Pisal sam post, al mi je komp krepal.

Sve u svemu - PC bu uvek numero uno jer je najbolja multimedijalna mašina.
Ima nekih gluposti nadrobljenih tu, al ok. Tipa za filmove itd. Jedan od razloga odlične prodaje PS2 je činjenica da je imal DVD player i konzola je svojevremeno bila jeftinija od DVD playera. Slična stvar s PS3, samo u tom slučaju je blu ray. PS1 je teral muzičke CD-e.
Trenutna generacija je multimedijalna kaj bi se puno vas začudilo. Za PS4 nemrem komentirati jer nemam previše iskustva s njim, ali Xbone ko multimedijalna mašina je jako dobar, a najbolje tek dolazi - tipa podrška za Windows 10 + sve aplikacije koje budu bile na kompu budu funkcionirale i na Xboxu zahvaljujući W10, između kojih i MS Office jer MS s W10 pokušava napraviti jedinstven 'ekosistem' na svojim platformama. Surfanje na Xbone-u je odlično rešeno i jako lagano. Još ako imaš tablet/smartphone koj podržava smartglass - još lakše. Jedini minus kaj se miš nemre zaštekati, al tastatura radi bez beda.
Glede čitanja knjiga, stripova bla bla - PUNO ugodnije na Xboxu nego na PC-u, barem meni. Čitam Berserk mangu, na PC-u ne bi imal živce - na Xboxu je prejebeno rešeno - lepo otprem u browseru, kontrole su rešene brutalno dobro, zumiram si slike s triggerima bez problema dok hoću detalje bolje videti, klik na digital - druga stranica itd. - sve iz kreveta na TV-u s puštenom muzikom u pozadini jer podržava multitasking - baš da oću mogu istovremeno slušati muziku z Youtubea. Isto znam tak ponekad surfati. Sve dela JAKO brzo.
Xbone podržava brdo video i muzičkih formata i dosad nisam naletel na nijedan koj ne bi htel otvoriti i ima općenito vrhunsku DLNA podršku. Gledanje prek USB-a, streamanje s PC-a, sve dela bez problema.
Ne znam jel stigel update već, možda i je, ali najavljeno je da bude došel update nakon kojeg bude moguće svaki Xbox One (ko želi naravno) moguće 'pretvoriti' u SDK iliti development kit. To je ogromna stvar za indie i homebrew scenu.
Isto tak moguće je istovremeno streamati TV program ili video/film/seriju na npr. tablet i igrati igru bez ikakvih problema. Znači - igraš igru, a u pozadini konzola vrti video koj druga osoba prati na tabletu.
Ima brdo takvih opcija, a svakim novim updateom dolaze nove stvari i MS po tom pitanju odrađuje vrhunski posao.
Dok razmisliš - za te pare dobiš odličan stroj koj nije specijaliziran samo za igre, makar mu je to prvotna namjena. Uz to niti ima neku luđačku potrošnju struje. Nekome možda sad ovo glupo zvuči, ali ekipi koja ima više tak strojeva u kućanstvu to je bitna stavka.
PC bude uvek PC i uvek bude broj jedan, ali današnje konzole su dosta napredni komad hardvera. To je činjenica bez obzira kaj ko rekel. Normalno, svako nekaj preferira - ja recimo ne bi mogel biti bez PC-a, al isto više ni bez ovakve konzole.