Autor Tema: Wolfenstein: The New Order  (Posjeta: 11748 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ManTheRamparts

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #30 u: Svibanj 21, 2014, 19:02:28 »
Najviše postavke moguće za odabrat imam i ne pada ispod 60.
Rula igra, al baš jako. Čak puno više nego sam se to nadao. Prošao
upravo.

Napucavanje, atmosfera, priča, prezentacija, level design, ma sve je vrh vrhova.
Baš ono što bi trebao biti moderni Wolfenstein.

Taj cijeli svijet oko The New Ordera mi je jedan od najzanimljivijih settinga koje sam dosada vidio u igrama.
Uz sve ovo što mi se zasada čini fantastično jedino mogu pokuditi malo AI i prijelaz iz gameplaya u animaciju. To izgleda dosta aljkavo.
AI je solidan, rijetko baš loš (nekada idem prema švabi, a ovaj me do takedowna ne skuži).
Uglavnom to su jedine zamjerke. Dobio sam puno više nego što sam očekivao.
Sličan sam osjećaj imao sa zadnjim Metroom.

Odličan gameplay i napucavanje. E da još se sjetio jednog propusta.
No neznam jel do moje tipkovnice ili bug neki. Jel možete vi sprintat i skočit u isto vrijeme (igra par puta zahtjeva tu reakciju).
Ja sam morao koristiti kontroler da bi prošao te scene.


http://a.pomf.se/jjvpaf.mp4

Gut, gut. cer1njo

Offline Cole™

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #31 u: Svibanj 21, 2014, 19:06:25 »
Da ti što imaju samo palicu su užasni zapravo.  ;D
Ovi svi što imaju pucaljke su pametniji!

 cer1njo
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline Thergothon

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #32 u: Svibanj 21, 2014, 20:26:38 »

Offline Punisher

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #33 u: Svibanj 21, 2014, 20:33:09 »
 cer1njo cer1njo cer1njo fpalm1 fpalm1

Offline Iceman

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #34 u: Svibanj 21, 2014, 21:48:02 »
 cer1njo  fpalm1

Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #35 u: Svibanj 25, 2014, 11:29:07 »
Skinulo mi je 50 posto, jedva čekam da zaigram.

Sent from my HTC Desire 200 using Tapatalk


Offline manjamax

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #36 u: Svibanj 25, 2014, 13:03:01 »
Wolfenstein: The New Order - Censorship Comparison - Eurogamer - YouTube
''Once something is a passion, the motivation is there.'' - Michael Schumacher

''Buying Audi or Mercedes instead of BMW M3 is like buying a shooter game for Playstation that isn't Call of Duty.'' - Jeremy Clarkson

''Fear is exciting for me.'' - Ayrton Senna

Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #37 u: Svibanj 26, 2014, 22:14:12 »
Ok mi je igra zasad, napucavanje je dobro i to sve. Jedino je grafika zastarjela i dosta loša.

Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #38 u: Svibanj 27, 2014, 13:06:34 »
Imam velike framedropove što mi je čudno, s obzirom da je grafika ništ posebno. Imam 60 fps i onda zna padat na 30. Takve me stvari sve više odbijaju od pc gaminga...

EDIT Novi driveri 14.6 su riješili problem
Sent from my HTC Desire 200 using Tapatalk
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2014, 17:57:53 od Praetorian »

Offline Cole™

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #39 u: Svibanj 28, 2014, 07:39:38 »
Još prije par dana završio sam igru, no nisam imao vremena baš napisati dojmove. Za prelazak mi je trebalo 12 sati. Promotivnim video materijalima bio sam kupljen i uvjeren da se radi o pravoj stvari. Zaintrigirala me alternativna prošlost u kojoj su nacisti dobili rat i u kojoj je nacistička Njemačka postala gotovo jedina država svijeta. Već u prologue igre sam shvatio kako je igra real deal te savršeno kombinira old skul šuter mehaniku i osjećaj sa nekakvim modernim elementima koje viđamo kod današnjih FPS igara. Atmosfera igre je unikatna, predivna i šarmantna, taj retro SCI FI setting se savršeno stapa sa pričom i vizualima koji su predivni. Još jedna igra koja level designom, paletom boja i grafičkom maštovitošću zasjenjuje sve one AAA igre koji bacaju većinu svojih resursa na grafičke perverzije bez duše i one najbitnije stvari, bez dobrog gameplaya. The New Order je igra koja točno zna što želi i to se vidi već u prologu gdje vas igra upoznaje s pričom i gameplay mehanikom. Novi Wolfenstein puca na gameplay, karakterizaciju likova i fokus na glavnog lika (Williama "B.J." Blazkowicza koji je ulogom u ovoj igri postao mi jedan od najomiljenijih likova) te njegovu potporu u vidu otpora. Prezentacija nacističke Njemačke obara s nogu i gotovo surealno ispada one man army show kapetana Blazkowicza, no kada jednom uskočite u čizme B.J-a shvatit ćete da njegova moć i besmrtnost i nisu tako sulude kako to stoji na papiru.




