Autor Tema: Lista odigranih igara 2018.  (Posjeta: 3515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cole™

Lista odigranih igara 2018.
« u: Siječanj 09, 2018, 08:53:22 »
# svaki user rezervira po jedan post u temi i nadopunjuje listu pređenih igara.
# igre nemorate prijeć uzduž i poprijeko ili do kraja.
# bitno je ostaviti kratki dojam u najviše dvije tri rečenice, te dat adekvatnu ocjenu.
# slobodno možete uz svu svoju subjektivnost dozirat i malo objektivnosti u vašem ocjenjivanju pojedine igre.
# bitno je označit platformu na kojoj igrate igre, kao što je također poželjno da označite što ste zadnje igrali.
# budite kreativni.


________________________________________________________

Assassin's Creed III - [85/100] - [19:25] - Odlična AC igra. Puno bolji dojmovi nego li prije pet godina kada sam igrao dok je bila aktualna. Spori početak i uvod sa Haythamom mi je sada legao kao budali šamar. Puno bolje sam se uživio u priču i odnose između likova. Setting je prejeben, atmosfera pogoduje settingu; uživao sam u divljini, lovu, misijama. Neke povijesne bitke su baš dobro napravljene. Jedini minus su mi fast traveli između velike udaljenosti koji traju i traju, te loše odrađena sadašnjost koji mi je zapravo jedini pravi minus igre. Sve ostalo je jako dobro napravljeno. Meni jedna od boljih Assassin's Creed igara.

FIFA 18 - [80/100] - [21:05] -  Ima ova FIFA gro mana, no i dalje je zabavna i pružit će mi nogometnu satisfakciju izuzev nekim iritacijama. Najveća ide kod izvođenja penala; to sranje je MEGA govnasto. Mislim da bi osmica iliti osamdeset bila plafon ocjena. Za sve više od toga serijal bi trebao uvesti ne evoluciju, nego revoluciju u gameplayu. FIFA previše godina stagnira ili ide jako malim koracima naprijed, a rezultat toga, je da dosta ljudi kupuju igru, svake dvije, tri godine. Tek oni možda vide veće promjene, ali ne nužno i sve na bolje. To bi bio moj ukupan dojam nakon nekakvih 20-ak sati igranja.

Assassin's Creed Rogue - [83/100] - [22:30] - Shay Patrick Cormac je fantastičan anti-heroj. Iako u enginu Black Flaga, nije me nešto previše smetalo provesti toliko vremena u praktički "istoj" igri. Priča je super, akteri iste su također odlični; kako novi, tako i stari poznanici. Misije mi nisu bile pretjerano AC reciklirajuće. Čak sam se jako dugo i zadržao u igri budući da se main story da bez side misijamože preć za deset sati. Rogue je jedna od boljih AC igara i ima unikatnu priču koja se usudila biti drugačija od svih ostalih u serijalu.

MotoGP 17 - [65/100] - [22:14] - Čak sam većinu sezone vozio i punu dužinu utrki! No ostalo mi je još par utrka, ali me zvuk motora i prezentacija kao i uvodni komentator toliko ubijaju u pojam da mi se igra već gadi po tom pitanju. Evo baš je najavljen i MotoGP 18, za koji se stvarno nadam da će prezentacijski otić barem dva koraka naprijed! Kao što rekoh; igra pati od nedovoljne razrade audiovizualne prezentacije i sve to djeluje poprilično amaterski. Druge igre s službenim licencama odrađuju puno bolji posao.

Far Cry 5 - [55/100] - [15:33] - Prvo i osnovno, ovo je vrlo dobra igra. FC5 je sve samo ne reciklaža prijašnjih FC naslova. No evo, nakon 15 sati igre sam puknuo i nisam više mogao progutati igru, atmosferu i setting. Kultisti, likovi mi se jednostavno gade. Nesjećam se kada su mi negativci bili toliko glupi, nezanimljivi i odbojni kao u ovome naslovu. Niti najmanje pozitivnu stranu nisam našao u tom svijetu negativaca. Hitbox me ubio; u sto situacija uopće nisam metkom zahvatio protivnika, a ubio sam ih. Jedini razlog zašto mi je žao što mi se igra ne sviđa, jer je Montana prelijepa. Nadam se da će uzet neku pauzu, pa se vratiti kao što je to bilo s FC3.

