging from high-speed sweepers such as Woodcote to intricate series like the Maggotts and Becketts corners. The Silverstone Circuit was laser-scanned during development to provide the most accurate rendering of the circuit to be found in any racing game.

(http://i.imgur.com/i4L8tx7.jpg)

(http://i.imgur.com/bzhOUYY.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Rujan 26, 2013, 20:00:07
Isus bog kako okoliš i staza izgledaju :O
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Rujan 26, 2013, 20:15:45
Forza Motorsport 5: Direct Feed Gameplay | Bernese Alps (http://www.youtube.com/watch?v=7YfEUVjGq80#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Rujan 26, 2013, 20:51:06
Ther morao sam ti reuploadat fotke, budući da im je trebalo 1000 godina da se učitaju, čak i na 20mb brzini.
Reuploadaj sljedeći put, imgur preporučam.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Rujan 26, 2013, 22:32:52
krasno.

no, odakle im ta opsjednutost sa snijegom?
i u Driveclubu dominiraju snježni krajolici. Ne kužim ja to.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 27, 2013, 16:07:50
Ova staza je još bila u FM4.

Vizualno izgleda zadovoljavajuće. Nije vau, ali dobro je. Nek nam rađe pokažu više gameplaya i bitne stvari tipa kolko bude auti na stazi, staze, ulaske u bokseve itd.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Rujan 27, 2013, 19:47:25
..i dal moram kupovat novi volan  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Rujan 29, 2013, 00:56:11
Jedva cekam izlazak ove igre i ona je napravila prevagu oko mog izbora next gen konzole. Iako nisam zadovoljan politikom MSa, ovo ne mogu propustiti jer sam veliki fan serijala. Evo jedan video kojim je objasnjena implementacija novih mogucnosti kontrolera, ko nema volan i primoran je voziti na kontroler odlicna stvar...

Forza Motorsport 5: Developing for Xbox One Impulse Triggers (http://www.youtube.com/watch?v=gWiMZkntIbk#)

i da.. objavljena je lista automobila koji ce se naci u igrinom showroomu
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Rujan 29, 2013, 12:19:56
Hmm a jel nam nisu na e3 prodavali spiku da ce u F5 svi auti se moć pogledat u autovisti?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 29, 2013, 12:37:57
Svi se budu mogli pogledati, sad budu brijem svaku sredu otkrivali dio car liste. Ovo je prvi dio.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Rujan 29, 2013, 12:40:42
Aha onda dobro :D thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Rujan 29, 2013, 12:50:32
Da, ti auti su trenutno najavljeni. Evo upravo sam sad vidio da je ta lista updateovana pa su dodani još ovi auti


To bi trebala biti lista koja je izbacena u srijedu 25.9. Ispravite me ako griješim.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 29, 2013, 12:53:30
Točno. Tak sad bude do izlaska igre svake srijede update liste. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Rujan 29, 2013, 15:05:19
Forza izgleda zakon, al xbox one je za onu stvar. Ryse se vrti u 30fps-a i 900p, watch dogs bude isto 30fps-a i rezolucija TBA kaj znaci da sigurno nije 1080p itd. Itd. Ja sam veliki fan forze i sve, al nemam para za obje konzole tak da budem radije cekal na gt7 na ps4. Svaki put kad je neke novo objavljeno o forzi me vuce, al nebu islo. cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Rujan 29, 2013, 19:54:52
Neznam dal ste napisali još... , uglavnom doazi nam i Bathurst  hug1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Rujan 30, 2013, 16:41:04
Evo jedan interesantan interviju vezan za razvoj FM5 i jos par sporednih stvari. Odlicno su objasnili kako Drivatar sistem funkcionise i djeluje mi kao odlicna inovacija. Interesanto je da jos uvjek niko ne govori direktno o gameplayu igre, voznom modelu i slicnim stvarima. Nadam se da ce i toga biti uskoro.

Forza 5: the road to Xbox One – Greenawalt talks console conception | VG247 (http://www.vg247.com/2013/09/30/forza-5-the-road-to-xbox-one-greenawalt-talks-console-conception/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 02, 2013, 15:27:51
Evo nove liste za autovistu


(http://compass.xboxlive.com/assets/2a/4b/2a4bde0a-426a-496c-8d6e-4d41e6074e3d.jpg?n=Forza5_CarReveal_AudiS4_Week2_article_WM.jpg)
(http://compass.xboxlive.com/assets/41/33/4133a9d8-f8c7-4742-b88f-56f0af808794.jpg?n=Forza5_CarReveal_FordRS200_Week2_article_WM.jpg)

PS mozda bi bilo dobro da otvorim novu temu u ovom djelu foruma koja bi svake srijede bila updateana sa novom listom? Spreman sam to odrzavati, ako postoji potreba za tim.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 02, 2013, 15:30:35
Ako imaš volje, go ahead. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Listopad 02, 2013, 17:08:48
PS mozda bi bilo dobro da otvorim novu temu u ovom djelu foruma koja bi svake srijede bila updateana sa novom listom? Spreman sam to odrzavati, ako postoji potreba za tim.

Fino odrađeno  thumbs1

Sad si još u svakoj temi postaj po dva posta "rezervirano" - da bude preglednije kad se nakupi materijala, odn. da ne bude sve u jednom, prvom postu.

 p1va
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 02, 2013, 19:32:08
Odlično rješeno. p1va

Da malo prokomentiram nove skrinove - sviđa mi se osvjetljenje, fino izgleda.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 02, 2013, 21:13:50
Novi Bathurst screen, još bude novih skrinova danas/sutra.

(http://i.imgur.com/P9EDrNr.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 02, 2013, 21:26:28
Divno i krasno, a u vezi fizike ne nailazim na novosti - na kraju bude revolucija tipa PGR po laserki skeniranim stazama  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 02, 2013, 21:27:36
Pa ono, dosta je čumbo rekel za gume već da su čudo neviđeno, sad su očito skrinovi na redu. cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 02, 2013, 21:32:36
Aha, to je i Kazunori rekel...  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 02, 2013, 21:34:16
Imam osjećaj da je 5. nastavak po redu koban, možda i FM se tu popikne. cer1njo cer1njo

(treba se uvjeravati da ne bu dobro, jer samo zbog FM pobirati inferiorniju konzolu khm khm) ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 03, 2013, 15:46:41
(http://www.virtualr.net/wp-content/gallery/4197/Forza5_Bathurst_03_WM.jpg)

(http://www.virtualr.net/wp-content/gallery/4197/Forza5_Bathurst_02_WM.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Listopad 03, 2013, 17:04:19
Divno, najdraža mi staza uz Nordschleife  hug1 hug1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 04, 2013, 15:51:18
Kad nema V8 tema u motorsport podforumu, onda tu kad je usko vezano.

Ekstrom's First Steer of a V8 Supercar (http://www.v8supercars.com.au/news/ekstrom-s-first-steer-of-a-v8-supercar?utm_medium=twitter&utm_source=V8SC)

Nice, Ekstrom, strašan vozač. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 10, 2013, 20:52:56
The Stig's Digital Cousin - Top Gear - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c6u0ioMnWS4)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 10, 2013, 21:01:45
 ave1 ave1 ave1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Listopad 10, 2013, 21:07:28
Super reklama :)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Listopad 10, 2013, 22:00:28
znači TopGearovci mijenjaju tabor.

Tu i tamo spomenu gaming unutar Topgeara. Kad žele istaknuti koliko je jedan auto superiorniji u svom segmentu ostalima, usporede ga sa CallOfDuty-jem kontra svih ostalih ratnih igara (nebitno za priču koliko je to realno, bitno je samo da ističu svog favorita).
Kad su dosad spominjali racing simulacije pričali su uvijek i isključivo o GT-u.
A sad zaokret. hmmm...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 10, 2013, 22:08:06
Sumnjam kolko je njih briga za išta osim novca kojeg dobiju od M$ofta.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Listopad 10, 2013, 23:56:52
možda je to naivno od mene, al brijem da ipak nije tako

mislim da Top Gearovci ne bi srali da je dobro nešto što je govno. Možebitno iluzija, al odabrao sam da ću vjerovat u to. kuul
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 11, 2013, 15:18:50
Več je FM4 imala puno bolje iskorišten Top Gear content od GT5.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 11, 2013, 15:29:05
Ovaj vikend Xbox One Racing nastupa na Bathurst 1000.

Evo rezultata s treninga, očito je da budu konkurentni, ipak su iskusni vozači za volanom.

Ekstrom Cracks Top Three (http://www.v8supercars.com.au/news/ekstrom-cracks-top-three)

Supercheap Auto Bathurst 1000 Practice Results (http://www.v8supercars.com.au/championship/2013-v8-supercars-championship/supercheap-auto-bathurst-1000/sessions/practice-4)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 11, 2013, 16:00:21
Istina, GT kao da nije ni imao TG licencu (GT, TG, GTGTTTG ;D). Online se na toj stazi nije vozilo nikad, pa ni tad, licence su za jedan prelazak i ne vracas se na njih, jedino je moje Stigovo odijelo postojano cer1njo

Odlicna reklama!
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Listopad 11, 2013, 19:42:26
Znači izlazi 22.11? I FM5 i X-one?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 12, 2013, 09:29:18
Da.

Navodno uz Spa i Bathurst nove staze koje budu još nutra su Yas Marina i Long Beach!!! Uz njih se spominje i Monza.

Ko ne zna za Long Beach evo:

2013 Long Beach Race Broadcast - ALMS - Tequila Patron - ESPN - Racing - Sports Cars (http://www.youtube.com/watch?v=lU1w6CMkNCQ#ws)

ALMS ludilo uglavnom. kuul kuul kuul

Još ako su prisutne sve stare staze, onda ovo bude strašan track list.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 12, 2013, 10:04:17
Još malo soli na otvorenu ranu...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Listopad 12, 2013, 10:17:54
Nemrem se sjetiti u kojoj sam igri vozil po Long Beachu, dal je to koja TOCA ili neki mod.

Ona reklama:

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 12, 2013, 10:29:03
Moguće na rFactoru ili GTR-u neki mod. Al nekak je i meni isto u sjećanju ko da je bila staza na jednoj toki.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 12, 2013, 10:33:08
Nije niti na jednoj toki, malo prije sam gledal cjelokupni popis staza jer sam i ja imal sličan osjećaj.

Vjerojatno mi je strašno poznata zbog MotorsTV-a  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 12, 2013, 10:41:28
Na MotorsTv-u je svako malo bila. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 13, 2013, 09:17:51
Ekstrom sfalšal na kvalijima, startali 18., završili 10.

Supercheap Auto Bathurst 1000 Race Results (http://www.v8supercars.com/championship/2013-v8-supercars-championship/supercheap-auto-bathurst-1000/sessions/race-29)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 13, 2013, 15:01:30
Jedna loša snimka:

Bathurst on Xbox one (http://www.youtube.com/watch?v=CKykUz5pXaw#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Listopad 13, 2013, 15:11:53
Tragično je da još uvijek neznam dal ću moć s sadašnjim volanom igrat FM5  fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Listopad 13, 2013, 15:47:11
Nemrem se sjetiti u kojoj sam igri vozil po Long Beachu, dal je to koja TOCA ili neki mod.

Prvi Grid

I ja sam mislio da je na TOCA-i bila, ali sam ju zamjenio sa Surfers Paradise. No znao sam da sam ju vozio negdje svejedno, a to je bilo u prvom Gridu, a od toga već ima više godina
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 13, 2013, 15:48:51
Istina, Grid je imal Long Beach, al se nisam mogel setiti zbog žutog filtera jer mi je sve zgledalo isto. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 14, 2013, 00:01:24
Eto radosti, eto srece, ovo ce biti dobro vece' kuul

Citat:
UPDATE: On October 2nd 2013, Dan Greenawalt of T10 Studios officially confirmed that Forza Motorsport 5 will be compatible with ALL Fanatec wheels with XID compatibility. "We're proud to support all the wheels that the previous three iterations of Forza have supported" Dan stated in a telephone interview with a German gaming site.


Fanatec on next gen consoles | Porsche 911 Turbo Wheel (http://www.911wheel.de/?q=node/10230#comments)

Preuzeto od dr_primusa.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Listopad 14, 2013, 04:33:14
Mogli su to i ranije reć kreteni šugavi.  kava1 fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 14, 2013, 06:44:49
Probajte na netu naci tu vijest, ja nisam nasao...
 hmm
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Listopad 14, 2013, 10:08:54
Mogli su to i ranije reć kreteni šugavi.  kava1 fpalm1

Sta si ga prodao?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Listopad 14, 2013, 10:21:58
Još od kad!?
Pa tamo u šestom mjesecu.

 cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 14, 2013, 16:01:53
Reporting in for duty, major screw up.

Zeznul si se.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 14, 2013, 16:22:35
Ah fak, bar sam zeznuo Coleta :P
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Listopad 14, 2013, 18:00:16
Još od kad!?
Pa tamo u šestom mjesecu.

 cry1

Zaboravio očito. Ili sam to namjerno potisnuo kao tešku traumu  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Listopad 15, 2013, 16:43:54
Zajebo si i mene  cer1njo A već se počeo i službeno radovat  jaad


"UPDATE: On October 2nd 2013, Dan Greenawalt of T10 Studios officially confirmed that Forza Motorsport 5 will be compatible with ALL Fanatec wheels with XID compatibility. "We're proud to support all the wheels that the previous three iterations of Forza have supported" Dan stated in a telephone interview with a German gaming site."

Neznam od kud ovom liku ova izjava ali ja nigdje na netu ne nalazim nešto slično.

Sve u svemu mislim da će na kraju baš i bit tako kako stoji u toj "izjavi".
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 15, 2013, 19:20:07
Imali smo laznu vijest o kompatibilnosti X360 volana, a od danas pa za vijeke vijekova imamo istinitu, sluzbenu vijest o nekompatibilnosti X360 volana s XBone.

Long story short, okrenite na 3.38

 Racing Accessories for Xbox One (http://www.youtube.com/watch?v=wT_CVUjQXjA#)

Ovo stvarno boli.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 15, 2013, 19:36:10
Da, ali dok kupiš novi volan s gomilom poboljšanja i nezamislivim performansama o kojima X360 vlasnici nisu mogli sanjati niti u najluđim snovima, iskusit ćeš ultimativno SIM racing iskustvo, imerzija zbog koje se padaju razredi i gube radna mjesta. Čak riskiraš i ustavom zajamčenu slobodu jer poželiš zagutiti nekoga iz Turn10 koliko je dobro!
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 15, 2013, 19:45:18
Pricepit ga s X360 volanom od 1000€ cer1njo  cry1
Gade mi se i bljuje mi se od ovakvih videa, stoka nepodojena, da se pastirski izrazim.

Kakve senzacije, kakav ton glasa, hiperbole i epiteti, dok stotine tisuca hardcore racera sad ne znaju sto ce...

