Autor Tema: Windows 10  (Posjeta: 97097 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Praetorian

Odg: Windows 10
« Odgovori #120 u: Srpanj 30, 2015, 17:09:05 »
Pa ak je 7 aktivirana loadeerom prepozna ih ko  originalne. I stavis 10 i to je to

Offline Wulf

Odg: Windows 10
« Odgovori #121 u: Srpanj 30, 2015, 17:22:40 »
Osim ako nema neku uber kontrolu koju uspije napraviti pa ti ga debunka bez obzira.
Mene to brine. Zato čekam kad bum probao staviti Insidersku verziju da probam s time, osim ako to više nije u igri.
Ako ne... Do godine dana možda najdem neki cdkey org na netu kaj se prodaje, ak to postoji i imam org na kraju i onda stavim 10ku.

Offline Cole™

Odg: Windows 10
« Odgovori #122 u: Srpanj 31, 2015, 03:05:49 »
Ima movie maker u W10?
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline SuperVeloce

Odg: Windows 10
« Odgovori #123 u: Srpanj 31, 2015, 13:59:42 »

Offline doktor1

Odg: Windows 10
« Odgovori #124 u: Srpanj 31, 2015, 14:42:57 »
Nakon dva mjeseca napravio sada čistu instalaciju.
Koristeći desetku ovih dva mejseca skužio sam da uopće ne koristim one live tileove i slične pizdarije pa sam to sve isključio.
Ikone onoga šta koristim na dnevnoj bazi u taskbar, a sve ostalo u 3pm...
Praktički Start menu neću niti koristi pošto za pretragu nekog programa koji mi privremeno treba koristim Search opciju; služi samo za ugasit/resetirat računalo i ući u postavke, (zato mi je Win 8 i odgovaro jer praktički nisam koristio Start menu).



Jer sve šta mi treba imam pinano na File explorer i to je to. A oni live tile za kalendare, poštu, datum, slike itd iako fora izgeldaju kod mene nemaju ama baš nikakve koristi; mail idem pogledat na net, vrijeme isto tako, (DHMZ, Rijeka Weather), nisam neki užasno okupirani čovjek da mi treba kalendar koji će mi napominjat razne sastanke i ostala sranja; dovoljan mi je ovaj u kutu i tako dalje...
Ajde, makarj nam daju opciju da radimo sa time šta hoćemo!  thumbs1

Probao sam par dana koristit Edge i koliko god bio brz ima mi mnogo mana i jednostavno neće zaživjeti kod mene. Firefox ostaje i dalje.

OS je brži/fluidniji od osmice uz par dobrih stvari i to je to. Veliki plus šta se toliko forsirane "app" aplikacije više ne otvaraju preko cjelog vražijeg zaslona već u prozorima!
Da budem seljo i kažem da je ovo Windows 8.2! Tj još bolje - WInsows 7 je ono šta je Vista trebala bit, Windows 10 je ono šta je 8ica trebala bit  ;D
O dobitku/gubitku na performansama u igrama baš i ne mogu zbog toga šta sam na osmici imo Phenom procesor na starom čipsetu, a sada je gore FX na novom...
Samo treba vidjet na jesen/zimu dali ćemo imati kakve koristi od prvih DX12 naslova, jednog od najvećih razloga za prelazak na desetku, (uz onu da je mukte  cer1njo)

Koliko god OS bio ispeglan i brz može se zaključit da nije gotov! To se vidi po miksanje Settings djelova i starog Control Panela; deinstalaciju programa tako možemo vršit preko klasičnog CPa ili preko nove Setting opcije. Pa onda u nekim akcijama se pojavljuju prozori višđeni u Windows Visit!?!
Onda ikone - pa jebote to im je svugdje, od klasičnih iz doba Vsite do meto ikona preko čisto bjelih, (Xbox, Groove Music...) - tipični nedovršeni posao
Evo recite mi dali je ovo normalno - Microsoft Edge, Grove Music, Kalkulator, Disk Cleanup, (sve sistemske ikone su vjerovatno još iz doba XPa  ;D) i Settings default ikone:

Svaka svoju pjesmu pjeva. Mislio sam da će to sve rješit do službenog izlaska...

Od početnog oduševljenja, sada kada je došao release day osto sam paf da je to praktički isti OS koji sam imo instaliran tamo 15.06 uz poboljšanu stabilnost i ispravljene bugove.

