Autor Tema: Novosti i glasine iz svijeta video igara  (Posjeta: 336448 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #975 u: Svibanj 21, 2014, 22:47:45 »
Strašno teško. Nekoliko puta sam pokušavao i onda kada sam složio neki TOP 10, skužio sam da mi fale barem još 3, 4 vrhunske igre koje možda i više zaslužuju biti na listi, a onda tek tih najboljih 10 razvrstati... Ne mogu ja to  cer1njo  cry1

Iako moram priznati da od tih 10, 6-7 igara koje ste već vas dvojica naveli bih i ja stavio. A možda i još koju da sam ju igrao  ;D
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline versus

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #976 u: Svibanj 21, 2014, 23:17:41 »
moji su favoriti možebitno gluplji i gamerski neprofinjeni naslovi, al meni zabavniji


Offline Thergothon

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #977 u: Svibanj 21, 2014, 23:32:48 »
Ja sam se suzdržal od stavljanja MP orijentiranih igri i racing naslova.
Ako stavim Forzu, moram staviti i GT (odlične igre unatoč kukanju kaj bi bilo kad bi bilo); bilo je još takvih dilema pa se na kraju nisu našle gore.
Općenito ne glasam za racing igre (iako su mi prioritet), jedino ako je u pitanju izbor za najbolju igru unutar tog žanra. Ipak se radi samo o tehnološkom napretku bez puno mašte i kreativnosti.

Offline Praetorian

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #978 u: Svibanj 21, 2014, 23:38:07 »
Evo moja lista

Offline manjamax

Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #979 u: Svibanj 21, 2014, 23:39:49 »
Ja nemogu jer sam na mobitelu, ali ću ovako napismeno. Ovo su igre koje sam igrao i prešao.
1. Grand Theft Auto IV i Episodes from Liberty City (za ovu sam igru čekao 4. godine OD izlaska da je igram, zato je i prva. A i fanboy sam.)
2. Red Dead Redemption i Undead Nightmare
3. Saints Row 2 (ova se borila s Red Dead-om za drugo mjesto, ali je Red Dead pobjedio)
4. LA Noire
5. Hitman Blood Money
6. Deus Ex Human Revolution
7. Max Payne 3
8. Gran Turismo 3 (mislim da sam "prešišao" desetljeće)
9. Far Cry 3
10. Hitman Absolution
« Zadnja izmjena: Svibanj 21, 2014, 23:48:26 od manjamax »
''Once something is a passion, the motivation is there.'' - Michael Schumacher

''Buying Audi or Mercedes instead of BMW M3 is like buying a shooter game for Playstation that isn't Call of Duty.'' - Jeremy Clarkson

''Fear is exciting for me.'' - Ayrton Senna

Offline versus

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #980 u: Svibanj 21, 2014, 23:47:14 »
Ja sam se suzdržal od stavljanja MP orijentiranih igri i racing naslova.
Ako stavim Forzu, moram staviti i GT (odlične igre unatoč kukanju kaj bi bilo kad bi bilo); bilo je još takvih dilema pa se na kraju nisu našle gore.
Općenito ne glasam za racing igre (iako su mi prioritet), jedino ako je u pitanju izbor za najbolju igru unutar tog žanra. Ipak se radi samo o tehnološkom napretku bez puno mašte i kreativnosti.

čru, čru , nema logike u te top liste stavljat ni MP ni racing, jer jednostavno nisu igre kao neka zaokružena cjelina nego više zabava
BlackOps mi je i u single-u bio fantastična igra. Npr. u Laosu, kreneš u čamcu onim deltama rijeka, a u pozadini svira Sympathy for the devil, meni je ono vrlo vrlo zabavno i imerzivno bilo.




Offline ManTheRamparts

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #981 u: Svibanj 22, 2014, 00:13:25 »
Ja sam se više vodil logikom kolko me koja igra zabavila (ipak je to glavno), kolko je bilo vau efekti (bez prvih Gearsi recimo teško morem zamisliti listu s obzirom da mi je to bilo jedno od prvih onih vau efekt igri na prošloj generaciji), skroz subjektivno. Uglavnom - lista ko lista, uvek teško i nezahvalno, pogotovo dok je ovak opširno za celu generaciju. Onak mi je prvo bilo ne bum MP igru stavljal, al onda mi je opet bilo - koja je igra praktički donesla revolucionarno rušenje svega na ogromnim mapama s vozilima s odličnim balansom i koja me jako dugo zadržala - onda mi je bilo nezahvalno pak ne staviti tak nekaj na listu. Isto tak mi je bilo dal da denem Forzu ili ne, kak Ther veli tak i ja većinom, al onda opet sličan scenarij ko s BF-om (ne u revolucionarnom kontekstu, al ajd). cer1njo

Da, isto tak Soulse većinom na tim listama brojim pod jednu igru, ali moral sam ova 2 deti da obadva dobe glas. cer1njo

Ma jako je teško, al sam na brzaka bez puno razmišljanja jer znam da bi zakompliciral i teško bi se odlučil onda. Isto tak mi je teško bilo izostaviti recimo LittleBigPlanet, Super Mario Galaxy i još neke koje zaslužuju isto biti na top 10 listi ko i ostatak. Onda pak nije bil ponuđen npr. Wipeout HD/Fury koj bi meni možda čak išel u top 3.

Teško bilo kak. cer1njo
« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2014, 00:16:55 od ManTheRamparts »

Offline Thergothon

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #982 u: Svibanj 22, 2014, 00:27:25 »
Teška srca sam izostavil Gearse, ali na kraju sam se uvjeril da je to ipak više co-op igra pa automatski spada u onu MP grupu  cer1njo
Došlo mi je da čak stavim i Mass Effect, ali prosječni gameplay i izbacivanje RPG elemenata mi nisu dozvolili.