Gameplay je stealth friendly pa sam se silno obradovao kada sam dobio nacističke noževe i prvi prigušivač za pištolj. Svako oružje ima i alternativnu opciju što samo još više produbljuje odličan osjećaj akcije i napucavanja. Općenito sam veliki fan takedowna u igrama i moram priznat kako The New Order to radi maksimalno dobro, ako ne i najbolje što sam vidio dosada. Npr. rula koliko različitih takedowna Blazkowicz može napraviti, taman kada ispucate sve animacije klasičnog zabijanja noža u NPC-a, tu dodajte nove animacije dual wield noževima, pa čak i ako vam to dosadi, jednostavno bacite nož u protvnika kako bi odmorili umorne noge. Kretanje lika je dobro napravljeno i jako podsjeća na staru školu šutera, iako u nekim trenucima (u bazi otpora) to trčanje izgleda suludo malo. Jedna od najvažnijih stvari koje jako pozdravljam je neregenerirajući sistem i sakupljanje ithema (genijalno mi je sakupljanje glazbenih ploča alternativne prošlosti kao i nazi vrijednosti u zlatnom materijalu), municije i health pakova kao i armora sa palih nacističkih svinja. Nekome se neće baš sviđat što mora pritisnut tipku kako bi pokupio sve što se pokupit može no meni je to baš pasalo; nevolim automatizaciju u igrama previše. Ono što najviše volim kod ove igre je jebeno napucavanje, koje me totalno oborilu s nogu. Ne sjećam se kada sam zadnji put igrao neki FPS u kojem je toliko zabavno i precizno odrađeno napucavanje iz hipa (hip fire, fire from the hip - pucanje bez nišanjenja). Sav segment oko oružja savršeno je odrađen kao i vrste oružja koja su maštovita i u službi igrinog settinga. Posebno rulaju shotgunovi, tesla weapon, snajper i dual wielding svih oružja zajedno. Oružja i napucavanje kao što rekoh - čisti sex.

Da resursi nisu otišli u jednom smjeru kako to zna biti sa modernim šuterima, tu je karakterizacija likova, priča koja je mnogo dobra i u kojoj vidim jednu jedinu manu (u nekim trenucima igre unatoč svemu dobrom oko neprijatelja i napucavanju i svemu tome, jednostavno se pitate, kako je ova vojska porazila cijeli svijet, kada joj ja vadim mast od početka do kraja). No upravo i je u tome fora i bit sam protiv svih koncepta, koji je rijetko dobro odrađen, bilo to u igrama, bilo u filmovima. Blazkowicz mi je takva frajerčina u ovoj igri da su to strahi čovječe. Ti badass lineri koje baca kada muči prvog švabu i općenito njegovi razgovori i monolozi, nezz savršeno. Ekipa iz otpora mi je isto brutalno dobro sjela, kao i baka i deda od Anne. Max Hass iz moje ekipe, J - američki gitaris (je rendom lik, ali nezz savršeno kako su ga ubacili u otpor u Berlinu). Da nije samo domaća ekipa dobro odrađena tu je Wilhelm "Deathshead" Strasse - ludi znanstvenik čija je jedina nepravda da još nije bolje iskorišten u svojoj ulozi. Isto tako i Frau Engel sa svojim Bubijem <3. Pa još samo da spomenem Caroline Becker, koja je također vrlo impresivno napravljena i momenat kada obuče ono odlijelo (WTF :O <3) Nezz baš sam se emocionalno povezao s svima njima i nadam se da će i ostali igrači osjetit tu kemiju u ovom naslovu.