Wolfenstein II: The New Colossus | The Freedom Cronicles - [80/100] - [10:22] - Stripovski štih umjesto animacija je pun pogodak! Pogotovo za igrače koji su se žalili na filmičnost i dužinu animacija u cijeloj igri. Stripovi su sjajno prezentairani s over the top akcijskim likovima koji su nabrijani jednako ako ne i više od Blaškovića. Nema tu puno priče. Minutu, dvije stripa i tarapana. Jedino su mi čudni teaser uvod u kampanju, gdje prvo igramo sa svakim od tri lika pojedine djelove misija, gdje ćemo kasnije u njihovim kampanjama proći kroz istu lokaciju, no nije me previše smetalo. Stealth elementi su mi pasali i došao sam na svoje s Agenticom Silent Death. Gunslinger Joe koji je u biti Gunslinger Staljin je urnebesan lik! Zadnji lik mi je u biti i najdosadniji, no čisto fora da se popuni desetak sati napucavanja koliko traje ovaj dugačak DLC paket. Ko obožava Wolfenstein mehaniku, ovo je must have; DLC lišen animacija; samo tarapana.

Far Cry 3: Blood Dragon - [89/100] - [04:35] - Blood Dragon je standalone (nezahtjeva kopiju originalne igre) ekspanzija popularne uspješnice Far Cry 3. Igra je radnjom smještena u retro futuristički otvoreni svijet kombinirajući osnovnu gameplay mehaniku iz FC3, nekakvog Đukinog humora, 16-bitne animacije, odnosno cutscene, glazbu iz osamdesetih i devedesetih godina + mnoge reference na poznate akcijske filmove iz tih vremena poput Terminatora, Komandosa i Univerzalnog vojnika i itd. Igra se također sprda sa samim žanrom i prepuna je impresivnog humora te odlično kombinira provjerenu mehaniku sa futurističkim settingom suludog izgleda. Cyber retro atmosfera i soundtrack su van svake pameti! Tko je volio akcijske filmove osamdesetih, s ovom posvetom tim akcijskim filmovima će doć na svoje.

Dead Space - [90/100] - [12:35] - Kakvo putovanje je bio ovaj Dead Space! Neznam koliko god mislio da nastavci mogu bolje, ovo je jedna od onih igara koje atmosferom i gameplay elementima su toliko dobre već u prvoj igri da će ta igra uvijek ostati kao najdraža u serijalu. Atmosfera me podsjeća na Doom 3 iako je ovo miljama bolje. Ali neznam što mi je bolje; neprijatelji koji su stvarno jako dobro odrađeni i raznoliki; atmosfera, gameplay elementi. U odnosu na drugi dio igre, prvi dio je stvarno uvod u sve i do sedmog chaptera uopće nisam vidio dimenziju igre kakva ona zaista jest. Chapter 7 je umjetnost gaminga. A svaki chapter poslije njega je također kvalitetan i u svakom sam maksimalno uživio; tada me je igra maksimalno primila. Iako sam u toku igranja rekao sebi, ovo odigram i više nikad; mislim da će ići sigurno nekad New Game Plus. Ovo je stvarno dragulj gaminga, koji jako dobro stari.

