Autor Tema: Oculus Rift  (Posjeta: 6264 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kole

Oculus Rift
« u: Kolovoz 05, 2012, 23:06:48 »
Naime riječ je o uređaju pomoću kojeg imate osjećaj kao da ste u samoj igri. Evo info-a o tome. Na glavu stavite uređaj nalik skijaškim naočalama koji putem ugrađenih ekrana prikazuje sliku iz igre blizu vaših očiju i bez ikakvih popratnih ometala. Cilj je dakako stvoriti najimerzivnije moguće iskustvo - osjećaj kao da ste doista u igri.

Oculus Rift rješava se gotovo svih problema od kojih su bolovali prijašnji pokušaji na tržištu mainstream VR headsetova. Stavite ga na glavu i poslužiti će vam pravu 3D sliku u rezoluciji 1280x800px (640x800px po oku) s vrlo širokim kutom gledanja. Omogućiti će i head-tracking, odnosno pomicanje glave u šest stupnjeva pri čemu se taj pokret gotovo instantno prenaša u igru (za razliku od prijašnjih pokušaja gdje su pokreti u igri vidno kasnili naspram stvarnog pomaka glave). Najbolje od svega, timu koji razvija Rift bitno je da uređaj bude cjenovno pristupačan jer su svjesni da su prijašnja VR rješenja bila preskupa da postanu popularna u široj javnosti.
Točna cijena uređaja kada postane dostupan na tržištu još nije precizirana, ali već sada ga možete naručiti za 300$ ako donirate taj iznos putem Kickstartera.

Video demonstracija i malo riječi o samom projektu.
Oculus Rift: Step Into the Game by Oculus - Kickstarter

Par slika samog uređaja.


« Zadnja izmjena: Kolovoz 05, 2012, 23:12:07 od Kole »

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Oculus Rift
« Odgovori #1 u: Kolovoz 06, 2012, 00:25:24 »
Zanimljivo ali čini mi se dosta teško, a i uvijek je sa takvim stvarima problem koliko zamaraju oči
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline Kole

Odg: Oculus Rift
« Odgovori #2 u: Kolovoz 06, 2012, 00:26:43 »
Da, baš je jedan frajer komentirao da kako tako blizu "ekrana" a da te glava ne počne bolit. A i može bit drugih posljedica.