 Truth Hurts - The Truth (http://www.youtube.com/watch?v=qkc4aW9OvI8#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Listopad 15, 2013, 20:53:31
Smeće igra.
Smeće volani.
Smeće Microsoft.
Smeće X1.
Smeće T10.
Smeće.
Smeće.

 sm1jeh
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 15, 2013, 21:04:16
GOVNO. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Listopad 15, 2013, 23:26:41
e, a onda za Forzu se može pisat da je smeće?
 ;D

i niko se ne ljuti? brat robert također
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 16, 2013, 16:20:13
1985 Toyota Sprinter Trueno GT Apex

2013 Viper #91 SRT Motorsport GTS-R

2010 Audi R8 Coupé 5.2 FSI quattro

2004 Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR

1991 BMW M3

2011 Volkswagen Scirocco R

2012 Dodge Charger SRT8

2011 Subaru WRX STI

2005 Ford Ford GT

2009 Lotus 2-Eleven

2011 RUF Rt 12 S

1988 Lamborghini Countach LP5000 QV

2004 Saleen S7

2003 Renault Sport Clio V6

2003 Ferrari Challenge Stradale

1968 Oldsmobile Hurst/Olds 442

1964 Aston Martin DB5

2012 Chevrolet Camaro ZL1

1995 Ford Mustang Cobra R

2007 Honda Civic Type-R

2007 Alfa Romeo 8C Competizione


(http://compass.xboxlive.com/assets/fb/61/fb61d8e2-63f5-4cc7-a4c5-8bc95e3cc4ce.jpg?n=Forza5_CarReveal_AlfaRomeo_8C_story.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/b5/c9/b5c919df-9690-47ac-8f4f-aa27f1a4f823.jpg?n=Forza5_CarReveal_Mercedes-Benz_C63_story.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/60/82/6082bfc6-c042-4b1d-bab2-d2053d8eef56.jpg?n=Forza5_Lamborghini_MiuraP400_story.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/c5/2f/c52f1b04-a779-49d0-aeb6-3795aabba229.jpg?n=Forza5_CarReveal_Nissan_GT-R_story.jpg)

-----------------------------------------------------------

(http://i.minus.com/ibuPr8wy7AuD4M.gif)

(http://i.minus.com/ibjo9XXZtkPHLM.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Listopad 16, 2013, 16:43:09
1985 Toyota Sprinter Trueno GT Apex


(http://i1.ytimg.com/vi/33kY_2iHsZQ/hqdefault.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 16, 2013, 19:54:10
(http://abload.de/img/screenshot2013-10-14163pu5.png)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 18, 2013, 18:16:18
(http://compass.xboxlive.com/assets/69/c4/69c482e7-eed0-4e50-8b9d-61b81a5920c9.jpg?n=Forza5_TopGearTestTrack_01_WM.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/ba/fc/bafc940c-96d4-4e77-a451-d772803a9a5e.jpg?n=Forza5_TopGearTestTrack_02_WM.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/35/36/3536649e-0fdd-4858-a59b-d82a5e12307a.jpg?n=Forza5_TopGearTestTrack_03_WM.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/8d/15/8d1553af-d4eb-43bf-8d4e-421259d29e10.jpg?n=Forza5_TopGearTestTrack_04_WM.jpg)

(http://compass.xboxlive.com/assets/d6/42/d6423461-bf90-4125-ab8e-ba9040258665.jpg?n=Forza5_TopGearTestTrack_05_WM.jpg)

Video: hear Jeremy in Forza 5 - BBC Top Gear (http://www.topgear.com/uk/car-news/jeremy-clarkson-forza-motorsport-5-preview-2013-10-17)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 18, 2013, 20:24:38
Aaa ponovo Clarkson  ave1  ave1 i super je sto ce biti i njihova staza  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 24, 2013, 15:38:15
Ovak se bome vidi napredak:

(http://i.minus.com/i4yhAiGslMXwd.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 24, 2013, 16:14:07
To je slika iz FM4. kadt1kažem

Ovo je FM5.

 (http://i.imgur.com/OsGRisM.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 24, 2013, 18:07:17
Ne, nego ti nekaj ne dela dobro na kompu jer je ono gore gif. kadt1kažem cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 24, 2013, 18:29:18
Ne, nego sam preko moba, zato.
 cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 24, 2013, 18:29:50
I to mi je palo na pamet. cer1njo

Uglavnom, ovak se vidi vizualni napredak.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 24, 2013, 19:23:10
Bome se dobrano vidi napredak.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Listopad 24, 2013, 21:03:11
Meni i onak prije dobro izgleda  kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 25, 2013, 16:18:54
(http://i.imgur.com/SfhUe6b.jpg)

Dečki, jaaaoooo! cer1njo

Forza Motorsport 5 | Ferrari F12 Berlinetta | Spa Francorchamps [Gamespot] (http://www.youtube.com/watch?v=XZ1VU6wHwYc#)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 25, 2013, 16:27:18
(http://i.minus.com/iEdlEczwkYzAF.gif)

(http://i.minus.com/ibacOFTG4RPXEm.gif)

(http://i.minus.com/iopRLF0oTwrOX.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 25, 2013, 16:33:51
Dilema da li kupiti XBone ili ne upravo je rijesena  cer1njo  preedoobro
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 25, 2013, 16:37:35
Ovo bolesno dobro zgleda. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 25, 2013, 17:09:50
Sad ako i novi Halo bude brutalan ću poludit na živce, ovo božanstveno izgleda  ave1 ave1 ave1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 25, 2013, 20:05:21
Šteta da je Microsoft mutav, šteta da se nemru normalno volani koristiti. Al dobro, GT6 je pred vratima, tak da nema nekog prevelikog problema.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 26, 2013, 00:14:13
Evo nešto i za hard core fanove  sm1jeh (Sve sa LE igrom košta 200$)

FORZA MOTORSPORT 5: PADDOCK PACK - EXCLUSIVE, LIMITED TO 3,000

(http://store.forzamotorsport.net/skin/frontend/rebase/forza/images/ce/xforza-hero.jpg.pagespeed.ic.Gkhh61-vuE.jpg)

Link za više detalja - Forza Motorsport Store (http://store.forzamotorsport.net/)


btw. ove dvije teme se redovno updateuju pa ponekad ih pogledajte(da napomenem zato što ne znam da li kad se edituje post u nekoj temi, ta tema se označava kao nepročitana ostalima ili kako već) :P

Forza Motorsport 5 Showroom (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1117.0)
Forza Motorsport 5 Tracks (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1118.0)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 26, 2013, 00:28:48
btw. ove dvije teme se redovno updateuju pa ponekad ih pogledajte(da napomenem zato što ne znam da li kad se edituje post u nekoj temi, ta tema se označava kao nepročitana ostalima ili kako već) :P


Označava se kao nepročitana tema s ikonicom novo samo ako se ide u taj podforum, gdje ima izlist svih tema vezanih za taj podforum. Inače, ne.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Listopad 26, 2013, 08:13:39
Označava se kao nepročitana tema s ikonicom novo samo ako se ide u taj podforum, gdje ima izlist svih tema vezanih za taj podforum. Inače, ne.

Tak je.
Zato nebi bilo loše recimo u ovoj postom spomenuti svaki update.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 26, 2013, 10:46:18
(http://i.imgur.com/NOPBUne.jpg)

Yas Marina potvrđena.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 26, 2013, 11:11:51
Ako niste kliknuli na Youtube-u na onom Spa videu na link od Gamespota, evo tu, puno glađe ide, šteta da jubito ne podržava 60 frameova.

Exclusive Forza 5 Gameplay Trailer - GameSpot (http://www.gamespot.com/videos/exclusive-forza-5-gameplay-trailer/2300-6415723/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 26, 2013, 13:19:36
Tak je.
Zato nebi bilo loše recimo u ovoj postom spomenuti svaki update.

Ok, ubuduće ću tako i raditi :)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Listopad 26, 2013, 18:26:10
([url]http://i.imgur.com/NOPBUne.jpg[/url])

Yas Marina potvrđena.


Ne misle valjda izostaviti Maya!?
Valjda ima još mjesta s desne strane ali kolko, nije on baš mršav  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 26, 2013, 18:36:57
Zakasnio je na slikanje, ipak je on cpt. slow.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 27, 2013, 11:47:05
Forza Motorsport - Forza Motorsport Week In Review 10-25-13 (http://www.forzamotorsport.net/en-US/news/WIR_10_25_13)

Kraj posta:

'So that about wraps it up for another crazy week in Forza Land. Now, next week. My goodness, next week. Next week is going to be something else, let me tell you. There will be news. There will be more reveals. Cars. Tracks. Surprises. Next week. Yeah, I’m liking next week. See you then!'

Znači drugi tjedan bu ludilo!

Još malo nagađanja glede staza:

Prague (confirmed)
Spa Francorchamps (confirmed)
Bathurst (confirmed)
Long Beach Grand Prix Circuit (SmartGeometrics laser scanned the track)
Yas Island Marina Circuit (SmartGeometrics laser scanned the track) - u međuvremenu potvrđeno.
Pacific Raceways (SmartGeometrics laser scanned the track)
Autodromo Nazionale Monza (laser scanned by someone who said they were working on Microsoft's next gen racer)
Lime Rock Park (laser scanned by someone who said they were working on Microsoft's next gen racer)
Circuit of the Americas (BADNED might or might NOT have hinted at something)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Listopad 27, 2013, 12:01:03
Monza i Spa u Forzi. Damn to se čekalo  ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 27, 2013, 12:33:14
Ovo je samo nagađanje, treba uzeti s rezervom, ali dosta toga se zasad pokazalo istinitim. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 30, 2013, 16:02:49
Forza Motorsport - The Forza Motorsport 5 Showroom (http://www.forzamotorsport.net/en-US/news/Forza_Motorsport_5_Showroom)

Dooobar!

1987 Ferrari F40
2009 Peugeot #9 Peugeot Sport Total 908
2011 Chevrolet #4 Corvette Racing ZR1
2011 Holden HSV GTS
2010 Abarth 500 esseesse
1997 Nissan Skyline GT-R V-Spec
1970 Nissan Datsun 510
1971 Nissan Skyline 2000GT-R
2008 BMW M3
1973 BMW 2002 Turbo
1994 Toyota Celica GT-Four ST205
1984 Volkswagen Rabbit GTI
1995 Volkswagen Corrado VR6
1995 Ferrari F50
1995 RUF CTR2
1964 Ferrari 250 GTO
2010 Aston Martin One-77
1969 Pontiac GTO Judge
2009 Ford Focus RS
1967 Chevrolet Corvette Stingray 427
1960 Chevrolet Corvette
1966 Ford GT40 MkII
2005 Mercedes-Benz SLR
2002 Chevrolet Corvette Z06
2005 Honda NSX-R
2011 Infiniti IPL G Coupe
2012 Land Rover Range Rover Supercharged
2005 BMW M3
1997 BMW M3
1963 Volkswagen Beetle
2008 Dodge Viper SRT10 ACR
1991 Ferrari 512 TR
2005 Subaru Impreza WRX STI
2004 Honda Civic Type-R
1969 Pontiac Firebird Trans Am
1973 Pontiac Firebird Trans Am SD-455

1970 Chevrolet Camaro Z28
1990 Chevrolet Camaro IROC-Z

Boldal sam ove kojima se više veselim. Al svi su mi dobri. ;D

(http://compass.xboxlive.com/assets/bb/24/bb24ecb0-f5db-4b06-bb5e-a5615e3b5b87.jpg?n=Forza5_CarReveal_Ariel_Atom_WM_article.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 31, 2013, 14:30:54
Forza Motorsport 5 x Audi (http://www.youtube.com/watch?v=btIUVAMVEGs#)

Još malo pa se pre-orderuje ovo  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Listopad 31, 2013, 16:24:56
Fino, ali daj više gameplaya. cer1njo

Veli:

'Look closely and you’ll see some in-game footage used in this video – yes, that is the Le Mans Circuit de la Sarthe you’re seeing there and, here’s a bit of additional awesome news: in addition to the full la Sarthe circuit and the Old Mulsanne circuit, we’re also including the Bugatti Circuit in Forza Motorsport 5, giving players one more flavor of this most famous of French race tracks to enjoy. '

Povratak Bugatti layouta, jebenica.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Listopad 31, 2013, 22:08:47
UPDATE
Auti od srijede 30.10.2013 Forza Motorsport 5 Showroom (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1117.0)
Le Mans Forza Motorsport 5 Tracks (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1118.0)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Listopad 31, 2013, 23:17:12
Do danas sam mislio da ce sve igre za XBONE biti 900p, ili 720p, pa cak i Forza. I ovim sam se videom iznenadio kad je Green Danewalt rekao 1080p i 60fps. Ponukan tim, isao sam provjeriti s cijenjenim kolegom Prophetom s rbt foruma, koji mi je u poruci napisao sljedece:

 
Već sam prije napisao da je Forza 1080p iznimka a ne pravilo (a to su rekli isti izvori koji su odali rezolucije BF4, COD-a i Titanfalla). Da se postigne 1080p, napravljeno je slijedeće:

- ukinuto ikakvo dinamično/globalno osvjetljenje
- maknut je visokokvalitetni AA, zadnji screenshotovi izgledaju kao da nemaju AA
- sjene od okoliša se ne projiciraju na auto
- vegetacija izgleda na momente lošije od F4

Znači cijena koju plaćaš za 1080p je u potpunosti kastrirana verzija igre. Većina developera to ne želi i zato rađe bira 900p ili 720p. COD, koliko god se čini malo zahtjevan ima za procesirati puno više toga od jedne Forze, i od tuda odluka da se uzme 720p da bi se očuvao framerate.

Možeš očekivati 1080p u indie igrama i tu i tamo još ponekoj igri (uz teška žrtvovanja svih grafičkih segmenata). Microsoft je toliko trubio o upscaleru i display paneovima upravo zato što XO nikada nije bio zamišljen da bude 1080p nego 720p/900p konzola.

Manjak ROP-ova, CU-ova, nizak bandwidth, manjak shader procesora itd. itd. je kumovao tome. To je cijena koju se plaća kada je gaming sekundaran zadatak konzole a STB funkcionalnosti i Kinect primarna svrha.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 01, 2013, 00:55:37
I unatoč tome svemu igra izgleda fenomenalno. cer1njo

Promjena dana/noći više ide na dušu njihovog engine-a nego hardvera novog Boxa, jer se s kvalitetnim programiranjem more složiti kaj nema nekih bitnih frame dropova i spuštanja kvalitete prikaza. GT6 npr. - uvjeren sam da bude imal puno kvalitetnije rješeno to u odnosu na peticu.

Uglavnom - nema se smisla zamarati, svi znamo da je PS4 jača konzola i to je to. Tak da najvjerojatnije glede dvoboja Forza vs GT iduće generacije GT najsigurnije odnosi pobjedu. Zakaj? Zato jer sve igre koje malo koketiraju s simulacijom profitiraju s jačim hardverom. GT u ovom slučaju ima solidnu prednost. Dok bude predstavljen next-gen GT vriščali bumo kak bu zgledal.

Microsoftove ekskluzive budu (ove sve jače) 1080p@60fps, multiplatformi očito budu 720p (razočaranje) jer se developerima neda zezati dodatno s 'inferiornim' hardverom.