Još se čeka neki skok poput Windwos 98/2000 -> Windows XP, ali sumnjam da ćemo ga dočekat.
Ovaj WIndows 10 je obični marketing i ništa drugo! Dajem ruku u vatru da su famozni DX12 API bez problema mogli ubacit i u WIndows 8/8.1!

I jedno jebeno finale za kraj gdje Microsoft zaslužuje grotu u glavu  ave1
Dakle, ako se ne podesi da onemogućiš automatsku instalaciju updatea Microsoft će preko update kanala uredno skinut nove grafičke. I nema pomoći, pošto će doći drugi update dodaci ti ćeš morati instalirat grafičke drivere jer nemožeš kontrolirat update kao do sada!
Ma koja je to reatrdirana morončina odlučila da MORAMO skinut najnovije grafičke drivere.  ave1 fpalm1 cry1

Ovdje ispada da samo kenjam negativno naspram prijašnjih pozitivnih komentara.. Pa možda je i tako, jer sam za vrijeme testiranja mislio kako će sve to biti gotovo i finalizirano te mi dobivamo tamo neke starije verzije.. Kada ono...
Da se razumjemo - brz i funkcionalan OS, ali ništa drugo nego "ono šta je trebala biti osmica"  cer1njo
« Zadnja izmjena: Srpanj 31, 2015, 14:48:21 od doktor1 »

Offline doktor1

Odg: Windows 10
« Odgovori #125 u: Srpanj 31, 2015, 15:54:46 »
How to disable Telemetry and Data Collection in Windows 10

How to remove a specific bundled app in Windows 10 individually

How to remove all bundled apps in Windows 10

Disable logon screen background image in Windows 10 without using third party tools

How to remove HomeGroup icon from Windows 10 File Explorer

Winaero Tweaker

Disable Defender (Pro and Enterprise)
RUN: gpedit.msc
Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender > Turn Off Windows Defender

Prevent Automatic Updates (Pro and Enterprise)
RUN: gpedit.msc
Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Configure Automatic Updates > Enable that setting > Choose Option 2 (Notify for download and notify for install)

Kako podesit Windows 10 Privacy postavke

Offline Iceman

Odg: Windows 10
« Odgovori #126 u: Srpanj 31, 2015, 18:02:46 »
Doktorov predzadnji komentar mi je samo potvrdio da se nemam kaj žuriti oko instalacije W10. Prvo nema mi nikakvog smisla na već staru konfg stavljati novi i moderan W10, a drugo očigledno je da W10 još zahtjeva daljnje poliranje.
Ono što mi je upalo u oči je strašan hype oko novih Windowsa. Na stranu to da li je opravdan ili ne, ali ni kod jednih W nije bio ovakav hype kao što je kod desetke. Jbt kao da prelazimo iz kamenog u moderno doba.

Offline SuperVeloce

Odg: Windows 10
« Odgovori #127 u: Srpanj 31, 2015, 18:24:54 »
Ma ja sam skroz zadovoljan desetkom. Osmica mi je skroz fejlala, pa je možda i to jedan od razloga mog zadovoljstva sa desetkom. Ja sam još uvjek na 10240 buildu, ali istina, nije ispolirana do kraja.

Offline Wulf

Odg: Windows 10
« Odgovori #128 u: Srpanj 31, 2015, 18:45:47 »
Ja se mogu jebat fpalm1
Probo pokrenut setup za upgrade, ali mi key od 7ice ne prolazi
Idem probat bootat pa clean install...

EDIT: nope cer1njo
bum i ja malo pričekao. Mislio sam starom stavit 10ku da ima kad sam već stavio 7icu. Nek se zadovolji s ovime. I da mu stavim 3.1 bilo bi mu svejedno i ne bi kužio kava1
« Zadnja izmjena: Srpanj 31, 2015, 19:00:00 od Wulf »

Offline doktor1

Odg: Windows 10
« Odgovori #129 u: Srpanj 31, 2015, 21:37:05 »
Nakon mnogo tvikanja i podešavanja Windows 10 je kod mene "finaliziran"
Dva mejseca testiranja svega i svačega i sada asm odradio sve šta samtram da je potrebno.

Isključio sam opciju da Micorsoft vidi šta imam na PCu i prati svaki moj korajk, (iako ja mislim da to mogu još tamo od XPa), mako neka forsiranja sranje, (nepotreben procese i npr ovaj užasni wallpaper kojeg forsiraju na log in screenu, a koji se banalno nemože promjenit bez čačkanja po registryu)

Nadalje sam mako sav vražiji blotware sa kojim je Microsoft nakrco desetku, (više nego i osmicu) kao npr vražiji 3D Builder, Solitare Collection, pa onda Bing Sport i Financije itd.
A komedija je šta se ti vražiji appsi ne mogu noramlno uklonit već je to potrebno radit preko PowerShella!!



