Ne znam kolko imaš iskustva u RPG igrama, ali Bethesda je po tom pitanju drugorazredan developer od nekad.
Trojku sam prošel 2 put za redom kad sam čekal tu trojku još od otkazivanja Van Burena i zatvaranja Black Isle-a, tak da jako dobro znam kaj govorim. Igra nije do koljena prvim Falloutima. New Vegas sam igral kojih 10 sati, ali me pustilo, nisam imal više snage - istina, bolji je od trojke, bolji su dijalozi, bolje su osmišljeni questovi - sve je puno bolje napisano, a zakaj? Kad Bethesda nije napravila igru nego Obsidian. Nažalost - igra je na onom odvratnom, gumenom Bethesdinom engine-u kojeg više nisam mogel gledati pa sam odustal.
Na ovoj generaciji jedino vredno spomena glede RPG-a je Souls serijal i Witcheri. Skyrim nije loš ko igra, ali je loš ko RPG.
Još više vidim kolko su te Bethesdine igre u totalnom kurcu sad dok sam ponovno zavrtel Planescape: Torment - MA KAKVI! Jedna velika nula su igre u usporedbi s tim praktički sad već fosilom. Bioware je isto đenja, nema više veze s RPG žanrom, jedino kaj su prolazno napravili na ovoj generaciji je prvi Mass Effect i prvi Dragon Age - ostalo nula bodova. Od RPG-a ni R.