Sad ono glavno - sad sam neki dan gledal recenzije i usporedbe BF4 PS4 vs Xbone - mislim da se čovek nemre zeznuti, bilo koju konzolu uzel nemreš fulati. Igra na obadve konzole izgleda odlično i takva vizualna prezentacija je i više nego dovoljna, a tokom generacije nas očekuje samo napredak. Jedino ako više brojiš piksele nego igraš. Onda ti je najbolje zeti nabrijani PC jer BF4 nije full hd ni na PS4 jer se vrti u 900p.

Evo jedna zanimljiva usporedba. Na prvu mi Forza 5 nije izgledala ko neki strašan skok glede vizuala. Ali dok se malo stane i bolje promotri detalje, ima se kaj za videti.

(http://i.imgur.com/JpBYp81.jpg)

(http://i.imgur.com/ce1IVJL.jpg)

Ono kaj je najžešće u celoj priči je to da već GT5 odlično izgleda, ali ovo je ipak nekaj drugo - ipak pravi next-gen, IPAK napredak.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 01, 2013, 01:22:31
Odlično izgleda, a treba uzeti u obzir da je ovo launch naslov i da su rokovi zaslužni za izostanak nekih bitnih stvari.
Sjetite se samo kakva je razlika bila na x360 između FM2 i FM4. Ista stvar nas očekuje i na novoj generaciji koja je sigurno sposobna za više od ovoga što će FM5 kao launch naslov ponuditi.

Privlači me trenutno više od Ps4, bez obzira na sirovu snagu, ipak su igre najbitnije. Uzeo bi bez razmišljanja Forzu i xbox da imaju normalnu podršku za volan, ali kao vlasnik T500rs-a i s obzirom na trenutnu financijsku situciju teško da ću (opet) pristati na kompromise i voziti na kontroler, iako me nevjerojatno privlači.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 01, 2013, 16:51:45
Exclusive Forza 5 Gameplay - Atom at Silverstone - GameSpot (http://www.gamespot.com/videos/exclusive-forza-5-gameplay-atom-at-silverstone/2300-6415881/)

Exclusive Forza 5 Gameplay - Open Wheel at Indy - GameSpot (http://www.gamespot.com/videos/exclusive-forza-5-gameplay-open-wheel-at-indy/2300-6415882/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 01, 2013, 22:38:35
Forza Motorsport - Forza Motorsport 5 Launch Rewards (http://forzamotorsport.net/en-US/news/Forza_5_Launch_Rewards)

Odma startati sa berlinettom :D Inace super su im ove nagrade
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 01, 2013, 23:33:24
Exclusive Forza 5 Gameplay - Atom at Silverstone - GameSpot ([url]http://www.gamespot.com/videos/exclusive-forza-5-gameplay-atom-at-silverstone/2300-6415881/[/url])

Exclusive Forza 5 Gameplay - Open Wheel at Indy - GameSpot ([url]http://www.gamespot.com/videos/exclusive-forza-5-gameplay-open-wheel-at-indy/2300-6415882/[/url])


Izgleda mi tu malo bolje nego FM4.  cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 02, 2013, 01:29:16
Puno bolji dojmovi su bili nakon onog prvog videa.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Studeni 02, 2013, 06:58:11
Prvi video izgleda dobro, ali je zato drugi bas neprimjetan napredak hmm
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Studeni 02, 2013, 07:35:51
Forza Motorsport 5 Sebring Direct Feed (http://www.youtube.com/watch?v=SFEdHskMkq4#ws)

Dobro izgleda Sebring.

Jel vama malo iritantno kad pri mijenjanju kamere ima zastoj/prijelaz od pola sekunde? Mislim da bi takvo sto trebalo biti trenutacno.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 02, 2013, 11:19:20
Dogzy, pa svaki video im je tak editiran. cer1njo

I nije celi krug prikazan.

Dobra briga za detalje je tu:

(http://i.imgur.com/rCgwxHS.gif)

(http://farm6.staticflickr.com/5542/10618056726_e7170cb3c3_o.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Wulf - Studeni 02, 2013, 14:19:13
Na drugom gifu ovo kak kao prste istegne?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 02, 2013, 14:26:05
I to, ali bitniji je prvi gif, koji je zapravo dio drugog, samo cropan i malo zumiran.

Nije sve statično kao prije.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 04, 2013, 19:27:04
(http://news.xbox.com/~/media/Images/Media%20Assets/Games/Xbox%20One/Forza%20Motorsport%205/Screenshots/LaFerrari/Forza5_LaFerrari_Announcement_WM.jpg?w=940)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 04, 2013, 20:09:04
Ogromna šteta što su ga stavili u DLC i to day one DLC.  fpalm1 Pričaju o tim DLCovima kao da ih daju free. Na sva vrata se hvale da će održati tradiciju i nastaviti naplatom istih.  cry1  cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 04, 2013, 20:35:59
Šiet. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Studeni 05, 2013, 15:14:50
Season pass...

I tu i za GT6 ak imaju razrađenu strategiju kvalitetnih DLC-ova (TP+CP).
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 05, 2013, 19:00:19
Forza Motorsport 5 Launch Trailer - IGN Video (http://www.ign.com/videos/2013/11/05/forza-motorsport-5-launch-trailer)

SPEKTAKULARAN LAUNCH TRAILER!!!!

Naježil sam se sav!!!

Brutala - mi racing fanovi čini mi se da smo na slatkim mukama.

Lotus F1 thumbs1 thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 05, 2013, 19:02:22
Jedino - Nurb vjerojatno ne bu od početka u igri, navodno u prvom mesecu dolazi ko DLC. Al bolje da si zemu vremena i da naprave laserski skeniranu stazu kak bog zapoveda. To sam nekaj čital na Forzacentral i Forzaplanet. Ne mora značiti da je istina.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 05, 2013, 19:08:32
Jučer GT trailer, a sad još i ovo... trebam partnera za pljačku.

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 05, 2013, 19:09:49
Prejaki trailer, ne znam kaj da velim. Ares ima da uživaš ko nikad do sad! cer1njo

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 05, 2013, 19:44:39
A kak je lepo pukla šajba ufff. thumbs1

(http://i3.minus.com/ibuuEzUU6BxmEJ.png)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Studeni 05, 2013, 19:59:20
Moćan trailer, da, i tko ima para, samo naprijed, neka kupuje XBone odmah radi Forze, ostali (koji imamo PS3) ćemo se zadovoljiti nešto manje lijepim GT6  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 05, 2013, 21:59:09
Odlično mi je kaj su posvetili dosta pažnje sitnim detaljima, tipa:

(http://i.minus.com/iByAfO1BJEt5s.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 15:50:53
(http://i.minus.com/i3t0zk3LS5gUR.gif)

 cer1njo

Tak sam nekak i ja bil. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 06, 2013, 15:57:31
Da, ali zbog više razloga.
Osim oduševljenja, bilo je tu u isto vrijeme i žaljenja zbog nepodržavanja volana  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 16:01:35
Forza Motorsport - The Forza Showroom Final Reveal (http://forzamotorsport.net/en-US/news/FM5_Forza_Showroom_final)

Očekivano, 200 auti, dobro da su bili pametni i rađe manje deli i pametno odabrali, a sve uz istu vizualnu kvalitetu. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 06, 2013, 16:11:49
Sasvim dovoljno.

Realno, od onih 1000 auta u GT-u kolko njih smo uopće probali? Osobne favorite i one koji su bili potrebni za neko prvenstvo.
Ostatak koji zauzima 3/4 skuplja prašinu u virtualnoj garaži.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 16:26:31
Da ne spominjemo da standardi koji su v igri ko da ih niti nema kad nemaju kabinu, a drugi pogled ne dolazi u obzir.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Studeni 06, 2013, 16:55:25
Da ne spominjemo da standardi koji su v igri ko da ih niti nema kad nemaju kabinu, a drugi pogled ne dolazi u obzir.

potpis
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 06, 2013, 18:20:35
Koji hajp, ovo ce se igrati ko ludo  šofe1 upravo sam otkazao prednarudjbu Rysea, te cu pare investirati u season pass(i dalje stojim iza one svoje recenice gdje kazem da je taj season pass kradja i glupost), jace je od mene. Vjerovatno mislite da sam pobudalio  cer1njo

UPDATE Showrooma: Forza Motorsport 5 Showroom (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1117.0)
pošto je zadnja najava dodane slikice i ostatak automobila :)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 18:22:17
Ja bi isto zel season pass (krađa je, al bar dobiš kvalitetan sadržaj). Ryse - Crytekovo smeće s dobrom grafikom i ništ više - pametan potez si napravil (bar u mojim očima). thumbs1

Btw - lepo uređene car i track list teme. thumbs1

Track listu apdejtaj dok ti se da - Sebring, Yas Marina itd. thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 18:42:06
(http://media1.gameinformer.com/imagefeed/screenshots/ForzaMotorsport5/Forza5_GamesPreview_02_WM.jpg)

A sad malo hladan tuš:

Why Forza Motorsport 5 has fewer cars and tracks than Forza 4 • Interviews • Xbox One • Eurogamer.net (http://www.eurogamer.net/articles/2013-11-06-why-forza-motorsport-5-has-less-cars-and-tracks-than-forza-4)

Broj staza - samo 14, ajd kvaliteta ispred kvantitete, ali ipak je premalo.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 06, 2013, 18:53:38
hehe dobro mi je dosla ta podrska da sam napravio dobar potez :P problem je bio u tome sto sam veliki zaljubljenik u ta gladijatorska sranja, pa mi je zato izbor bio Ryse. Ali racing je racing i naravno najvise zbog toga sto ce 90% biti porsche paket..kad god cer1njo

da planirao sam i to updateovati, cim prije stignem  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Studeni 06, 2013, 19:37:32
te cu pare investirati u season pass(i dalje stojim iza one svoje recenice gdje kazem da je taj season pass kradja i glupost), jace je od mene.

Zakaj bi season pass bil loš onima koji ionak misle (i imaju s čim) kupovati dodatke?
Nemaju brige, a tu je uvek i prilični popust kad se sve zbroji.
Isplativija su samo "GotY" izdanja - no kolko se na njih čeka...

Za sam pojam današnjih DLC-ova apsolutno se slažem/tvrdim da su pošast, ne i krađa.
No ovo je još gore jer igra na emocije  ;D

U ovom slučaju; u jebate, ovaj ima Poršea! Kolko para? Može!!  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 06, 2013, 21:35:40
(http://media1.gameinformer.com/imagefeed/screenshots/ForzaMotorsport5/Forza5_GamesPreview_03_WM.jpg)

(http://media1.gameinformer.com/imagefeed/screenshots/ForzaMotorsport5/Forza5_GamesPreview_05_WM.jpg)

(http://media1.gameinformer.com/imagefeed/screenshots/ForzaMotorsport5/Forza5_GamesPreview_08_WM.jpg)

Xbox One Games Preview - Forza 5 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fvAaWuvMXKA#t=15)

Forza 5 and the Next-Generation of Racing - Small Tweaks, Big Changes, and Drivatars (http://www.youtube.com/watch?v=sE0Dr4VEqi4#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 06, 2013, 22:01:29
Zakaj bi season pass bil loš onima koji ionak misle (i imaju s čim) kupovati dodatke?
Nemaju brige, a tu je uvek i prilični popust kad se sve zbroji.
Isplativija su samo "GotY" izdanja - no kolko se na njih čeka...

Za sam pojam današnjih DLC-ova apsolutno se slažem/tvrdim da su pošast, ne i krađa.
No ovo je još gore jer igra na emocije  ;D

U ovom slučaju; u jebate, ovaj ima Poršea! Kolko para? Može!!  cer1njo

Tim prvim nije loš, nit je loš nekom ameru ili evropljaninu sa normalnim primanjem, kojem taj season pass dodje kao kad se mi počastimo milka čokoladom od 20kn. Slažem se da je ovaj pass puno isplatniji nego kupovati svaki DLC zasebno, ali generalni problem je taj dodatni sadržaj, nije bitno jel on dolazi u paketu po povoljnijim cijenama ili pojedinačno po skupljoj cijeni.. glavna poenta je da on u stvari uopšte postoji. U Forzi će biti 240 auta i 14 staza (to je 500kn lupam), a problem je što će još u DLC paketima dodati minimalno 100 auta i 5 stazan a to. Oni razmišljaju evo vam pola igre za 500kn, drugi dio ćete dobiti za 400kn... Znači igra ne košta 500kn, nego 900kn..samo što odvojene cijene ljepše zvuče i ova druga opcija(400kn) nije obavezna.pa ko voli nek izvoli.  sm1jeh

To za emocije i za primjer sa Porscheom si totalno u pravu i to je prisutno kod svih nas na ovom forumu.  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Luckyluke - Studeni 06, 2013, 22:57:45
Ne pratim baš, odkud im prava za F1 ? Vidim ovog Lotusa na Yas Marini, šta nemaju samo Codemastersi licencu ?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Studeni 06, 2013, 23:03:12
Za aute (njih 200+, kad su svi prvoklasni) ok, ali 14 staza????? fpalm1 I ne uključivanje Nurburgringa (DLC???) ???  ave1

Kao da u Codu nema assault riffle klase, prvo što mi pada na pamet kava1

Next gen my ...

Sry Ares kadt1kažem
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Studeni 06, 2013, 23:08:53
Divota ovo izgleda. Gledajući Forzu 5, vjerujem da će sljedeća generacija (PS5, Xbox kojigod...) donijeti pravi fotorealizam. Ako ne još i ova nadolazeća. Ovo je launch igra a kako izgleda  ave1 ave1

Dobar primjer pomaka

PS3 graphics comparison over the ages (http://mygaming.co.za/news/ps3/51036-ps3-graphics-comparison-over-the-ages.html)

Ridge Racer LOL  cer1njo

Malo je offtopic sry
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 07, 2013, 00:40:02
Ne pratim baš, odkud im prava za F1 ? Vidim ovog Lotusa na Yas Marini, šta nemaju samo Codemastersi licencu ?


Čini mi se da je Microsoft sponzor Lotusu, pa možda zato...

Samo 14 staza (točnije lokacija, izvedenice ne računam) dolazi na disku

Staze koje su izbacili:

Sedona
Suzuka
Tsukuba
Sunset Peninsula
Camino Viejo (including Iberian & Ladera)
Fujimi Kaido
Hockenheimring
Infineon (Sonoma)
Maple Valley
Mugello
Rally di Positano (not even going to mention Amalfi)
Road America
Motegi
Nordschleife (expected as DLC)

 cry1 cry1 cry1

(http://i.imgur.com/LtuuzRZ.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 15:21:02
Lol na sliku. cer1njo

Tih 14 staza je na disku, a još prije su potvrdili da izbacuju day one patch tak da me ne bi čudilo da dodaju još neke staze. Al 14 je premalo, sve super autentičnost, laserski skenirano bla bla, al 14?! 14?! cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 15:24:04
Al 14?! Pa nismo v dvetisućitoj više. cer1njo

Inače, po previewima jako hvale Drivatar (debilno ime u rangu Levolution) i da je AI odličan. I to smo dočekali znači.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 07, 2013, 15:34:48
Kao da te stare ne zadovoljavaju njihove next gen standarde i da ih ne misle ubaciti dok ih laserski ne skeniraju.

Ok, jasno mi je da je igra launch naslov i da nisu sve stigli, ali zbog čega izbaciti izmišljene staze??? Pa Maple Valley je kultna staza jednako kao i Grand Valley u GT-u.