Misije su toliko raznolike da iako mnogi pričaju kako je novi Wolfenstein pokupio sve dobro od konkurencije u FPS žanru, u igri mi su mi djelovale kao nikad sviježije i novije nešto. A to dosta govori u unikatonosti igre. Savršen prolog i "rapelanje" na naci utvrdu, vožnja underwatter vozila koje je bolje napravljeno nego bilo koje u COD igrama, misija u zatvoru, ludnici, da ne spojlam dalje, sve te misije uz nerijetke wow scene digle su mi igru maksimalno u očima. Isto tako i lokacije misija su jednostavno predivne. Dolazak u London ili Berlin uff. Perk sustav također je savršeno ubačen u igru i stalno me je tjerao na napredovanje. U nazad 10 godina ima svega par FPS igara koje su stvarno gotovo savršene (Medal Of Honor: Allied Assault, HL2, zadnji Metro, Bioshock Infinite, možda ću zaboraviti na još nekoga), ali Wolfenstein: The New Order jednostavno me toliko iznenadio i oduševio da ga smještam uz sam bok tih velikana. Čak su mi i boss borbe bile pun pogodak, što je u zadnje vrijeme prava rijetkost. Mechovi su vizualno predivni i dosta zajebani na većim težinama, a najviše me se dojmio giant robot u Londonu. Vrlo vjerovatno ću vrlo brzo ponovo pokrenut igru i odigrat sa drugim timelineom, iako čujem da je 90% stvari isto, navodno je par likova drugačije i to me živo zanima. Da ne duljim više, nebih sve ostavio na slatkoriječivim pohvalama i dao utisak da je igra bez mana. Naprotiv ima ih nekoliko.

Prvo što bi trebalo puno bolje odraditi nego što je to u igri odrađeno je prijelaz iz gameplaya u cut scenu, doslovce kao da je netko alttabao igru i pokrenuo cutscenu, odnosno animaciju. Čak se nadam da se to može patchirati. Drugo je AI one misije u zatvoru, kada nazi svinje imaju samo pendrek; dosta ljudi sam čuo da su prije nego li su uopće probali igru poslije tog videa sprdancije odustali od The New Ordera, što je baš loša odluka, pa se nadam da će igri ipak dat šansu koju zaslužuje. Jedna velika zamjerka u biti nije nekakva mana, nego moja osobna želja, a to je već kada skupljamo glazbene ploče koje su jebena brutala, da ih možemo i pustiti da sviraju u pozadini dok koljemo švabe. To bi baš savršeno bilo, za razliku od toga, da ih možemo samo u pauzi preslušavat kroz Blazkowicev dnevnik. Ovo je obavezno štivo svakoga tko voli pucačine. Moji dojmovi su isključivo stvar osobne preferencije i lajkabilnosti, neznači da će igra svakome ovako savršeno sjesti, meni bila pravi - Boom! Boom!

Wolfenstein: The New Order (Soundtrack) - Ralph Becker - Boom! Boom! - YouTube
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #40 u: Svibanj 28, 2014, 10:53:38 »
Men ova igra ima najbolji osjećaj napucavanja u fps žanru šta sam igrao. Baš je socan i brutalan, plus fantastičan zvuk oružja.

Sent from my HTC Desire 200 using Tapatalk


Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #41 u: Svibanj 28, 2014, 20:25:25 »
Upravo prešao igru i nemam potrebe ništa više reći kad je Cole sve rekao  thumbs1


Offline Cole™

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #42 u: Svibanj 28, 2014, 20:47:23 »
Pa kolko ti je trebalo vremena? Čini mi se da si dosta rushao, ili te uhvatila žuta minuta i u dahu prešao?  ;D
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline Montoya

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #43 u: Svibanj 28, 2014, 20:49:33 »
Upravo prešao igru i nemam potrebe ništa više reći kad je Cole sve rekao  thumbs1


Skoro sve, no trenutno, vezano na njegov osvrt, treba reći još samo ovo:


Wolfenstein: The New Order - I Believe - Melissa Hollick (Official Ending Song) - YouTube



Count to four, inhale. Count to four, exhale.
CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"

Offline Praetorian

Odg: Wolfenstein: The New Order
« Odgovori #44 u: Svibanj 28, 2014, 21:07:15 »
Pa kolko ti je trebalo vremena? Čini mi se da si dosta rushao, ili te uhvatila žuta minuta i u dahu prešao?  ;D

Dost sam brzo prešao kad mi je bilo predobro (dok sam sredio tehničke probleme) baš mi je falilo nešto ovakvo s odličnim napucavanjem.
A još sam na godišnjem :)