Dishonored GOTY - [92/100] - [26:08] - Završio igru po drugi put. Mislio sam i ranije krenut u drugi prolazak, no nikad mi se zapravo nije dalo. Toliko je prošlo od zadnjeg prolaska da sam i zaboravio koliko je igra genijalna i kvalitetna. Toliko mogućnosti, a ono meni najbolje - vrhunski stealth naslov. Još iz doba kada sam vidio Nightcrawlera u X-Menu mi je bila želja kontrolirat takvog lika u nekoj stealth maniri. Sama igra možda čak i prekratko traje, no vrhunski DLC paketi The Knife of Dunwall i The Brigmore Witches ne samo da upotpunjuju iskustvo, nego proširuju priču i bez prelaska tih dvaju DLC-a je gotovo besmisleno skočit na dvojku, jer je skroz sve povezano. Samu main igru sam prešao za 16 sati, plus još rekao bih 10 sati ovih dvaju DLC-a. Dishonored je primjer kako level design i art direkcija nemoraju imat najbolja osvjetljenja, pa čak ni blizu dobrog dizajn likova i okoliša da bi ipak sve to izgledalo vrhunski! Ne sjećam se da sam ijednu igru u drugom prelasku progutao kao ovu?! Riješio GOTY verziju za 24 sata u nešto manje od četiri dana...

NBA 2K19 - [85/100] - [48:54] - Novih modova nema, pa tako nema ni novosti. MyLeague mod, koji najviše igram iz godine u godinu, također nije doživio nikakve promjene te se točno vidi da nije u fokusu 2K-a, budući da ga recikliraju iz godine u godinu. Sve u svemu, NBA 2K19 ponovno je jedina košarkaška simulacija koju vrijedi igrati. Možda ne vrijedi tražene cijene ako ne planirate igrati MyCareer mod (a od njega bi vas ionako mogle odbiti mikrotransakcije), ali ako želite čaroliju na parketu, i to onu s aktualnim rosterima, nije da imate poštenu alternativu. Dakle, ovo je pomalo reciklirani proizvod, ali kad se reciklira ono što je već dobro – to ne može biti jako loša ponuda.

Forza Horizon 3 - [83/100] - [62:38] - Moram odmah bacit frustracije koje su me mučile od prvog do zadnjeg dana igranja. Kako se prva Forza Horizon igrala maestralno na tadašnjem Fanatecovom GT2 volanu, a preskočio sam "duju", bio sam uvjeren kako će sve biti u najboljem redu. No sama činjenica da se igra vozi ko govno na volan i da se ljepše vozi na kontroler nego na fucking volan od par tisuća kuna, je nedopustiva, sramotna i ridikulozna.Ta neozbiljnost i amerikanizacija u FH3 mi je isto išla na jetra, pa osim dobrih utrka, odlične grafike nisam imao razlog da provedem u igri dulje od 62 sata, koja su me u jednu ruku stvarno iscrpila. Kada bih gledao faktor zabave i ljepote, to bi stvarno bila 90+ kategorija igre, no ovako objektivno sa manama iz teksta do je jedna navučena osmica, progledana kroz prste svih mana koje su pokušane biti zamaskirane, no šteta je učinjena.

Assassin's Creed Origins - [100/100] - [92:18] - Devedeset sati Assassin's Creed Originsa je iza mene, a ja još s tom igrom nisam gotov. Ostao mi je cijeli DLC "The Curse of the Pharaox" i još desetak sati sidequestova maing igre. Priča je prođena već odavno. Trenutno mi je Origins najbolja AC igra i nijedna joj nije ni blizu! Pa čak ni legendarni Ezio i AC II. Origins je stvoren da se provede u njemu stotinjak sati i u mom slučaju to će sigurno biti i 200 sati u ponovnom prelasku. Igra mi u nijednom trenutku nije dosadila, dapače raznolikosti u istoj su mi ju najviše produžili. Odlična ljubavna priča, obiteljska tragedija, ratovi s bogovima, Bayek i Aya, odlični likovi, sve to je na vrhunskom nivou. No Egipat, izgled igre, izgled UI-a, atmosfera Egipta, pješčane oluje, "opipljivo" hladne noći, easter eggovi, Piramide, Memphis, prekrasan kraj igre; to je ono što ovu igru čini meni osobno jednom od najboljih i najljepših koje sam igrao.