Zna se zbog čega, samo čekam bombastičnu najavu DLC-a sa stazama.

A i ove ostale staze su mogli samo vizualno napumpati i gotovo, cijenim taj fokus na stopostotnu autentičnost, ali većini i tak bude svejedno dal se neka izbočina ili raspuklina na cesti bude našla u igri ili ne cer1njo

Jedino kaj se više ne moraš zamarati dal su vjerno pogodili stazu ili ne. Znaš da je prava stvar, ali i dok nisu bile, meni je bilo zabavno. Kaj fali Suzuki iz GT-a?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 15:39:22
Ma seru ga. Isto za aute - kužil bi da je situacija ko u GT-u da je 80% auti sfalšano bez kabine, a s četvorke ima 650 auti, svi s kabinom. I mogel bi prejti prek malo lošije vizualne kvalitete jer je jedno modeli s trenutne generacije, a drugo one odure na GT-u koje su prenesene drito z dvojke (pa čak i s PS1) dok još vizualni prikaz nije bil na ovoj razini.

I to za autentičnost staza - tak i tak nas 99% nikad ne bu prismrdelo bilo kojoj od tih staza i sad nam je strašno bitno ako je malo sfulana staza.

Preseravanja uglavnom i vjerojatno bu udar na novčanik s DLCima. Najgore je kaj znam da imam Xbox One i FM5 da bi popustil i iskeširal pare odma dok bi videl LASERSKI SKENIRAN NURBURGRING razlika 1mm u ODNOSU NA STVARNOST AJAOOOJ. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 07, 2013, 15:48:55
Isto ko nekad GT4 i reklame da su odstupanja u odnosu na stvarnu vožnju manja od 5% LUDILO, kupoval se novi volan bez razmišljanja  cer1njo

Ok, ovo sa stazama je ipak real deal, ali stvar je upravo u ovome kaj si napisal.

Odma nostalgija i suza na oko dok sam pročital da je izbačen i Hockenheimring, znaš i sam kakvih je tam dvoboja bilo  cry1


Fujimi Kaido i ultimativno driftanje ne moram ni spominjati....

Ne znam, ne mislim se zaletavati, možda jednog dana uzmem neko GOTY izdanje po cijeni standardne igre.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 15:50:47
Baš mi je GT4 i odstupanje 5% od prave vožnje odma pal na pamet hahahah

I onda jedni druge svi uvjeravali da je to prava stvar, da je tak zaprav, a niko nije vozil auto još. hahahhaah cer1njo

A vozni model na starim GT-ima je kaj da voziš ne panj, nego DRVENI PANJ. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 07, 2013, 15:53:40
Nadam se da fizika bude zadovoljavajuća u FM5 dok se isključe sve asistencije.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 15:55:35
Inače bu čumbo dobil svakakve epitete. I on i njegve gume. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 07, 2013, 16:36:26
Kod nove Forze na launchu nas očekuje prema do sad najavljenom:

- oko 200 auti, prvi put u serijalu open wheel
- 14 staza, od kojih su stvarne laserski skenirane
- drivatar AI sistem
- Forzavista
- poboljšana simulacija guma i općenito fizika
- next gen vizualna i zvučna prezentacija
- dedicated serveri za online utrkivanje
- novi koncept karijere
- licencirana vozila iz: Formula 1, Indycar, V8 Supercars, Le Mans natjecanja
- Top Gear licenca
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 07, 2013, 19:06:19
Sulejman je zaebo stvar, imam filing da je fm5 tip igre kao gt prologue :((
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 07, 2013, 20:51:17
Forza Motorsport 5 | Exklusiv-Video McLaren | Games Aktuell (http://www.youtube.com/watch?v=CWWosDPt6dw#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 08, 2013, 16:04:51
(http://i.minus.com/ibloIs0BHnUmoA.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 08, 2013, 19:58:29
Exclusive Forza 5 Gameplay - Audi R18 at LeMans [1080p] (http://www.youtube.com/watch?v=CAGWGHqoKO0#ws)

Exclusive Forza 5 Gameplay - Lotus F1 at Yas Marina [1080p] (http://www.youtube.com/watch?v=0T36wjySIrY#ws)
Jel ovo ima DRS? hehe

Glavno pitanje je kolika je razlika napravljena izmedju ponašanja forumule, običnog auta ili ovog R-18 prototipa.

Čudno mi izgleda ponašanje ruke prilikom mjenjanja brzine  hmm
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 08, 2013, 20:11:49
Kaj je je, odlično izgleda igra.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 08, 2013, 21:38:40
Updateovane i staze :D
Forza Motorsport 5 Tracks (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1118.0)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 00:10:39
Forza ima Porsche!

(http://oi39.tinypic.com/2nrpvkm.jpg)

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 00:14:09
Updateovane i staze :D
Forza Motorsport 5 Tracks ([url]http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1118.0[/url])


Fino uređeno  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 00:16:08
(http://www.forzamotorsport.fr/skydrive/x1/xbox-one-hotel-forza-motorsport-5-18-akxliv.jpg)

(http://www.forzamotorsport.fr/skydrive/x2/xbox-one-hotel-forza-motorsport-5-17-vsnvtm.jpg)

(http://www.forzamotorsport.fr/skydrive/x1/xbox-one-hotel-forza-motorsport-5-16-mglpsw.jpg)

(http://www.forzamotorsport.fr/skydrive/x1/xbox-one-hotel-forza-motorsport-5-15-lepqtg.jpg)

(http://www.forzamotorsport.fr/skydrive/x1/xbox-one-hotel-forza-motorsport-5-11-mbknju.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 00:20:52
Speed 7.5?

Pa koja brzina je onda potrebna za 10, 450km/h?  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 09, 2013, 05:26:14
Jel ovo mclarenov bolid kraj p1?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Studeni 09, 2013, 10:34:02
Materijala da ti pamet stane...

Zakaj su već launch trailer izbacili?
Malo prerano mi to izgleda, 17. bi po mom mišljenju bil dobar datum.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 10:41:44
Tak da ljudi na vrijeme riješe sve dileme i naprave preorder čim trailer završi  ;D

Čudno mi izgleda ponašanje ruke prilikom mjenjanja brzine  hmm

Nisi jedini...

FM5 weird hand animation when shifting. - GTPlanet (http://www.gtplanet.net/forum/threads/fm5-weird-hand-animation-when-shifting.290129/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 10:53:49
Le Mans prebrutalno zgleda, ravnina posle Mulsanne-a/prije Indianapolisa - šuma predobro zgleda. ave1

Glede šaltanja brzina na F1 - koga briga, tak i tak je F1 brutalno dosadan. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 11:10:18
Ljudi su se žalili da animacije šaltanja u FM4 nisu dovoljno izražene i evo im sad.

Baš retardirano šalta, imam osjećaj ko da je Kramer iza volana  cer1njo

(http://i.imgur.com/zTXgSzE.gif)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 11:14:27
Jedna zanimljiva činjenica - na Le Mans videu je Audi R8 LMS kojeg nema na official car listi.

(http://www.virtualr.net/wp-content/themes/virtualr-v2/scripts/timthumb.php?src=http://www.virtualr.net/wp-content/uploads/2013/11/Bildschirmfoto-2013-11-09-um-01.48.37.png&w=639&h=250&a=c)

(http://farm3.static.flickr.com/2625/4172850497_d27f880ddd.jpg)

Znači to možda da nas očekuju neka iznenađenja?

Mene to šaltanje ne bode tak u oči (na Le Mans videu je ok animacija), tak i tak dok voziš se ne obazireš na to - a za F1 ne bi mogel manje mariti. Stari bolidi me zanimaju, ovo novo ne.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 11:15:52
O da, velika iznenađenja - DLC već prvi dan.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 11:16:22
Eh, da - to je to, zaboravil sam na to. cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 11:20:56
 cer1njo

Prošli su dani pozitivnih iznenađenja, još malo pa nam budu naplaćivali i livery editor  kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 09, 2013, 11:22:06
Sad se samo čeka Kazunori da najavi master plan pokoravanja sveta s DLC-ima. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 09, 2013, 11:25:04
Za aute me baš briga, ali na staze budem nasjel ko najveći magarac, i s osmjehom od uha do uha uplatil Kazi tak da si more kupiti novoga Skylinea i voziti po Nordu  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Studeni 10, 2013, 11:58:26
E dečki, što vi planirate još jedan naslov odvozit na kontroler?  jaad

Ja se uopće ne hajpam tu na FM5 kad je sve izvjesnije da ću od MS dobit kailu. Kao i mnogobrojni vozači sa Fanatec-om emigrirat ću na PC (neki na GT6), meni je bitno da igram sa volanom, a ne kontrolerom.
Pošto se prava "seljačka buna" stvorila na netu prema MS-u ja se još uvijek potajno nadam da oni neće htjet izgubit tu masu vozača, tako da ja još uvijek čekam da i službeno pakiram kofere. Strawa jer da i project CARS dolazi na novu konzolu.  sm1jeh

Uopće neću bit nezadovoljan ako MS ostane pri svojoj sjebanoj politici, dapače, prodajem X360 i laptop i uzimam stroj (PC), prelazim na iRacing, čekam nadolazeći AC i project CARS.  p1va

I onda jedna prigodna za MS;

(http://i.imgur.com/OVLKPgV.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 10, 2013, 15:37:25
E dečki, što vi planirate još jedan naslov odvozit na kontroler?  jaad

Nema šanse, čeka se trenutno GT6.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 10, 2013, 16:04:14
Pratimo situaciju, teško da se bu uzimalo, a i 14 staza je deal breaker.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 11, 2013, 18:34:38
Forza Motorsport 5 Lotus E21 at Yas Marina Direct Feed (http://www.youtube.com/watch?v=wVKpLk0eaXE#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 12, 2013, 21:23:08
Xbox Snap (http://www.youtube.com/watch?v=Yxb3k9rptcM#ws)

Na ovom linku dole su 3 videa, odlična Top Gear prezentacija.

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid2828812390001?bckey=AQ~~ (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid2828812390001?bckey=AQ~~),AAAAAFwqu7c~,j110uIP_ymrzAZLWd1TRjTjw4DeKihOH&bclid=2827720493001&bctid=2814466791001
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: kengas - Studeni 12, 2013, 21:45:40
Znaci da ipak mogu gledat TIVI i dok vozim.   thumbs1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 12, 2013, 22:21:33
Najbitnija stvar od svega. cer1njo ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 13, 2013, 20:39:48
Igraš forzu i gledaš porn car porn + real porn double boner cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 13, 2013, 20:43:30
Ili gledaš Formulu 1 dok voziš Formulu 1.

Ovo je sad ko: yo dawg, we put... cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 13, 2013, 20:44:52
Hahahahahah
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Studeni 13, 2013, 20:47:15
(http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/thefw.com/files/2013/05/Xzibit.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 13, 2013, 20:52:25
To je to. cer1njo

Da more čovek gledati sateliCku dok igra. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: kengas - Studeni 14, 2013, 14:10:34
ninjaaaa

ninjaaaaa - YouTube (http://www.google.com/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D3s6kUH45N8o&sa=U&ei=asqEUv-YIoLeswaj4IGgCA&ved=0CD8QuAIwBlAB&usg=AFQjCNFIA7o5wfyXYVZGzZAI4lvamJUKtQ)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 16, 2013, 22:48:35
Forza Motorsport 5 - V8 Supercar at Mount Panorama Gameplay (http://www.youtube.com/watch?v=rzj2AFGLwlo#ws)

Forza 5 - American Muscle at Road Atlanta Gameplay (http://www.youtube.com/watch?v=vBg0n_OTA20#ws)

aj makar na obicnom mjenjacu normalno mjenja brzine. :D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 16, 2013, 23:55:08
Odlično zgledaju obadva videa. Baš mi je žal da na GT6 nema neki premium V8 Supercar kad je već Bathurst nutra.

Road Atlanta je vidljivo drukčija u odnosu na FM4 verziju, na onoj dugoj ravnini se najviše vidi razlika kad je promjena elevacije skroz drukčija - znači da je FM4 verzija bila skroz kriva. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 18, 2013, 22:34:23
Malo pogled na detalje:

(http://farm4.staticflickr.com/3811/10847106355_71e732502c_z.jpg)

(http://farm8.staticflickr.com/7455/10847109545_fc56616037_z.jpg)

(http://farm3.staticflickr.com/2843/10847176036_c84aa3004a_z.jpg)

Xbone pre launch live snimka:

prvo igraju forzu

Xbox One Pre-Launch Live - GameSpot (http://www.gamespot.com/videos/xbox-one-pre-launch-live/2300-6416189/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 19, 2013, 06:16:41
Exclusive Forza 5 Gameplay - Aston Martin at Catalunya (http://www.youtube.com/watch?v=BTr5ZrsQmGQ#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 19, 2013, 13:08:05
Mjenjanje brzina na BMWu izgleda dosta dobro, ne znam jesul to ispravili ili je to samo na nekim automobilima. Grafika odlicna kao sto se i ranije moglo vidjeti. Protivnici su dosta agresivni, puno fizickog kontakta, preticanja, borbi, izlijetanja sa staze... Nije se bas puno moglo vidjeti ali ostecenje auta je znatno bolji nego u cetvorci, ali daleko je to od neceg realnog. Detalji su nevjerovatni. Treba još probati pa prosuditi kakva je mehanika voznje i kako sve to radi dok ti igras. Ovaj vjerovatno igra sa svim asistencijama upaljenim i easy protivnicima pa i nije baš mjerodavno. Svidja mi se prezentacija staze za vrijem loadinga, koji je po meni predug. Aj još par dana pa kad isprobam napisem iz prve ruke o cemu se radi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 19, 2013, 18:42:53
(https://fcpenq.bn1.livefilestore.com/y2mxhA2ldslPF2T3Ssytr5ktN0tQ9DwWjAkch9upu62KN8ed7ovIz82H5ZKBL8X8aaR195WBCOZSbS9R_73qVvBOlbOdTqwwwC3lRHPvBDS4g3sWOtM1cn482ZzD4jCcXHH/wp_ss_20131119_0003.png?psid=1)

Prema ovome je očito da nas očekuju DLC staze. Nurb bu vjerojatno prva u nizu. Pretpostavka, a pretpostavka je majka svih zajeba. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 19, 2013, 18:57:07
Forza Motorsport 5 F1 Race - Xbox One Pre Launch Highlight (http://www.youtube.com/watch?v=uw6veXMCXvg#ws)

Ovo je inače na onom linku od jučer na kraju. Likovi su užasno iritantni.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 20, 2013, 16:51:17
82 trenutno na metacriticu kaj je za launch ekskluzivu odlično. Očekivana i najvjerojatnije realna ocjena s obzirom na očite nedostatke.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 20, 2013, 20:13:01
S tehničke strane Turn 10 opet briljira, neostvareni san 99,9% konzolaških developera - zakucanih 60 fps-a koji ne mrdaju ni dole, ni gore.