Isto tak su se gore mogle pojaviti sve Souls igre + još par Rockstarovih igri, ali sam se odlučil za jednu igru po developeru.
Blood Money je neplanirano upal, ali samo zato jer tek sad, nakon tolko godina se vidi njegova prava vrijednost.

Offline ManTheRamparts

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #983 u: Svibanj 22, 2014, 00:41:09 »
Užas dok moraš birati svoje omiljeno dete, a svu svoju decu voliš. cer1njo

Protiv Vietnama nikak nisam mogel, kad ima atmosferu i za razliku od svih ostalih kompetitivnih šutera - dušu - dok krene runda, vi u heliću, iz zvučnika trešti neki klasik iz tog razdoblja, usput uspješno replicira scene iz filmskih klasika - retko koja igra općenito to more zahvatiti.

Ja sam isto razmišljal za prvi Mass Effect, al je bilo - maaah, ima boljih, makar mi je super. ;D

Još je onda tu Mortal Kombat, GTA5, pa čak i Gran Turismo (ipak je obilježil generaciju, više po lošem nego dobrom, al ajd - da, on bi išel zapravu u razočaranja generacije) i još dost toga + ima još par stvari koje trebam odigrati, a za koje znam da bi isto najvjerojatnije ušle u konkurenciju bez problema.
« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2014, 00:44:17 od ManTheRamparts »

Offline Thergothon

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #984 u: Svibanj 22, 2014, 00:48:29 »
Vietnam je definitivno najbolji DLC svih vremena  ;D
Ali nisam glasal za BC2 jer mi je SP dio jednostavno loš, a i u regularnom MP-u su me neke stvari iritirale.
Vietnam je bil pun pogodak i kaj se balansa tiče jer nema puno dostupnog oružja pa je manja vjerojatnost bila da sjebu  cer1njo

Offline ManTheRamparts

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #985 u: Svibanj 22, 2014, 00:58:31 »
Vietnam je čudo, nosi celu igru.

BC2 SP je katastrofa ko i na svim military šuterima. Na CODu je koma, ovo je još gore. cer1njo

Zapravo, na kraju nismo običnu igru puno ni igrali, jer je Vietnam 1. puno bolji, 2. Vietnam. cer1njo

Zaslužuje biti u top igrama generacije ako zbog ničeg drugog onda zbog toga kaj se na takav MP bude još duuuuuuuuuuuugo čekalo.

Offline Thergothon

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #986 u: Svibanj 22, 2014, 01:08:40 »
To sigurno, pogotovo ako se nastavi trend izbacivanja nedovršenih naslova.
Mogli bi ga pokrenuti sad dok imaš pravoga headseta  ;D

« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2014, 01:11:39 od Thergothon »

Offline versus

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #987 u: Svibanj 22, 2014, 01:16:29 »
..... pa čak i Gran Turismo (ipak je obilježil generaciju, više po lošem nego dobrom, al ajd - da, on bi išel zapravu u razočaranja generacije) i još dost toga...

Granturismo5 je definitivno obilježio PS3, čak je bio razlog kupovine cijele konzole, ne samo meni nego brijem tisućama ili možda milijunima, stvorio je nevjerojatno jak community, i to ne neki frikovi točno određenog podneblja (ko one korejske pizdarije) nego cijeli svijet
Iako je imao mana, koje je PD tvrdoglavo odbijao riješiti, kad se podvuče crta bio je velika stvar, koja će uć u anale gaminga, iako izraz "uć u anale" nerado koristim jer mi zvuči ko nešto za porniće, i to čak i mrvicu gejasto zvuči , no to nije bitno za priču, di sam ono stao....

e, da, jednog dana će Granturismo5 bit uz bok World Of Warcraft-u za PC. Van kategorija klasičnog gaminga, al nešto što je zabavljalo milijune, svakodnevno, godinama.

Brijem da dolaze neka druga vremena gaminga, nemamo više živaca visiti u istoj igri mjesecima, a kamoli duže, vjerojatno će se klinci uskoro smijati tipovima koji su bili u stanju godinama igrat jedno te isto.

Offline Wulf

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #988 u: Svibanj 22, 2014, 01:29:23 »
@V: da, ovo zadnje kaj kazes... jer igre izlaze brze neg kaj ih se stigne prejti. Onda se ide na sto veci broj odigranih igara, a ne da se "zadrzis" na jednoj. Jer onda nisi cool.

Sent from the den


Offline Thergothon

Odg: Novosti i glasine iz svijeta video igara
« Odgovori #989 u: Svibanj 22, 2014, 01:35:59 »
Brijem da dolaze neka druga vremena gaminga, nemamo više živaca visiti u istoj igri mjesecima, a kamoli duže, vjerojatno će se klinci uskoro smijati tipovima koji su bili u stanju godinama igrat jedno te isto.

Nije problem u nama (možda djelomično jer si to dozvoljavamo podrškom takve politike) - problem je izbacivanje nedovršenih igara na tržište i rješavanje problema sa zakrpama nakon što se igra već proda u dovoljno primjeraka. Bilo bi dobro da to funkcionira, ali ne, prije nego u red dovedu aktualni naslov, oni već najavljuju novi nastavak za iduću godinu. Ljudi su nezadovoljni i opet padaju u klopku i kupuju novi proizvod za koji se nadaju da će biti bolji. Naravno da svi jedva čekaju npr. novi BF kad ovaj užasno radi i vlada masovno nezadovoljstvo. Sasvim druga priča bi bila da se developeri fokusiraju na kvalitetu i odjebu kvantitetu, ali ti dani su davna prošlost.