________________________________________________________

ZADNJE PREĐENO: Assassin's Creed Origins
TRENUTNO SE IGRA:  ----
_________________________________________________________
2011. | 2012. | 2013.  | 2014.  | 2015.  | 2016. |2017.
U naslovu igre je linku u kojem se nalazi konkretniji dojam od ovog sažetog.
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2018, 12:40:17 od Cole™ »
CASE: CoolerMaster HAF 912 Plus || CPU: CPU AMD Ryzen 7 3700X 4.4GHz || MBO: MSI X570-A PRO, AM4 || RAM: DDR4 16GB (2x8) 3200MHz Fury || GPU: GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC 8G - Gigabyte  || SSD: SSD KIN 240GB HyperX Savage || HDD: 2 TB Toshiba || HDD 2: WD 1TB blackcaviar || EHDD: WD 500 GB || POWER: Fortron 750W Raider II || LCD: DELL S2415H 23.8" IPS glossy || OS: Windows 10® - 64bit || GAME CONTROLER: Xbox One Controller for PC || KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard K740 || MOUSE: Logitech G502 ||  RACING CHAIR: NITRO CONCEPTS E200 Race || SPEAKERS: Logitech Z323 || HEADSET: Hyper Cloud II || CONSOLE: PS4 PRO 1TB

Offline bartul_9

Odg: Lista odigranih igara 2018.
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2018, 09:07:24 »
rez
Acer Aspire VX15 15,6"/ Intel i5 7300hq 2.5, 3.5 turbo, GTX 1050Ti 4Gb, 12Gb ddr4 ram, 256Gb SSD, 1000Gb HDD /// Hama Gaming "URAGE MMORPG" gaming mouse, Sony Pulse Elite 7.1 Headset, X360 controller


Offline c0bra123

Odg: Lista odigranih igara 2018.
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2018, 15:57:52 »
PS4 PRO:

Uncharted 2: Among Thieves. (80/100)
10+h

-Prošlo je mnogo odkad sam odigrao U1 i napokon sam se i ustali naslova dočepao.
Dobra je igra dok joj do kraja nisam došao, toliko je bilo frustrirajuće igrat pred sami kraj na Hard da je to ne moguće.
Priča je toliko dobro ispričana da me je zanimalo što će se sljedeće desit, zato je frustracija rasla,
čak sam pred sami kraj odlučio stavit na Easy da pređem igru da vidim sami kraj igre.
Krajolik je BOOM, obožavam zelenilo u igram, planine, + istraživanje, grobnice, ma može! 

-Ai je toliko glup da to nisu istine, na easy da ne spominjem, cilja te oko 3 sec, onda počme pucat. Trče bzvze, od covera do covera, ma nije vrijedno više spomena.
Ai "prijatelja" ma, nikog oni ne mogu ubit, gledam 10 metaka u protivnika, ovaj ne pada, dok ga ja ne ubijem za 3 metka. Nema logike, tj ima, da ih ja ubijem to igra traži od mene, a ovi su moji kao štit, što mi se ne sviđa, više volim "Marco.....SOLO"

-Glavni negativac, 3 ocjena od 10. Toliko je odbojan lik da je to strašno.

Toliko dobrog oružja ima, da nekad stanem pa po 10 puta promjenim oružje, jer ne znam šta me čeka sa druge strane.
Nekako najviše volim pištolj, jer mi priliči baš tu.

                                                                                                                                                                 


PS4 PRO
Uncharted 3: Drake's Deception (85/100)
10+h


- Sa drugog dijela, preporod u grafici. Nije velika razlika ali se osjeti. Toliko je se lokacija promjenilo, i dobro ispričana priča, uff sviđa mi se.(poslije o tom)
-Promjena u Gameplayu naspravn drugog dijela se osjeti. (kad se lik približi zidu, kao dodirne ga, sviđa mi se taj detalj)
Combat šaka, noga. Uff to volim! Još možeš prić protivniku i šamart ga, pogtovo na HARD kad te netko guši a ne možeš mu ništa, najlakše mu je prići i izgušta ga odalamiš još kad uzme AK47 pa kundakom aperkat, ma ja zadovoljan i kad odma život poslije toga izgubim.
Sviđaju mi se trigeri koje pokrenem "slučajno" (gle, linearna je igra pa et, znam ih u dušu) pa njihove šprdnje.