Next-Gen Now: watch Forza Motorsport 5 at 60fps • Articles • Eurogamer.net (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-next-gen-now-forza-motorsport-5)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 22, 2013, 17:21:01
Forza 5 Vs Forza 4 - Peugeot Sport 908 @ Le Mans - Comparison Graphics (http://www.youtube.com/watch?v=hDjhE-dmkdU#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 22, 2013, 17:33:05
Kolko ljepše petica izgleda, sav taj okoliš sa strane djeluje stvarno, a i glatko ide, nice.

I svjetlost nije umjetna ko na četvorci nego se čini stvarnom.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Studeni 22, 2013, 17:41:57
je, ljepše je. Stvarno je. Ja bi to vozio. Rado. Sve štima.

ALI
meni je to nekako premalen skok za next-gen
neznam...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 23, 2013, 09:24:37
Picture heavy:


Forza Motorsport 5 x Ferrari (http://www.youtube.com/watch?v=Kp17AW2Ha8w#ws)

Drivatar težine:

(http://i.imgur.com/Cy0arHp.png)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 23, 2013, 09:45:18
Wow fkt se dobro da podesit AI, daje nadu da su ga fkt dobro odradili.

Also ova mazda izgleda fotorealistično na slici :O
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Studeni 23, 2013, 13:11:20
Digital Foundry vs. Forza Motorsport 5 (http://www.eurogamer.net/articles/2013-11-23-digital-foundry-vs-forza-motorsport-5)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Studeni 23, 2013, 14:34:08
Unboxing the Forza 5 Paddock Edition (http://www.youtube.com/watch?v=cJDG5O6_JYY#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 23, 2013, 15:15:56
RL usporedba:

FORZA 5 VS REAL LIFE @ LAGUNA SECA - COMPARISON VIDEO (http://www.youtube.com/watch?v=JcbUR8M3TL8#ws)

Još malo slikica:

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 23, 2013, 15:28:02
Ferrari F40

(http://www.abload.de/img/mobile.61iwlic.jpg)

(http://www.abload.de/img/mobile.60o5omb.jpg)

(http://www.abload.de/img/mobile.587escr.jpg)

Odlični detalji.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 23, 2013, 17:24:18
RL usporedba:

FORZA 5 VS REAL LIFE @ LAGUNA SECA - COMPARISON VIDEO ([url]http://www.youtube.com/watch?v=JcbUR8M3TL8#ws[/url])

Još malo slikica:



Bolje izgleda Forza cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 23, 2013, 17:40:54
Kako obožavam tu stazu a sad stvarno izgleda fenomenalno,, + corkscrew mi još strmije izgleda sad i bolje ^^ ave1 ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Studeni 23, 2013, 18:18:14
Bolje izgleda Forza cer1njo cer1njo

Taman sam se žurio da scrollam na dolje da napišem isto to, i onda vidim da si ti isto  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 23, 2013, 18:42:41
Tolko o tome da igra nije neki skok u odnosu na trenutnu generaciju. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 23, 2013, 18:53:03
Još RL izgleda kao da je 720.  cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 24, 2013, 13:22:10
Gran Turismo 6 Vs Forza Motorsport 5 @ Silverstone Comparison (http://www.youtube.com/watch?v=fPwbZg7MDr4#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 24, 2013, 20:23:00
Ovo je nekaj za mene. ;D ;D

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 24, 2013, 20:54:20
Oh God so much this i want :D :D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 25, 2013, 16:05:27
(http://farm3.staticflickr.com/2815/11040055905_7766de05eb_o.jpg)

U publiki zavladalo oduševljenje. cer1njo cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Studeni 25, 2013, 16:41:26
Fakat izgleda bolje nego RL  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Studeni 25, 2013, 16:50:18
Ovo ne izgleda dobro:


Citat:
It seems painfully apparent that this game is less about letting you indulge your passion for cars, as is repeatedly quoted, as it is about encouraging you to pay $$ to buy tokens for access to cars.
 
It's very slow to earn CR, with no bonus cars and little in the way of bonus CR:
 
- Highest paying event so far was less than 6,000CR (exc. bonuses)
 
- Rivals seems to pay at only a similar rate to races albeit with a moderate rank bonus.

- Finishing a championship (5-10 races) nets 12,000CR and no bonus cars

- Driver level up fixed at 31,500CR with no bonus cars

- Affinity level up, slow and trivial boost to event totals (5% @ level 1, then 9%, 12%, 14%, 15%, 16%, 17% ...)

- Crippled "Free Play" that only allows access to your cars or a limited set of "rental" cars, Rental cars earn you no CR and no XP.

- Crippled Multiplayer, only access to your cars or rentals (no XP/CR) again, if the lobby requires a car you don't own and can't "rent" you can't play.

- No discount on upgrade parts, but you can pay with TK ($$)

- Persistent prompt to spend TK ($$) on XP boosts. Side note: I'm supposed to have one from VIP status but it doesn't work!!
 
- LE that is supposed to have enough tokens to access ANY car but only actually allows access to moderate level cars.
 
Turn 10 set the economy and they've built it so it takes a hell of a long time (*) to access any decent cars, but you can get them for TK (aka $$$).

(*) Major racers will probably put in enough time (although even that isn't for sure) but casual gamers have no chance of using the majority of the top cars in a game that is supposed be for every car lover and that's just sad.

Is this just a really underhanded cynical way for Turn 10 to lure people into spending more money to unlock the un-unlockable or is this a genuine oversight? I can't believe any company can think the prices laid out for this game (based on TK values) are acceptable so it's surely an oversight on T10's part, but with their attention to detail I'm worried that they actually do think this is acceptable.

Right rant almost over, let's leave with this...

To access the Lotus E21 will take weeks, if not months to earn the CR required, or you can pay £50/$80 to buy enough TK to access it. Who on earth can possibly think that it appropriate?


P.S. Add to that the DAY ONE car pack, "we didn't hold anything back" ... so why are they available on DAY ONE? Yeah, scheduling, work after the game goes gold and all that but if they're ready for day one they should be part of the game. At the very least wait a month before releasing them. Even better release them with NEW cars in! 8 of the 10 in this pack are standard cars from Forza 4.

Forzamotorsport.net Forums - The Forza 5 economy is broken! (http://forums.forzamotorsport.net/forums/thread/6275153.aspx)


(http://i.imgur.com/oYfR8UG.png)

(http://i.imgur.com/rDGKTOI.png)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 25, 2013, 17:07:21
Za kežualce smrt, za ekipu koja vozi ne vidim neki problem. Za karijeru je po meni to odlična stvar kaj se treba pripaziti na novce i kaj se cijeni auto koj kupiš, a ne kaj veliku većinu iz garaže probaš 1 put i to je to. Na Forzi 4 se prelako napredovalo i auti su se djelili samo tak do 50. levela - do kojeg dojdeš začas - znači 50 auti samo tak, bez nekog strašnog truda. Iako realno gledajući ove pare kaj su tu navedene da se dobivaju za nagradu su premale s odnosom na cijene auti. Očito je da oću zvleči čim više para od igrača.

Šteta za free play/multiplayer kaj se nemre zeti auto koj oćeš ko na prijašnjim nastavkima, tu su zajebali i očito ciljaju na ljudsku slabost u nadi da ljudi budu kupovali aute za tokene - kaj se nadam da ljudi ne budu tolko bedasti i nasjeli na to.

Najtužnije u celoj priči je da je pol toga kak je tu navedeno bilo već na GT5 (a neke stvari su još uvek tak).

Tipa kaj je slično bilo ovome (i još uvek je po nekim pitanjima):

- Crippled "Free Play" that only allows access to your cars or a limited set of "rental" cars, Rental cars earn you no CR and no XP.

- Crippled Multiplayer, only access to your cars or rentals (no XP/CR) again, if the lobby requires a car you don't own and can't "rent" you can't play. (setite se famoznog GT5 DTM turnira) cer1njo fpalm1

Grindanje za novce i za aute ne moram spominjati kak je bilo na početku dogod se nije krenulo s olakšavanjem igre radi konstantnog kmečanja kežualci. Nažalost, taj grind nije bil onaj ugodan jer je karijera na GT5 užas užasa. Potrto levelanje da ne spominjem, al to su kasnije do neke mjere složili.

Budemo vidli kak bude to rešeno na GT6, ali čim se spominju mikrotransakcije ne sluti na dobro.
Naslov: Forza Motorsport 5
Autor: the_prodigy - Studeni 25, 2013, 17:52:38
Znaci za ovu formulu Lotus gore treba 10.000 tokena za otkljucati, a cijena za kupiti 8.000 tokena je 99,99 $ hahah pa ovo je nemoguce, mora bit neka greska
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 25, 2013, 17:56:05
Majstorski odigrano. Ziher bu ekipa nasela. cer1njo cer1njo

Uglavnom, lepi način od Microsofta kak pljunuti korisnicima u lice. GT6 vjerojatno ne bu imal baš takvih gluposti, ipak Sony (zasad) ima još kolko-tolko respekta prema igračima.

Čini mi se da mikrotransakcije budu pošast nove generacije kak su to svojevremeno bili DLC-i. Nadam se da ovce ne budu OPET prihvatile takvu pljačku.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 25, 2013, 17:58:11
Misliš da ne budu? Previše je mrtvih kežualaca s punim novčanikom da bi to propali  jaad jaad cry1 cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 25, 2013, 18:08:25
Hahahah pa cijene auti su onak, ništ posebno - 90% auti si moreš priuštiti začas ak su nagrade takve kak vele ljudi. Samo je štos u tome kaj bi svi odma na početku vozili Lotusa. fpalm1 cer1njo

http://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av_kcTrf_YFedFNZRVVRQmVJanVNVE9ic2t4VnpvRVE&usp=sharing#gid=0 (http://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av_kcTrf_YFedFNZRVVRQmVJanVNVE9ic2t4VnpvRVE&usp=sharing#gid=0)

Toyota Sprinter Trueno AE86 starting at 12000 kuna.

Di je problem? cer1njo ;D

Očito su se ljudi naviknuli na onaj sistem s FM4 kaj su se auti delili šakom i kapom. Meni je svojevremeno pasalo kad se došlo na Forzu 4 s onog potrtog GT5 sistema i onda stvarno nisam imal živce opet se trgati za aute.

Sad sam se opet toga zaželel i nadam se da GT6 ne bude lagan po tome pitanju. ;D

Casual strka oko ničega.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 25, 2013, 18:10:17
Wow pa da fkt cijene nisu nešto opako, znam da se u trojci moralo dosta više šoferat da uloviš neki dobar auto, četvorka je lakša po tom pitanju bila.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 25, 2013, 18:11:35
Četvorka je bila brutalno laka po tom pitanju. Još i brzo levelanje affinity-a i začas imaš besplatne nadogradnje.

Ovo sve govori u kakvom je stanju današnji gaming community. Nekaj je malo teže, odma ne valja. kava1

Žešća sprdačina. Neki dan dok sam to videl veselil sam se kaj nije lagano.

Samo je pitanje jel budem ikad igral igru hahahaha cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 27, 2013, 16:30:39
Forza Motorsport 5 First Hour Gameplay w/ Thrustmaster Ferrari 458 Italia by Inside Sim Racing (http://www.youtube.com/watch?v=KAXB-Kp9Ays#ws)

Evo, vele na volan najbolja konzolaška simulacija.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 27, 2013, 16:47:13
Haha kad je izabrao #YOLO Livery  cer1njo cer1njo cer1njo ave1 ave1 ave1

božanstveno igra izgleda.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 27, 2013, 16:49:43
Sječam se istog osjećaja kada sam ulazio u FM4 temu, bez konzole, bez volana, bez igre...
Nemoj mi raditi to, taman sam nakon 7 godina, malo financije doveo u red.

 cry1 cry1 cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Studeni 27, 2013, 17:40:20
ET - NEMOJ MI RADITI TO (official video) (http://www.youtube.com/watch?v=0S85OiU_74Y#)

lol cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 27, 2013, 17:46:50
 cry1 cry1 cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Studeni 28, 2013, 15:58:39

Inače ono pimicanje volana točno kolko ga vozač pomakne mi je  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Studeni 28, 2013, 19:01:11
Big Changes Inbound for Forza 5 Economy Following Fan Feedback - IGN (http://www.ign.com/articles/2013/11/28/big-changes-inbound-for-forza-5-economy-following-fan-feedback)

Svaka čast, ovo je skoro kao Real Racing 3.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 29, 2013, 21:03:21
Forza Motorsport 5 Vs Real Life @ Spa Francorchapms Comparison (http://www.youtube.com/watch?v=rwgpkeTtXaw#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Studeni 30, 2013, 22:45:29
Forza 5 KTM X-Bow - Prague (http://www.youtube.com/watch?v=WETi0Uqze0U#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Prosinac 12, 2013, 20:01:37
Forza 5 Economy Update Introduces Cheaper Cars, Drag Racing - IGN (http://www.ign.com/articles/2013/12/12/forza-5-economy-update-introduces-cheaper-cars-drag-racing?utm_campaign=fbposts&utm_source=facebook)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Prosinac 12, 2013, 20:14:08
Di je ares, nema ga nigdje... što je toliko uronio u FM5 cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Prosinac 12, 2013, 20:17:58
Xbox One's Scary Disc Drive Problem (http://www.youtube.com/watch?v=ZCIRBFj_c68#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Prosinac 12, 2013, 20:52:32
Potrto.  cry1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Prosinac 12, 2013, 20:55:52
Fixing Forza 5: How Turn 10 wants to win fans back • Interviews • Xbox One • Eurogamer.net (http://www.eurogamer.net/articles/2013-12-12-fixing-forza-5-how-turn-10-wants-to-turn-things-around#comment-4269589)

Zanimljiv intervju s Green Danewaultom.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Prosinac 12, 2013, 21:18:17
Bla bla ko da naše političare slušaš. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Prosinac 12, 2013, 21:54:47
E pravo, što i dalje nemaju prijašnji volani podršku za X-one?  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ares - Prosinac 13, 2013, 14:54:31
Pozdrav momci, imao sam nekih privatnih problema pa me nije bilo. Nisam nesto ni pretjerano igrao FM, mozda par sati sve ukupno. Ali ostao sam vam duzan par recenica o igri, pa da krenem.

Igra se moze pokrenuti ja mislim sa 10% instalacije, ja sam je startovao sa 28%. Nakon sto se igra pokrene idu neka podesavanja, zatim ide  intro koji je nevjerovatan i toliko te nahajpa za igru da ne mozes cekati da se loaduje trka :D
Posle toga na raspolaganju imas Mclaren P1 sa kojim vozis svoju prvu trku. Smetalo mi je sto za prvu trku ne mozes mjenjati nikakve postavke (tipa tezina protivnika, asistencije itd.), ali to je samo jedna trka pa to i nije toliko bitno. Prvo sto zapada za oko je nevjerovatna grafika, sigurno ste to stotinu puta culi, ali grafika je predobra. Kolicina detalja je nevjerovatna, kako na automobilima tako i na stazama. Druga stvar koja odma na pocetku odusevljava je zvuk automobila, koji je u rangu FM4, mozda i malo bolji.

Voznja u FM5 je fantasticna. Iako sam igrao na kontroler, a ne na volan ostao sam odusevljen simulacijom voznje.Mozda cu sad malo pretjerati i to uraditi na fanboyevski nacin, ali ovo je najbolja racing simulacija na konzolama do sada. Ne mogu ni da zamislim kakav je osjecaj ovo igrati na volan. Novi trigeri na kontroleru povecavaju imerzivnost igre.

