Sedam sati provedenih u igri pa evo malo detaljnijih dojmova...
Vrhunska atmosfera, fantastičan zvuk, zanimljiva, drugačija radnja i protagonisti te sve to zapakirano u jako ljepu prezentaciju. Vidim da se neki žale na voice acting no meni je jako dobar; Simon djeluje kao neki zbuki tip, (šta i je) a Catherine Chun je odlična, (nesmijem previše o njoj).
U ovih sedam sati nije bio niti jedan jump scare kao u Amneziji ili Outlastu već horor atmosferu predstavljaju fantastični zvukovi i efekti. Naravno ima gameplaya gdje se pojave već viđeni roboti, ali to se svodi na izbjegavanje istih, a ne da nam odjednom banu iz rupe na zidu/stropu/podu... Treba biti oprezan jer gadovi čuju kada otvaramo mehanička vrata pa može postat nezgodno...
Ovo je avanturistička sci-fi igra sa horor elementima koja se oslanja na priču i atmosferu. Mnogo toga o priči se dozajne kroz razne terminale, pisma, slike i audio logove te ako se samo protrči kroz igru puno toga neće biti otkriveno, (ima i jedna zanimljiva interaktivna lokacija u Theta Labs području).
Igra je linearana šta mi je i drago jer mi je već open wrold igara preko glave, (nisu samo pravocrtni hodnici, ali nije niti veliki otvoreni prostor).
Evo popis lokacija; do žute lokacije mi je trebalo cca 7 sati dok ove koje sam obilježio sa crvenim točkicama spadaju u sami uvod:

Ostatak gameplaya se svodi na istraživanje i zagonetke koje su odlino ukomponirane u igru; uglavnom potrebno je obratit pažnju na bitne inforamcije na terminalima i onda to iskoristit kada bude potrebno; tu i tamo treba naći neki memorisjki modu, pronaći neke informacije za njega to prikopčat na odgovarajući terminal i onda rješit problem. Ništa prekomplicirano...
Evo primjeri kako izgledaju zagonetke u ovoj igri, (
a često se treba poigrat i sa raznim prekidačima ili
kombinirat):

galerija slika jer je šteta pokvarit doživljaj otkrivanja novih lokacija pošto je dizajn vrhunski!
Velika preporuka; oduševljen sam kao kada sam igro Alien: Isolation i nadam se da će Frictional Games sa sadašnjih 14 članova narast i imati veću budžet za se novu sci-fi igru...