-Ai isto i dalje glup... Malo se osjeti pomak ali nije to to. Letaju ko muve bez glave, to bi mi bilo zanimljivo da imam 8 godina, pa da ih sprdat.

-Glavni negativac, odma mi upao u oko, tj ona jel. Toliko ti krv popije na startu samom da nije istina. Šta ona zna, stoka jedna. Ali može proći sviđa mi se to što me živcira, jer joj želim naudit, znači: igra uvukla u sebe.

-Priča je drama, ali prava drama, bolje nije moglo. Sami kraj: Jest to što ne volim u igram , znaju ljudi što me poznaju na forumim, frustracije ponovo isto na Easy sam prebacio (samo da preletim taj dio puškaranja) kao i u predhodnom nastavku, Čak sam Play upalio jučer, i odma izginio i izašao, dok nisam došao sebi da se vratim.
______________________________________________

PS4 PRO:


Ghost Recon: Wildlands:
+300h PVP, oko 150h campanje


Campanja:
-Prešao sam nedavno sve misije i iskreno mi se neda ponovo da vidim drugi kraj koji mi nije bitan. Za platinu mi ostalo samo napunit sve skill-se, to pomalo se radi sa prijateljem koje je tek počeo igrat pa s njim lagano se misije riješavaju, jedna story jedna sporedna i obadva smo u plusu. 

Velika Bolivija, od planina, do mora, od vremenski uvjeta, do detalja (primjetio sam kad Tipa okrenem prema suncu, jedno oko zatvori!!, wow koji detalj!) a puno ih je.

Od velikih detalja i dešavaju se i Bugovi koji su mi normalni, Ubisoft je to- gdje će igru izbacit ispoliranu, nisu ludi, svejedno ćemo kupit.

Sicari(članovi narco kartela„istrenirani“ za borbu)nisu veliki problem za riješit, ali kad moraš Unidadu(inače Vojska u Bolivi) ukrast kamijon ili oslobodnit Rebala koji je u zatvoru, ehh, to je pravi doživljaj komuniciranja sa kolegom/am, prava čar Bolivije, i ostale misije su za pohvalit, neke nisu tako teške ali kad upališ Tier mod, dva metka popiješ i padaš, tu dolazi stelth doživljaj na maximum, jbga kad moraš nešto branit, isključi Tier Mod i tjt, ne vidim drugačije kako se obranit.

Ne kažem da su uvijek slabi Sicari ali kad ih jednom sve riješiš u tom području gdje se nalaziš neće više pomoć pristizat, a Unidad će ti uvijek dolazit čak ima i Wanted Lvl  do 4. Non-stop dolaze, teži su za ubit.

Kampanja je velika ogromna, kad igraš sam dodije brzo, monotolno je sve ponavljat, ali kad igraš coop i ponovanjat neke stvari uopće nisu problem, zaboraviš na to,  nije zamorno, jedan vozi ti odeš na forum vidit kakvo je stanje, imali novosti na Portalima, tu si a nisi tu. Zapališ cigaru, odmoriš malo, odeš u mapu vidiš gdje možeš prić di on ode sa helićom da ti skida sa snajeperom put do target-a. Puno toga možeš da radiš iz Bolivije.
Možeš bit skroz na drugoj strani mape radit misiju, i ja ću dobit bodove za to! Zar to nije moćno?!?!

Mislim da ju može samo zapet u coop igri idući Ghost Recon-?????.

PVP 4V4:


Skroz druga igra. Različite klase, Raličita oružja, svaka klasa ima prednosti i mane, zavisi sve od situacija do situacije, od igrača do igrača, Iskreno ne volim o tomen da pišem i da razmišljam puno je tu paralernih linija. PVP ko PVP, no kad imaš squade i igrače koji slušaju ili ti ako znaš kako sse postavit ili netko tko zna, tu može bit pravi show, ako smo ja i ti dobri udarači i dođe treći tip koji mora uzet drona, a i on udarač, piši propalo za droniranje.