Novi sistem protivnika(Driveatar) je stvarno dobro napravljen. Koristenje clouda se cini kao odlican potez. Protivnici su agresivniji i kako dizes tezinu protivnika tako se moras dobro oznojiti da bi pretekao nekoga ili sacuvao tu poziciju. Malo me nervira sto u nekim situacijiama AI reaguje pretjerano agresivno. Tipa da u krivini uopce ne koci nego se direktno zabije u tebe i obojica izletite sa staze. Dok u nekim situacijama te oduseve svojim postupcima.

U poredjenju sa FM4, kupovina automobila je dosta teza u FM5. Automobili su skupi, ali meni to ne smeta. Igra mi je izazovnija kad me tjera da skupljam svaki kredit da bi kupio ono sto zelim. U FM4 mi je bilo prelagano.

Ogroman minus, mozda i jednini za sada dajem zbog nedostatka staza. Tu su dosta zakinuli igru. Da su stavili Nordschleife nebi im nista prigovorio, ovako ogromni minus.

To je za sad sto imam da napisem. Preko vikenda cu dodati jos par recenica i nadam se koju sliku. Nemam live acc, pa cu pokusati nekako da prebacim slike ili slikam aparatom.

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Prosinac 13, 2013, 15:02:07
Obavezno kreiraj live acc (lažiraj adresu), mislim da je prvih mjesec dana gold status besplatan  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Prosinac 13, 2013, 18:53:16
Yup prvi mjesec je gold free.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Prosinac 13, 2013, 21:27:40
Evo i mojih prvih dojmova koje sam objavio na GTSurgeons.com, pa cu ih ovdje samo "zalijepiti".

Pa da pocnem s prvim dojmovima:
 - igra zauzima 28GB na disku, a prvi update/patch je 6GB sto daje 34GB
 - ukupna instalacija (sa DL patcha) je trajala oko 3h, ali s obzirom da sam paralelno skidao GT6 (digital download), vjerojatno bi bilo i brze (brzina mi je 10Mbps)
 - "ready to play" nakon 10% instalacije
 - nakon instalacije i DL, konzola je mlaka i suti tj. ne cuje se ventilator skoro nista
 - pokretanje igre do pocetnog sucelja oko 5 sekundi.
 - prebacivanje iz igre na dashboard - trenutno (1 sekunda)
 - vracanje u igru (nakon osvojenog achievmenta - opcija da stisne Xbox gumb i vidis sto si osvojio tj. detalje o istom) - 1-2 sekunde
 - grafika je kao i u FM4...mos' mislit...tko god je to izjavio prosrao se do jaja
 - UI je prekrasan
 - sunflare efekti su takvi da sam stvarno morao zmiriti nebi li vidio stazu
 - Jeremy Clarkson je duhovit kao i obicno (ako volite britanski humor), a milozvucni zenski glasic koji vas navodi kroz menije i objasnjava sve modove/postavke i ine stvari je bas pogoden
 - HID kontroler u konzoli je puno bolji tj. kad predes preko pasice s lijevim kotacima, motorici u kontroleru se osjete samo na toj strani i ima veci raspon vibracije od starog kontrolera
 - auto sa MR pogonom puno lijepse i prirodnije ulazi u zavoje i bas se osjeti kad guza pocne bjezati
 - osjecaj voznje u HC modu (sve asistencije OFF) je PREDIVAN (Darkman i Thergoton - cekam Vas)

Eto, to je to za sada, jer sam otisao u nocnu (nadam se da mi sef nece sada naletiti dok pisem), pa detaljnije izvjesce bude sutra, pogotovo nakon usporedbe s GT6, iako se ne bi trebale usporedivati jer su OBJE igretine za sebe

LP
Davorin

...i nastavak tj. drugi post:

Pa da nastavim (iako sam rekao nakon usporedbe sa GT6, ovo ce biti nakon usporedbe sa FM4, jer kruske i jabuke ne zelim usporedivati i svaka je igra ZAKON za sebe)

- za pravi gust voznje SVE asistencije na OFF - Hard Core mod (definitivno, ako ne odmah, onda nakon par utrka postepeno iskljucivanje jedne po jedne)
- lova koja se dobija u pocetku je skoro identicna onoj u FM4 (pogotovo ako iskljucite asistencije i stavite drivatare na max)
- napredovanje kroz karijeru je slicno osmisljeno kao i do sada tj. ako promijenite auto, velika je vjerojatnost da ce se promijeniti i slijedeca karijerna utrka
- ako promijenite auto i karijerna utrka ne dozvoljava taj tip, onda lijepo odete u "League select" i odaberete nesto po svom ceifu (naravno za taj auto)
- zvuk "pod haubom" je fantastican kao i do sada (da mozda ce neki reci da je prenaglasen, ali meni ne smeta)
- grip tj. manjak gripa je bolji nego kod prethodnika
- sjencanja, sunflare efekti i ine graficke pizdarijice su odlicne (naravno da ima mjesta za napredak...pa tek smo krenuli sa next-gen...ups, current-genom)
- sve aute mozete pregledati u Forza Vista modu (otvoriti vrata, cuti povjesne cinjenice uz duhovit britanski humor, paliti svjetla, sjesti unutra, upaliti auto...SKORO sve sto vam srce pozeli)
- auti su raznoliki da raznolikij ne mogu biti (neki su toliko skupi da cete morati "malo" grindati, ali to i je poanta da ne mozes odmah voziti bilo koji auto)
- vecina old i new racing ikona su zastupljene i ponasaju se totalno razlicito
- velik napredak u razlici upravljanja FF, FR, 4WD, MR autom u odnosu na Forza serijal
- brzine ucitavanja ne zelim ni spominjati (brzo, definitivno)
- brzina uploada videa otkljucanog achievementa je upitna, ali samo zahvaljujuci nasim divnim pruzateljima broadband usluga
- razlike kod setupa na istom autu se STVARNO osjete (bas sam Bubi kupio 265/30/19 gume i racing ovjes, spustio ju do jaja i vidi cuda, Buba je neupravljiva tj. svako malo se zanosi...istu stvar sam ponovio u FM4 i Buba je stabilna, tako da je napredak u fizici ocigledan)

Za sad toliko...cujemo se.
Idem sad malo voziti GT6. ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Prosinac 13, 2013, 22:06:50
O bogati, zavidim.  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Prosinac 13, 2013, 22:08:05
Odlično, lijepo je čitati tvoje dojmove kad imaju u mojim očima neku težinu tj. znam da voziš kak bog zapovijeda  thumbs1
Sad si mi zadao dodatne probleme, kaj uzeti... novi PC, box ili Ps4  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Prosinac 14, 2013, 11:29:29
Ma uzmi bilo sto, ne mozes pogrijestiti, pa nije to Hugo  :P
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Prosinac 15, 2013, 22:23:54
The Evolution of Forza Motorsport (http://www.youtube.com/watch?v=VsyIEQ6LBXE#ws)

Dayum dat cockpit cam na petici, predobro :O

also kako je dobro izgledala jedinica za ono vrijeme :O

Also osobno mi četvorka po ovom videu najbolji zvuk ima.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Siječanj 09, 2014, 22:51:16
Nesto sam citao da je DLC koji je nedavno izasao takav rip-off da je to nezapamceno otkad je DLC-a. Kao da je 7 auta iz ovog DLC-a bilo u DLC-u u FM4, s tim da ti ovdje kupis za neku svotu ovih 10 auta, ali ih ne dobijes u garazi u igri, nego moras jos in game pare neke trositi da ih kupis (vjerojatno s popustom). Nisam citao pozorno, tako da me nemojte uzimati za rijec.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 10, 2014, 09:46:59
@DogZy
NITI JEDAN DLC u FM4 nije dao aute besplatno (mislim da si ih morao naknadno kupiti, ako se dobro sjecam). Samo si jedan iz paketa dobio free.
Kupnjom DLC samo otkljucavas aute za kupovinu (barem je tako bilo u FM4)...cekam placu da kupim season pass za FM5, pa cu Vam napisati vise podataka.

EDIT:
Mozda grijesim. Ako da, ispricavam se DogZy-u.
Therg i JackDarkman...sjecate li se?
Bas cu ubaciti FM4 kasnije u box, pa Vam javim.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: LukaM 110 - Siječanj 10, 2014, 11:34:54
U Forzi se kupovinom DLC-a samo otkljucavaju auti u store-u, ali ih treba jos kupit s in-game novcima. Nije to nis novo.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 10, 2014, 13:12:23
Upravo sam provjerio gore navedeno za FM4 i sve je kako sam napisao, a za FM5 ce sigurno biti isto.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Veljača 18, 2014, 23:18:38
Forza Motorsport - Road America is Here (http://www.forzamotorsport.net/en-us/news/fm5_road_america_track_announce)

OHO! thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Veljača 19, 2014, 11:53:14
Nice ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Veljača 19, 2014, 12:02:29
Ajde da nakon svih onih natezanja s mikrotransakcijama i slično imaju u planu izbacivati dodatne staze besplatno. thumbs1

Vidim da staza ima 5 layouti, na FM4 je bil samo 1.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 05, 2014, 11:47:21
Alpinestars Car Pack Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=flEWxIlx5Mw#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Ožujak 05, 2014, 12:00:36
Neke od tih automobila smo već kupovali kao DLC za FM4  cer1njo
Koja je cijena, 10$?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 05, 2014, 12:02:58
Jep. cer1njo

Čini mi se da ih pomalo oni nadograđuju i izbacuju tak kaj su spremni i za forzavista mod, a ne da ih delaju skroz z početka. cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 28, 2014, 20:38:09
A Letter From Dan Greenawalt, Creative Director, Turn 10 Studios (http://news.xbox.com/2014/03/games-dan-greenawalt-letter-to-community)

Bravo, tak se sluša community i unapređuje iskustvo dok se nekaj zezne. Za razliku od onog drugog... cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Punisher - Ožujak 28, 2014, 20:41:01
SULJO, PADNI MI NA GRUDI cer1njo cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 28, 2014, 21:31:52
Top Gear Car Pack Trailer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=BXpOeD0qfYM)

Chaparral. ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Ožujak 28, 2014, 21:32:43
Konacno, yee-haw!

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 28, 2014, 21:34:58
Na GT-u ga je AI obožaval. ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Ožujak 28, 2014, 21:36:44
Ček malo, pa ti auti su već dostupni i u mojoj garaži. WTF?

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 28, 2014, 21:42:54
Kak misliš dostupni? Ko bili su prije ili sad nakon update-a?

+

Baš je ono danas Dan rekel da svi auti koje kupiš u DLC-u su u igri besplatni prvi put dok ih 'kupiš', nekaj tak.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Ožujak 28, 2014, 21:55:11
Da, svi auti iz kupljenih DLC-ova su dostupni FREE (samo jedanput, a onda se placaju), ali ovi sve aute iz TG packa sam bas danas "kupio", ali pod DLC-ovima jos uvijek nema TG packa.
Niš' mi nije jasno...idem sad ponovno provjeriti, pa javim
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 28, 2014, 21:57:56
Malo sam čital po njihovom forumu, kao da je pack zapravo prijevremeno procuril pa ima nekih tehničkih problema.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Ožujak 28, 2014, 22:04:43
Kao što sam i napisao, auti su dostupni (i kupljeni  p1va), ali pack još nije dostupan.
Nisam još probao voziti niti jedan auto iz TG packa, a s obzirom na tvoj prethodni komentar, mislim da cu pricekati April Fools Day šofe1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 05, 2014, 18:09:55
Forza Motorsport - Forza Motorsport Week in Review 4-4-14 (http://forzamotorsport.net/en-us/news/wir_4_4_14)

'One final bit before I sign off for the week: we’ve still got a big announcement ahead of us! As you know, if you read our recently posted open letter from Dan Greenawalt to the Forza community, we’re going to soon be announcing a new free add-on for Forza Motorsport 5. I can’t tell you what it will or, alas, give any hints, but I can echo Dan’s comments in the open letter and say that I believe it will be worth the wait. More next week! Until then, have a great weekend!'

Velike šanse da Nurb dolazi.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 09, 2014, 15:18:52
Nije Nurb, ali prava stvar bilo kak! thumbs1

Forza Motorsport - Long Beach in Forza 5! (http://www.forzamotorsport.net/en-us/news/fm5_long_beach_announce)

Long Beach Announcement Trailer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=oaR-16oAbfQ)

Forza Motorsport 5: Long Beach with IndyCar Driver Josef Newgarden - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iGj453KNREs)

Free dlc ofc. thumbs1

Long Beach booster car pack:

(http://i.imgur.com/sbNfBHC.jpg)

(http://i.imgur.com/PXEdoHs.jpg)

(http://i.imgur.com/OeqiSnc.jpg)

(http://i.imgur.com/m9WKDMU.jpg)

(http://i.imgur.com/7GJzil6.jpg)

Znači, prema rumorima od prošle godine, staze koje su navodno laserski skenirane za FM (koje su nutra su prekrižene):

Long Beach Grand Prix Circuit (USA)
Autodromo Nazionale Monza (Italy)
Silverstone Circuit (England) - New layout
Yas Island Marina Circuit (Abu Dhabi)
Pacific Raceways (USA)
Bathurst (AUS)

Zapravo su velike šanse onda još da dojdu ove preostale 2.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Travanj 09, 2014, 17:36:29
Nice  thumbs1
Još jedan razlog više da se konačno nabavi  ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Travanj 09, 2014, 21:05:02
prateći Forzu, ja nekako imam osjećaj da sam proveo zadnjih par godina u krivom taboru
neznam...
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Travanj 09, 2014, 21:05:52
Dobro jutro  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 09, 2014, 21:35:50
Direct feed:

Long Beach Track Revealed for Forza Motorsport - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=0lG0M_xgA4c)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Travanj 09, 2014, 22:21:08
@versus
Nisi...oba tabora su odlicna...sve ovisi sto vise volis.
BTW, ja volim oba šofe1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Travanj 09, 2014, 23:35:54
ma zajebavam se ja, ipak ne bi mijenjao zadnje 3 godine u GT taboru, vjerujem da ima jači community barem za nas europljane


Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Travanj 09, 2014, 23:48:29
O da, klinci i crasheri - odličan community  cer1njo
Igram oba serijala od samog početka i kaj se tiče online-a nema razlike.
Ok, Forza stabilnije radi (zahvaljujući live-u koji je bolji servis) ali pronaći ljude za pravo HC iskustvo je jako teško na obje platforme.
Broj prodanih primjeraka i regionalna popularnost mi apsolutno ništa ne predstavlja dok je stanje takvo kakvo je trenutno  kava1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: versus - Travanj 10, 2014, 00:24:29
ja bi vas molio da mi ipak ne dirate GT5
jer...
hmmm
jer....

rasporil bum te ! 

(moja ganci nova poštapalica, kopirana od Upalio motorku i trčao za ženom: ‘Rasporil bum te!’ - Jutarnji.hr (http://www.jutarnji.hr/upalio-motorku-i-trcao-za-zenom---rasporil-bum-te--/1181470/) )
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Travanj 11, 2014, 21:21:18
Ma necu dirat tvoj, kad imam svoj fpalm1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 12, 2014, 11:52:20
Jako dobra InsideSimRacing epizoda, intervju s Turn 10 ekipom i dobar pogled kaj se dešava iza zastora.