Dok sam imo sve to instalirano i uključene live tilove sve se uredno vrtilo u pozadinskim procesima, potpuno nepotrebno! Još moram maknut neke blotere samo moram otkrit kako se zovu!

I za kraj finaliziranja moje desetke nešto pozitivno...
Search opcija je zbilja odlična; brza i momentalna, (samo bi trebo postavit da i tu ne ide na JEBENI BING već na Google kod pretrage na internetu ali nemam više volje ni živaca danas) te je akcijski centar dobrodošla opcija gdje se akumulira sve šta se događa u Windowsima



Isto tako brzina samog OSa je fantastična. Nema zastajkivanja, naknadnog ispunjavanja ikona i sličnih pizdarija koje smo viđali u prijašnjim verzijama. Mogu mislit šta je na SSDu; od brzine vjerovatno sve ikone ispadnu kroz monitor...

I to je to... Za podesiti WIndows 10 treba malo truda, vremena i znanja, (baš i ne znanja jer se sve prati po tutorijalima sa interneta, ali opet ima ljudi kojima je i to problem št aje sasvim razumljivo)... Kada se maknu sve nepotrebene stvari i uredi OS po svjim potrebama to izgleda i radi mnogo bolje..

Offline SuperVeloce

Odg: Windows 10
« Odgovori #130 u: Kolovoz 01, 2015, 14:34:20 »
dok1, kako si ti instalirao Windows 10, samo skinuo taj ISO i napravio instalaciju ili?...
Ovaj iz podrške korisnicima kaže da se moram vratiti na Windows 7, pa onda skinuti i instalirati Windows 10, kao jedino tako može. Ako je to istina, neću se ni micati sa ove RTM verzije. Debili.

Offline doktor1

Odg: Windows 10
« Odgovori #131 u: Kolovoz 01, 2015, 15:21:01 »
Koristio sam ovaj njihov alat koji odmah skine Win 10 i napravi butabilni USB..
Restart -> boot USB -> foramt C: -> instaliraj Windowse -> kada pita ključ to sam preskočio -> dalje... Windows 10 instaliran i aktivan....

Offline doktor1

Odg: Windows 10
« Odgovori #132 u: Kolovoz 01, 2015, 19:56:24 »
Evo primjera šta mi govori da je ovaj OS ni simo ni tamo po pitanju dizajna...



Znači desni klik na taskbar i proporites dolazi klasični ljvei prozor još iz sedmice... Tada klik na prilagodba i puf, novi Metro đir iz osmice...
Isto tako iz klasičnog control panela nas baca u ovaj metro UI... Ni simo ni tamo!
Izmiksali su svakakva sranja po pitanju dizajna! Ni sami nezaju kud i kamo. Ili im se jednostavno neda napravit novi OS iz temelja i toršit novce "bezveze"

Offline Nexus

Odg: Windows 10
« Odgovori #133 u: Kolovoz 01, 2015, 21:18:12 »
Dizajn je očajan...prozori su katastrofalno označeni i kada ih ideš mišom pomicati trebaš pogađati gornji rub da bi pomakao prozor...u W8 si imao lijepo plavi okvir (ili koje god već boje) i nije bilo frustracije.
MS kao da ne zna izbaciti "savršen" softver kao što je to bila IMO sedmica koja se mogu reć sigurno svima svidjela za razliku od 8,8.1 i sada 10-ke...

Offline LukaM 110

Odg: Windows 10
« Odgovori #134 u: Kolovoz 02, 2015, 12:13:27 »
Ja mogu prozore uhvatiti na istim mjestima kao i u osmici i micat ih bez problema.
Nego čital sam dosta o poboljšanim performansama sa desetkom, ali ovakav skok stvarno nisam očekival. Probal sam Witchera 2 jer sam to zadnje baš igral na kompu, tam negde oko Uskrsa, i onda sam ga imal zaključanog na 30 fps-a sa settingsima uglavnom na high. Sad s istim postavkama imam 60-70 fps-a u gameplayu i 80-90 u cutscenama tak da sam stvarno oduševljen. Samo sam upgradeal OS pa bu valjda još bolje nakon friške instalacije.