Jedna od prvih igara kad kupim PS3 će bit RDR. Iako gledam po YT i ne izgleda mi neš previše wow, a niti sam ljubitelj western tematike. No kako je igra klasik ne bi bilo prvi put da se iznenadim i nadiđe očekivanja kad odigram 
Treba odigrati na vrijeme da se dobije taj wow efekt, čak niti uz pristup da se sagleda u kontekstu tog vremena ne može dočarati istinsku razinu kvalitete kojom je tada Rockstar pregazio sandbox konkurenciju u očima svakog igrača s imalo mozga, bez obzira volio ili ne tu tematiku i setting.
Sam svijet, likovi, priča i hit detekcija su bezvremenski odlični, ali frame rate i sub-HD rezolucija na PS3 otežavaju vraćanje ovom naslovu kako vrijeme prolazi. Na X360 je taj tehnički dio puno podnošljiviji i bolji.
Nastavak jedva čekam i nadam se radnji u vremenskom razdoblju prije prvog RDR-a dok je vladalo bezakonje i divlji zapad bio stvarno divlji. Prvi dio obrađuje razdoblje koje predstavlja veliku prekretnicu i old school odmetnici postaju vrsta koja izumire uz veliki kontrast između netaknute divljine i civiliziranog dijela. Zanimljivo bi bilo sresti John Marstona iz mlađih dana ili se još više vratiti u prošlost.