Turn 10 / Forza Motorsport Studio Tour by Inside Sim Racing Pt 1 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6XSXi0MKOdw)

Turn 10 - Forza Motorsport Interview - Dan Greenawalt & Alan Hartman by ISR - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AHQfrjsMpgc)

Ono kaj se šuškalo neko vreme indirektno i službeno potvrđeno - Forza Horizon 2 dolazi ove godine.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: manjamax - Svibanj 03, 2014, 19:26:33
Ma necu dirat tvoj, kad imam svoj fpalm1
cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Svibanj 06, 2014, 16:48:46
Meguiar's Car Pack - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3mz2coFLfU0)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Svibanj 08, 2014, 12:16:02
Ma svi ti packovi su fenomenalni, ali kad nema Vas (oni na koje se to odnosi, znaju na koga mislim), nije mi ih gust voziti online. cry1
Za sada HC racing online je....paaaa....priblizno receno, kao voda u pustinji.
Sve sto sam online vozio su klasicni americanski destruction derby tj. ako te ne mogu prestici...moj si na slijedecem zavoju
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Jack-Darkman - Svibanj 08, 2014, 16:13:09
A jebiga! Mene je MS "otjerao". Žao mi je radi Vas, al za sve ostalo mi je u biti i drago. Ako napustite konzole onda se vidimo  thumbs1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Svibanj 08, 2014, 19:59:14
Bas sam neki dan kupio AC preko Steama, pa se mozda i vidimo šofe1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 08, 2014, 21:39:21
Vidimo se ako misliš pCARS voziti na Ps4  kadt1kažem
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Svibanj 08, 2014, 21:43:02
U to nemoj ni sumnjati...ne prelazim na piceka, samo sam na Steamu ubo SimBin-ov komplet (Race serijal) za 200kn, Assetto Corsu za 250kn, te rFactor za 150kn i rFactor2 za 250kn, pa nek budu pri ruci p1va šofe1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Thergothon - Svibanj 08, 2014, 22:07:34
Mene dileme peru već jako dugo, ali trenutno sam 99% za Ps4. Na novi PC ne mislim bacati silne pare (koje nemam  cer1njo) a xbox kao primarna konzola ne dolazi u obzir zbog podrške za volan, makar me Forza užasno privlači.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Lipanj 09, 2014, 13:00:34
Forza Motorsport 5 GOTY edition coming in July | VG247 (http://www.vg247.com/2014/06/06/forza-5-racing-game-of-the-year-edition-announced/)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Lipanj 10, 2014, 00:32:53
www.youtube.com/watch?v=WAnZpH28mI8 (http://www.youtube.com/watch?v=WAnZpH28mI8#ws)

Booster pack:
1967 Brabham BT24
(http://i.imgur.com/4jikIXZ.jpg)
2013 Ford Formula Ford EcoBoost 200
(http://i.imgur.com/VvqpDUV.jpg)
1989 Audi #4 Audi 90 quattro IMSA GTO
(http://i.imgur.com/5FjcZPw.jpg)
1939 Maserati 8CTF
(http://i.imgur.com/fyC8R9o.jpg)
1956 Lotus Eleven
(http://i.imgur.com/f5LOpmZ.jpg)

Fenomenalan update! Slušaju community za promjenu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Srpanj 01, 2014, 18:07:02
Brutalan car pack ovaj mjesec, car lista postaje sve impresivnija. Između ostalog - u custom race body type ekipa skopala - 80's i 90's F1, tak da najvjerojatnije dolazi još dosta open wheela i to vjerojatno legendarni bolidi!

www.youtube.com/watch?v=6UfsB4Wcdsw (http://www.youtube.com/watch?v=6UfsB4Wcdsw#ws)

2013 Lamborghini Veneno

A departure from traditional Lamborghini styling is represented in the Veneno. Radical bulging lines, a wing that looks like it belongs on an LMP car, and aero on top of more aero; these are just a few of the elements that make the most expensive production car in the world unique. Celebrating the 50th anniversary of Lamborghini, the Veneno is a street-legal racecar, loosely based on the Aventador. We say “loosely,” because not only is the Veneno more powerful and higher-revving, thanks to larger air intakes and a modified exhaust system, but its form is quite obviously its own. Cues have been taken from the Aventador in the Y-shaped headlights and taillights, but the Veneno is much more of a design experiment like the 2006 Miura concept; with a quality that is at once timeless and jaw-dropping in all categories, including that $4.1 million price tag. Lamborghini built one for itself as a demo car, and sold three, each accented with a color from the Italian flag. The red accented car went to to Antoine Dominic, owner of Lamborghini Long Island. The second, with green accents, went to prominent Lamborghini fan Kris Singh. The final model, with white accents, was caught in Hong Kong on its way to Macau. Seeing one in the real world will most likely never happen, so take advantage of Forzavista and get as up close and personal with this stunning masterpiece.

(http://i.imgur.com/Lz1EqSB.jpg)

1939 Audi Auto Union Type D

Potentially the most expensive car to ever go to auction at Christie’s, the 1939 Audi Auto Union Type D was expected to sell for as much as $12 million. It was eventually acquired by Audi for an undisclosed price. There is so much history in the Auto Union Type D. To begin with, the car’s design was produced by none other than Ferdinand Porsche. The rear-engine design delivered unpredictable oversteer and Porsche attempted to counter this with a swing half-axle suspension before following the Mercedes lead and going with a de Dion system. The twin-supercharger V-12 delivered amazing horsepower and was known to break the rear tires loose at 100 mph. Tire slippage was an issue addressed by another Porsche innovation, the limited-slip differential. All this technology was developed during a period of state-sponsored motor racing. The success of the Auto Union Type D was ended by the course of Germany and World War II. When the war was over several Auto Union team cars were found by invading Russian Army forces and taken as spoils of war. These cars were disassembled and studied by the Soviets until, in the 1980s, American car enthusiast Paul Karassik tracked down chassis number 19 and many Type D original parts. Karassik handed over the collection to noted restoration shop Crosthwaite and Gardiner and the Type D was restored to its original form. With a top speed in excess of 200 miles per hour and that thundering, whining V-12 behind the driver, there isn’t another driving experience that can match the Auto Union Type D.

(http://i.imgur.com/XUqcs7f.jpg)

1967 Lotus Type 49

Take yourself back to what many refer to as the greatest era of open-wheel racing; the days when legendary racers Jim Clark and Graham Hill piloted the Lotus Type 49 to seemingly countless victories. Clark and Hill were the very best at their jobs, and the Type 49 represented the cutting edge of design technology. After a period of difficulty in the 3.0-liter formula, Colin Chapman went back to the drawing board. Chapman made the next step forward and convinced Ford to build an F1 engine. The result would be the Ford Cosworth DFV and an advanced chassis using the engine as a stress-bearing structural member. Since then nearly all Formula One cars have been built this way and the Cosworth DFV would become the engine of choice through the 1970s. The 49 could be a handful to drive, with the power of the Cosworth V8 delivering bursts of power that even Graham Hill had reservations about. Take your throttle control to the next level and give the Brabham BT24 something to fight with on equal ground with one of Colin Chapman’s major advances in race car design.

(http://i.imgur.com/9CyGJbb.jpg)

2013 Mazda #7 Andretti Autosport USF2000

Looking to follow the Mazda Road to Indy? A USF2000 is a formative step toward Indy Lights and possibly even a true IndyCar racing career. Greats like Dan Wheldon and Sam Hornish Jr. stepped on this rung of the open-wheel ladder, as well as rising stars like Sage Karam. Driven currently in the Cooper Tires USF2000 Championship Powered by Mazda, cars like the Andretti Autosport USF2000 provides drivers as young as 14 with a chance to prove their worth as well as an opportunity to progress to the next level – Pro Mazda. These Van Diemen Elan chassis are open-wheel, single-seat, open-cockpit racers with front and rear wings. Multiple tuning adjustments make them competitive on any track. They are powered by Mazda MZR 2-liter powerplants with somewhere in the neighborhood of 170 horsepower connected to a Hewland 5-speed sequential gearbox. These cars can hit speeds of 150 mph. Consider it a contrast to the Formula Ford racers but, instead of touring with the BTCC cars of England, these teams follow and race on the same tracks as IndyCars.

(http://i.imgur.com/hSUGQE9.jpg)

1952 Ferrari 375

In the early days of Formula One racing, the Indianapolis 500, known then as “the 500,” was part of the points chase in the F1 driver’s championship. Few European teams raced the 500 and, likewise few American drivers competed on the European circuits. The story of the 1952 Ferrari 375 is one that broke that mold. In these early days of Formula One racing, Alfa Romeo was the team to beat, and it was in the Ferrari 375 that Alberto Ascari garnered Ferrari’s first grand prix win with a victory at Silverstone. Later wins in 1951 at the Nürburgring and Monza cemented Ferrari as a true contender at the highest level of racing. Enzo Ferrari was outspoken in his dislike of the Offenhauser V8s that dominated American race circuits and approved sending four teams with specially-built 375 Indy V12s to compete at the Brickyard in 1952. In one of the most technically diverse 500s of all time, where the pole-setting Cummin’s Turbodiesel battled alongside the Offy supercharged V8s, Ferrari came to make their own case with a naturally-aspirated V12. Many argue that Alberto Ascari and the 375 Indy could have won, had he not spun and retired with a wheel failure on lap 40. The 375’s overall pace was on par or better than the winner, an Offy. With Ascari behind the wheel, coupled with the V12’s reliability and relatively meager fuel consumption, it was certainly possible.

(http://i.imgur.com/0U2loa7.jpg)

1974 Toyota Celica GT

Before the Celica’s introduction, Toyota was perceived as a builder of dull-but-worthy cars. The Celica’s sporty appeal brought a new market and more appealing image to the Japanese automaker. Some called it a copy of the Mustang, but it was simply one of the many early 1970s compact coupes that came to America during the gas crunch. With its long-hood/short deck proportions, space for four, and sporty styling (in the GT model), the Celica barged into America to compete with the likes of the Opel, Mazda RX-2, and Datsun 510. You could bump a standard Celica ST to a GT model for a mere $220. What you got was revised suspension rates that dropped the stance a quarter inch. The rest of the GT package is pure cosmetics: five-inch wheels, more open wheel arches, and GT-specific badging; all models bore the classic “smile” bumpers. Sure, economy came first and power output is modest, but these Japanese gems are getting harder and harder to find these days.

(http://i.imgur.com/KGbQ7I9.jpg)

2015 Audi S3 Sedan

If you are going to go small, why not “go big” and spin up the new Audi S3? In the battle for market share, Audi is the last to join the other German luxury marques in the compact class. Among the five new three-series models Audi is touting to draw folks into the four rings is the top-of-the-line S3. While the S3 is primarily front-wheel-drive, it is of course equipped with quattro and very aptly delivers power to the rear axle via a Haldex clutch. This may be an entry-level S-badged Audi, but the performance from the turbo-charged four-cylinder is spunky to say the least. Under full boost the turbo will peak around 29 psi, and the resultant forced induction generates nearly 300 horsepower and almost diesel-like torque from low RPM. So if you’ve have had enough of the practicality of the standard American or Japanese sedans, Audi has the lure baited and is ready to net a new batch of driving enthusiasts with the S3.

(http://i.imgur.com/0dNIKdt.jpg)

1956 Ford F-100

Ford’s F100 truck series was a hit in 1953 but didn’t really hit its stride until the 1956 model – the best-looking and most powerful version of Ford’s classic workhorse. Maybe it was the new grille. Or that wraparound windscreen. Fans of the blue oval had the optional V8, too, which boosted the F100 to a respectable 167 horsepower, plenty of power for a hard-working vehicle. The F100 went through additional revisions but, for Ford truck connoisseurs, the 1956 model remains a high point.

(http://i.imgur.com/dpl6kL5.jpg)

1973 Ford XB Falcon GT

This might be the most famous Australian car abroad. Not only has it been the star of a major motion picture set in a post-apocalyptic Outback wasteland (that would be “Mad Max”), it’s also been celebrated as the well-loved first car of Australia’s Eric Bana in the 2009 documentary film “Love the Beast.” As one of the first all-Australian designed cars from Ford, it was a no-brainer to send the XB Falcon racing. It battled the Holden LH Torana at the most famous Australian race, the Bathurst 1000 (although its very similar predecessor, the XA Falcon, had a bit better luck). However, race and film career aside, the Falcon stands on its own as a car worthy of admiration. With a snarling 300 horsepower 351 “Cleveland” V8 (an American design locally built in Australia and celebrated in large graphics on the side proclaiming “GT 351”) rumbling under the twin-scooped hood, the GT has plenty of punch to back up its spot at the top of the XB Falcon lineup. With less than 1,000 XB GT hardtops produced, this iconic Australian muscle car is a rare bird.

(http://i.imgur.com/WkaRz6K.jpg)

1983 GMC Vandura G-1500

If the GMC Vandura isn’t the most classic van of all time – and it may well be – it certainly has the coolest name. Be it a work van, party-wagon, or a rig worthy of toting B.A. Baracus and the rest of “The A-Team” around, this half-ton hauler has potential. Tout your best conversion van designs, model your favorite service company or just keep her plain Jane and go hit the track with the NASCAR engine conversion. Now in Forza Motorsport 5 you can trick your Vandura out with even cooler options like a rooftop wing and front spoiler, making the Vandura that more at the ready to serve your next “vantasy.”

(http://i.imgur.com/BR5t77Y.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Montoya - Srpanj 01, 2014, 18:17:52
Meni su ipak Lotus i Ferrari klasa za sebe u ovoj konkurenciji.
Jos da su im slicne performanse.
Onda naravno slijedi Lambo ali za moj ukus ipak malo presvemirski izgleda.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Srpanj 01, 2014, 18:24:09
Meni su isto Audi Auto Union, Lotus i Ferrari najbolji od tud, ali i ostatak je jako dobar. Povratak Pobješnjelog Maxa se cijeni itekak, Veneno super za odmjeravanje snaga s P1 i LaFerrari...

Al da, old school formule su pun pogodak, čak bi se moglo reći da nemaju neku konkurenciju.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 30, 2014, 14:53:46
Just how close is Froza Motorsport 5 on Xbox One to the real world? Here is my attempt at matching the real world front wheel drive 'ring record set by the Renault Megane 275 Trophy in a Forza 5 Megane 250 RS upgraded to the same specification (275bhp, titanium exhaust, adjustable suspension and some weight reduction.

The newly laser mapped Nurburgring in Forza 5 seems to be incredibly realistic with the real world and the in game car closely matched.