Nije svak za sve. To sve kad se poklopi može bit nešto Ranked match-eva,a dotad- moli Boga da se ne znaju protivinici pozicionirat, ni pucat niti išta, ako krenu i ne staju- pometu.

No što je rekao je jedan yutuber- Ima PVP i to je to. Ne triba ga ignorirat, bacim koju kad je squad pun, drugčije nebi, hvala!

Kampanja ocijena : 70, ako je squad tu onda dodajete još 15.

PVP ocijena: 50-

 Izbacivanje sa servera, ako igraš ranked ostane ti ekipa sama bez tebe jer svak nešto tu znači može kobno završit.Bugovi koji ubijaju gameplay(stoke),Prekidanje zvuka, ne čuješ nekad kad protivink puca itd, a oni dodaju još klasa, servere nisu popravili, mapu nam jednu ubacili pa eto igrajte se. I da, battel crate je tu.haha





                           
Zadnje pređeno: Ghost Recon: Wildands
                           
Trenutno se igra:Hitman,Mafia3, AC Unity..
                           
« Zadnja izmjena: Studeni 24, 2018, 14:32:47 od c0bra123 »

I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Offline Hrv4tin4

Odg: Lista odigranih igara 2018.
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2018, 07:00:21 »
PC:


Football manager 2017 (70/100)
45h+
Tek nedavno počeo igrati, odbijam uzet novi zbog premalih razlika. Igra je standard uz par taktičkih izmjena. Nisam previše oduševljen sve mi je i dalje na istu šprancu. Ipak kada imam manjak vremena i želim slušat glazbu i nešto igrat onda najčešće upalim FM. Nekakav solidni prosjek za ljubitelje FM-a i super je stvar što postoje svi transferi koje radi community koji je dosta jak u ovoj franšizi.


--------------------
Trenutno se igra: Dying Light (co-op ponovni prelazak), Assassin's Creed: Origins
--------------------

PS4:

UFC 2 (72/100)
Nakon što sam pomeo pod sa svojim debelim i ružnim borcem te osvojio UFC pojas i obranio ga nebrojeno puta vrijeme je za okačiti rukavice o klin... Igra zahtjeva neko određeno vrijeme učenja jer teško je fokusirati se samo na jednu vrstu borbe (stand up, clinch, gorund, submission, itd.) i očekivati redovne pobjede. Problem je isto i nerealnosti. Udarim lika 150 puta u glavu on samo zatetura i to je to. U 1/50 borbi će biti dovolno na taj način ga nokautirati dok u svim drugim borbama zahtjeva i rušenje na pod i još hrpu drugih stvari. Čak ni Mirkova lijevica ne šalje ekipu na groblje...  :hiha2: 


Uncharted 3: Drake's Deception (53/100)
Jedna od najlošijih igara i ekskluziva na mojoj konzoli... Sve je na isti kalup od prvog nastavka, gameplay i napucavanje je izuzetno loše, istraživanje je nezanimljivo u linearnim levelima. Kao jako loša kopija Tomb Raider-a samo s mušklim likom u glavnoj ulozi. Strašno sam razočaran serijalom do sada i nadam se da će četvorka biti pun pogodak i isprati gorak okus iz usta...


Kingdom Hearts: Birth by Sleep (67/100)
Jedan od lošijih frakcija navedene igre... Mogućnost igranja s 3 lika i različiti pogledi na priču imaju svojih prednosti, ali i ogromnih mana. Kretanje svaki put s novim likom iz nule, ponovno učenje skillova, grindanje, prolaženje kroz identične staze samo drukčije ispričane stvari u animacijama.
Kao fan serijala nisam previše zadovoljan jer svaka kampanja se može proći za cca 8h, a ponovno leveliranje i muka oko svakog lika je definitivno previše.