For Forza 5 players the tuning setup is available 275 Trophy #Under8


'ring record: 275 Trophy R vs Forza Motorsport 5 (http://www.youtube.com/watch?v=pqp7gzn89-U#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Rujan 30, 2014, 14:57:58
Do četvrte minute sam mislio da je samo ovo desno igra...

  ave1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: DogZy - Rujan 30, 2014, 15:15:27
Fuchsrohre (1.37-1.46) i Adenauer Forst (1.46. - 1.59) mi se u FM5 čine preblagi, kao da imaju drugačije radijuse i nisu toliko strmi...Dalje od toga nisam gledao, vjerojatno ima još takvih zavoja.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Rujan 30, 2014, 15:22:44
Meni se isto čini da su neke djelove fulali, 5:50 npr. opće nije strmina ko in rl, malo ih elevacija zeza. Sumnjam nekak da je ovo laserski skenirano. ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Listopad 04, 2014, 16:45:43
Mislim da je to samo do kamere, ako se malo bolje pogleda, jesu nagibi, samo pitanje je možda percepcije. I dalje je ovo drugo "samo" igra
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Studeni 22, 2014, 21:57:16
Forza Motorsport 5 Ford Falcon V8 (http://www.youtube.com/watch?v=hhZiazEiESg#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Prosinac 01, 2014, 21:31:10
Par slika na brzaka.

(http://i.imgur.com/6cJbURH.jpg)

(http://i.imgur.com/KRPlWL1.jpg)

(http://i.imgur.com/atozBKG.jpg)

(http://i.imgur.com/F4aHIZs.jpg)

(http://i.imgur.com/1A7Epuu.jpg)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Siječanj 26, 2015, 14:47:04
Ramparts! I ostali naravno koji imate/igrate igru?
Ukoliko se nabavi nova EX kutija, kupit igru ili neću ništa propustiti ako pričekam FM6?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 26, 2015, 16:06:05
Moje mišljenje je da nećeš propustiti ništa, kao i sa svakom drugom igrom, ako imaš vremena za igranje imaš, a ako ne, pomiriš se sa činjenicom da će doć' bolji dani šofe1 šofe1 šofe1
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Siječanj 26, 2015, 16:07:06
Kako si ti zadovoljan sa igrom?
Puno sati proveo u njoj?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Siječanj 26, 2015, 16:38:52
Po punoj cijeni ne, jeftinije ak se more najti - da. Dobra je igra, ali nije ništ mindblowing. Lepo zgleda i dobro se vozi, al se vidi da je launch naslov po dosta mušica. Rađe FH2 uzeti.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 26, 2015, 23:42:36
Meni je ok. Kao sto je kolega rekao, nije nista mindblowing, no meni se Horizon bas i ne svida kao alternativa.

Sent from my Sensation using Tapatalk

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Siječanj 26, 2015, 23:48:30
Kakvo je prvenstvo u odnosu na FM 4?
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Siječanj 27, 2015, 00:10:14
Meni bezveze. Totalno bezidejno. Odvoziš 10 utrka u prvenstvu, onda ti se otpre još par bonus utrka u toj seriji i to je to. Onda ponovi isto s drugom klasom.

Puno više vremena sam provel na free race nego tu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 27, 2015, 08:05:07
Da, puno losije od FM4 i FM3. Ne znam jesu li ostali bez ideja ili su pozurivani kao launch naslov. O AI necu ni govoriti, no na HC postavkama, ne da ne smijes grijesiti, nego moras biti Neo iz Matrixa

Sent from my Sensation using Tapatalk

Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Siječanj 27, 2015, 12:19:18
Ma nisu tak teški na unbeatable, ostavil sam ih za krug dok sam vozil Indycar 50 krugova na Laguna Seci. Samo ne smeš grešiti puno. Ostavil bi ih i više s obzirom da sam imal par greški.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 27, 2015, 12:27:17
Da, ako vozis sa istom klasom (LMP protiv LMP), ali ako napadas sa drugom klasom (onako kako ja volim), a koja ima isti performance razred, onda si u banani.
Glupo mi je napravljeno da ako si vec u mogucnosti nabrijati auto npr. Abarth 500 u S klasu i odes voziti neku utrku iz S klase, tamo te cekaju sve nabrijanci tipa Bugatti Veyron, McLaren F1 i slicno, pa na UNBEATABLE nemas sanse.
Trebali su napraviti neki SMART grid, gdje ce se auti kojima upravlja AI, biti priblizni tvojima, jer koja je onda svrha nadogradnje auta kad skoro nista vise ne mozes voziti cim predes u jace klase.
To mi je generalni FAIL
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Siječanj 27, 2015, 12:37:39
Ma to je općenito jedna velika bezvezarija na FM i GT kaj se u custom race nemre to složiti. Ne kužim kaj je tak teško deti filter - GT, V8 Supercars, F1, Hypercars itd.

Jer dok dojdem recimo s V8 Supercar i onda mi dene za protivnike 5 V8S, a napred Zonde, Lamboje i Koeniggsege...

Ajde, na Forzi bar moreš u online privatni lobby otiti i tam si namestiti AI protivnike, al nije to to, pogotovo za nekog ko nema gold. Plus na FM4 se na taj način moglo svakom AI posebno odabrati auto, a sad igra automatski odabere i kak dene - to je to.

Da, isto mi je bezveze na karijeri kaj nemreš namestiti da se koriste stock auti, nego skoro u svako prvenstvo u koje uđeš moraš upgrejdati auto.

Inače - tvoj drivatar voli voziti Ford Focus RS i većinom je oko 10. pozicije. cer1njo

Makar, bil mi je u par prvenstvi napred u top 3.

To mi je isto malo glupo - ako nemaš dosta frendova na frend listi kaj su igrali Forzu, onda ti dene neke random drivatare. Meni je pol drivatara od frendova, a pol random i onda jedna velika glupost - drivatari od frendova mi redovito startaju iza ovih random.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 27, 2015, 12:39:55
Inače - tvoj drivatar voli voziti Ford Focus RS i većinom je oko 10. pozicije. cer1njo

Makar, bil mi je u par prvenstvi napred u top 3.
fpalm1

Vozi nesto sto ja nisam jos ni vozio, ma 'ko mu dadne auto, sunce mu kalajsano
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Siječanj 27, 2015, 12:43:23
To uvek dok vozim tu C klasu mislim, start, idem i vidim začas - o evo Duvorynna u Focusu! ;D
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: SuperVeloce - Siječanj 27, 2015, 13:03:05
Postoji li još uvjek onaj Event List? Ja sam to vozio ko lud na FM4, ostalo mi još 30tak utrka da sve odvozim i nikad se nisam nakanio da ih završim.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Duvorynn - Siječanj 27, 2015, 14:21:35
Malo je drugacije sada formirano. Sve je podijeljeno na klase i tipove automobila, pa prvo trebas zavrsiti prvenstva u svakoj kategoriji da bi ih otvorio za pojedinacnu voznju, a dobijes i poneke bonus utrke.
Sve u svemu dobro, pomalo suhoparno, no moglo je daleko bolje

Sent from my Sensation using Tapatalk
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Ožujak 17, 2015, 21:24:02
Prvi put mi se ovo desilo i odma sam moral dokumentirati. Još sam dosta zaostajal, zadnji krug, blizu kraja kruga - reko nema šanse da ga više dostignem. Kad ono, ovaj gasera naglavačke, malo me iznenadil kad je na nezgodnom, nepreglednom mestu se prehitil, jedva sam ga zaobišel. Drugi nisu bili te sreće. A dok sam videl na replayu kak se fino zgličal, još nisam na to naletel od kad igram igru. cer1njo cer1njo thumbs1

Forza Motorsport 5 - Drivatar Glitch (http://www.youtube.com/watch?v=cq6ixhsKLdE#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 23, 2015, 23:32:57
Jedna opuštena utrka na unbeatable. Long Beach, 10 krugova.

Forza Motorsport 5 - Long Beach SRT Viper GTS-R (http://www.youtube.com/watch?v=PHlrBBXR3mM#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Travanj 24, 2015, 02:05:35
Super utrka i odlično voziš na kontroler.
Nego, prekrasno je ovo osvjetljenje, baš oslijepi čovjeka. :)
Već sam se zapitao, pa nije vrag da ne igraš peticu.

  :P
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 24, 2015, 11:02:05
Igra se, bez brige. Malo je opuštenija vožnja bila, kad se na unbeatable baš nemre skroz opušteno voziti jer bi inače bil odma zadnji. ;D

Super su pogodili osvjetljenje tu na Long Beachu. Taj Forzin LB mi je već neko duže vreme najbolja staza u sim racingu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 24, 2015, 21:18:25
Ovo mi je bila odlična utrka. Laguna Seca, 12 krugova, unbeatable. Pred kraj utrke su me gume počele zezati. ;D

Forza Motorsport 5 - Laguna Seca SRT Viper GTS-R (http://www.youtube.com/watch?v=-Bd4LJdb-F0#ws)

Ne kužim koja je spika s nabijanjem replaya na 30fps-a i kak ti dodavanjem nekih efekti 'da bolje zgleda', jer meni na kraju to lošije zgleda nego u igri (prvenstveno zbog fps-a). Nadam se da budu na šestici ostavili replay na 60. Još mi je glupo kaj replay doda dim na skroz nepotrebnim situacijama, pa zna na replayu biti kaj se dimi (ne baš doslovno, al skoro) za svaku sitnicu. fpalm1 cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Travanj 25, 2015, 13:44:01
malo kasne animacije šaltanja za samom promjenom brzine  :P
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 25, 2015, 13:46:41
Ma to je skoro na svima vožnjama tak dok počneš malo brže šaltati, tu na replayu je još izraženije to nego u igri baš zbog tih 30fps-a.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Shimmy - Travanj 25, 2015, 14:24:10
a znam kak je ali nadao sam se da na ovoj generaciji su to rješili, no more bit da je gore zbog replaya
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 25, 2015, 14:43:15
Velim i u igri je još uvek kaj zna kasniti, ali na replayu je gore zbog prepolovljenog frame rate-a. Zna općenito zato malo čudno zgledati na replayu, baš na tom videu kaj sam del ima kaj recimo na ravnini volana čudno drži ko da skreće. Tak je slično bilo i na FM4, kad je isto bilo na 30 pa su znali čudno auti zgledati nekad jer ko da se fizika zblesira na replayu.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 25, 2015, 23:01:07
Ljudi moji, da vi vidite kak su tu složene opcije za custom utrke križali bi se. Imam osjećaj ko da su u T10 imali sastanak i na velikoj ploči imali napisano sve kaj FM4 dela dobro i kak bi to mogli unaprediti, da bi na kraju napravili sve kontra. Ko da su majmuni z zoološkog vrta delali na tome segmentu igre. Sve kontra logike. Nepotrebno zakomplicirano.

Recimo - na FM4 se moglo svakom AI-u posebno odabrati koj auto bude vozil u utrki - sim, naravno toga nema. Sad ono glavno - deneš filter recimo V8 Supercars i igra ti automatski na grid dene samo Holdene i dok ne znaš kaj treba napraviti da je Ford na gridu, čačkaš po opcijama, ne znaš kaj napraviti... Al ima trik! Deneš prvo npr. da bude samo 7 AI auti na gridu, onda odeš pod postavke kaj odabereš V8 Supercars (ako već nisi) i pod 'make' odabereš Ford. Nakon toga potvrdiš i evo 7 Fordova na gridu. Onda opet u opcije i dodaš ostatak AI-a i pod make vrneš na 'any', potvrdiš, ovih 7 Fordova ostane na gridu, dok ostatak popune Holdeni. Aleluja.

Za multiclass utrke - isto veselje dok ne znaš. Deneš da budu 2 grupe vozila na gridu, ok. Na gridu namestiš (dok skužiš da moreš) kolko oćeš AI-a da bude u drugoj grupi i onda kreće pravo. Odabereš pod opcijama 'body type' recimo GT Racing, potvrdiš i onak u izborniku piše na gridu svima kompovima z te grupe ko dok si online 'selecting a car'. Gledaš onak, ništ ti nije jasno, sve si nametil logično pod opcijama, ulaziš u utrku - poluprazan grid. Vraćaš se u izbornik, čačkaš di bi mogel biti problem, gledaš onak 'KAJE?!', da bi nakon dosta prčkanja skužil da se treba samo promeniti 'vehicle class' z 'any' na, u ovom slučaju, R i onda je sve dobro.

To su samo neke od situacija, najobičnije opcije zakomplicirane dozlaboga. Prešel sam to sve prije nekog vremena, al eto da napišem, da znate koji su to maheri u T10. cer1njo

Bilo bi još ajde, da tak puno stvari nije na četvorki funkcioniralo kak treba.

Igra mi je inače odlična, ono 9/10 materijal, ali s tim opcijama i nedostatkom staza/sadržaja su stvarno zajebali. Pogotovo kaj nema niti jedna japanska staza.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Cole™ - Travanj 25, 2015, 23:52:14
A baš bi mogel neku recu napisat, onak late late late recu.  ;D

A ovo gore je za cepati se od smeha.  cer1njo
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 25, 2015, 23:56:24
Ma kakvi. Šestica je blizu, pCars dolazi, nema smisla.

S tima glupostima je igra za kojih 80/100 realno. Meni nije problem naštelati si tak custom utrku, ali dok prvi put oćeš složiti, dok vidiš koje komplikacije i procedure, dojde čoveku da odustane.
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: ManTheRamparts - Travanj 26, 2015, 10:36:50
Zamenil sam auto. Prešel s Vipera na Corvettu, trebalo malo navikavanja kad se drukčije vozi. Bolji zvuk mi ima Corvetta, bolje je pozicioniran ekran od kamere - kad se već nemre menjati FOV kaj bi se bolje videl u Viperu. Na Viperu mi je bolji Motec, instrumenti na Corvetti su nekak sitni.

Jedna utrka po svima dragom Spa. 8 krugova, unbeatable odlična do samog kraja. Ovog crnog Vipera kaj je u utrki sam u par navrata u različitim utrkama videl da oće lupiti po zidima. Protiv njega sam imal jedan nekorektan potez, nisam mu ostavil mesta pa je završil u zidu u jednom trenu. cer1njo

Primetil sam jednu stvar koju 99% ljudi kaj igra Forzu 5 ne bu vidlo kad inače nema u karijeri multiclass utrki. Na tim postavkama kak igram prototipi obično završe utrku krug prije i onda jedna glupost - ko da im se blago zretardira/isključi AI, pa ih taj zadnji krug se zna videti da voze svakak i po svakud. Vidi se tu pri kraju utrke da imaju zzzzbvzo momente. cer1njo

Forza Motorsport 5 - Spa Francorchamps Corvette Racing ZR1 (http://www.youtube.com/watch?v=h7HNIJ3GObY#ws)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Deadwalker - Kolovoz 23, 2016, 16:23:56
Lagani revive.
Pitanje - nabavio Xbox pa me zanima da li mi se isplati odigrati ovo ili da idem odmah na šesticu? :)
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: SuperVeloce - Kolovoz 23, 2016, 17:06:12
Šestica odma. Na G2A je možeš povoljno naći.

Deluxe za 45 $. Možda ima i povoljnijih opcija, na ovo sam prvo naletio.
https://www.g2a.com/forza-motorsport-6-deluxe-edition-xbox-one-cd-key-global.html
Naslov: Odg: Forza Motorsport 5
Autor: Deadwalker - Kolovoz 26, 2016, 09:05:50
Evo ovaj vikend šestica je dostupna za besplatno igranje tako da eto...odvozio već par utrka jučer.
Ah... jedna je Forza :)