Uncharted 4: A Thief's End (60/100)
Definitvno najbolji dio serijala uz puno više animacija, priče i ostalih sitnica koje čine igru boljom. Mehanika same igre mi je i dalje loša, igra mi je isprazna, no ima svoje momente u kojima zna zasjati. Najveća pozitiva je što sam odigrao sada cijeli serijal i više ga ne moram gledati  :hiha:

--------------------
Trenutno se igra: Gran Turismo Sport, Knack, RiME
--------------------

PS Vita:

Bastion (75/100)
Inače nisam neki ljubitelj indie igara, ali ova igra je jako dobra za Vitu ili općenito za neku handheld konzolu. Priča je intrigantna, no nedovoljno "ispričana" kroz gameplay ili ono malo animacija i naracija koje postoje. Nije mi se dalo dublje ulaziti u priču, a sam gameplay je isključivo vezan za sustav borbe i nadogradnje oružja koja su zaista napravljena raznoliko i vidi se ogromna razlika između istih. Zamjerka oko oružja je ta što realno gledajući igra me ne sili na mijenjanje oružja nego mogu sve preći s jednom vrstom oružja...


Broken Sword 5: The Serpent's Curse (83/100)
Jedna od najboljih avantura koje sam odigrao u zadnje vrijeme. Idealno joj paše touch control i igra se bez ijedne tipke kao takve. Priča je zanimljiva, puna humora, nije zamorna. Neke zagonetke su prelagane, dok za par njih treba puno vremena pa mi se čini da nisu najbolje izbalansirali taj sistem. Nije mi logično da za većinu zagonetki mi treba 2 minute, a za njih 3-4 mi treba 2h. No priča je genijalna, zanimljiva i dobro ispričana.


Psycho-pass: mandatory happiness (35/100)
Sad mi je jasno zašto su nam besplatno dali igru. OK, vizualna novela, čak zanimljiv setting, ali stalno je sve statično, u većini slučajeva ne postoji niti opcija odabira kojim putem krenuti. Dosta loše ispričana priča, mislim da će ovo biti najgora ovogodišnja igra koju sam jedva završio. Jedina satisfakcija je bila obrisati ovo i osloboditi memoriju za neke nove igre.


Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD (95/100)
Jedna od najboljih igara koja je izašla iz studia Hida Kojime. Ako računamo koje godine je rađena i kako se drži (čak i originalna verzija koja nije HD) igra je remekdjelo! Od mogućnosti zastrašivanja i zaustavljanja stražara, uništavanja njihovog načina komunikacije i poziva u pomoć, različiti posteri i perverzarije. Jednostavno za ljubitelje MGS serijala ova igra je must have i tu nema govora. Toliko sitnica koje su ubačene u ovu igru me i dan danas iznenađuju i novije igre nemaju ni dan danas takve stvari koje su za MGS 2 potpuno normalne. Tko nije igrao - nek se pokrije ušima  :mrgreen: 




Metal Gear Solid 3: Snake Eather HD (97/100)
Vrhunska špijunsko-stealth igra koja se ovog puta prebacuje u ne tako davnu 1964. s izmijenjenom prošlosti. Fora je u tome što nema modernih gadgeta i čuda poput radara i mape koja bi bila stalno prisutna na ekranu. Danas kada dosta igara omogućava isključivanje HUD-a s takvim čudima - tada kada je igra izašla nije ih bilo. Isto tako shema oko korištenja različitih maskirnih uniformi i boja za lice kako bi se jednostavnije sakrio od neprijatelja. Moguće je pojesti sve životinje, povrće, voće uz Snakea koji gunđa (ili čak povraća) ako mu nešto ne valja, pa sve do zabavnih komentara kada mu je nešto dobro. Liječenje se također odvija u posebnom menu-u gdje recimo ranu od metka morate "obraditi" na način da s nožem uklonite zrno, dezinficirate ranu, zamotate sve zavojem. Tu je još hrpetina sitnih detalja u koje ne mogu više ulaziti, a da ne kažem koliko je priča i gameplay sam po sebi imerzivan.

--------------------
Trenutno se igra: Metal Gear Solid: Peace Walker, Uncharted: Golden Abyss
--------------------