Autor Tema: The Walking Dead  (Posjeta: 2114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kole

The Walking Dead
« u: Lipanj 26, 2012, 23:39:25 »
Igra koja je nastala po orginalnoj seriji(Stripu).Radi ju Telltale Games te će igra biti podijeljena na više epizoda.
Uvod za one koji nisu prvu epizodu odigrali.
U ulozi protagonista je Lee Everett - nadasve enigmatičan lik optužen za ubojstvo. Lee se spletom okolnosti nađe na slobodi za vrijeme zombi apokalipse te ubrzo susreće grupu preživjelih s kojima kreće u potragu za sigurnim utočištem. Međutim, neslaganje u grupi jednak je problem kao i hrpa hodajućih mrtvaca, pogotovo kad se Lee mora brinuti o djevojčici Clementine, istovremeno skrivajući svoju sumnjivu prošlost od ostalih.

Epizoda 1-A New Day(25.4.2012)
Epizoda 2-Starved for Help(29.6.2012)
Epizoda 3-Long Road Ahead(N/A)
Epizoda 4-Around Every Corner(N/A)
Epizoda 5-No Time Left(N/A)



« Zadnja izmjena: Kolovoz 06, 2012, 15:11:18 od Kole »

Offline Thergothon

Odg: The Walking Dead
« Odgovori #1 u: Svibanj 16, 2013, 13:11:39 »
Nisam odigrao dok je igra izašla, ali ovaj tjedan sam to konačno ispravio.
O igri nisam previše čitao pa nisam niti znao kaj očekivati osim cel shading avanturu sa zombijima.

Zbog toga mi je tijekom prve epizode smetala ograničenost kretanja i općenito manjak slobode, kao i rješavanje svake napetije situacije putem QTE. Tek kasnije mi je postalo jasno da ovo nije još jedna igra u nizu sa zombijima čija je svrha biti topovsko meso. Fokus je najviše na međuljudskim odnosima i donošenju teških odluka u kriznim situacijama, koje imaju dalekosežne posljedice i protežu se kroz čitavu igru. Likovi su pamtljivi te jako uvjerljivo okarakterizirani i lako se s njima poistovjetiti i povezati. Upravo zbog toga neke odluke kroz igru postaju teške i stvaraju želju za ponovnim odigravanjem na drugačiji način.

Atmosfera je skroz pogođena, ostao sam iznenađen kako su dobro izvedene neke emotivne i potresne scene koje baš na pravi način pogađaju određenu "žicu" i ostavljaju dosta snažan utisak na igrača. To mi je još jedan dokaz da realistična grafika sama po sebi ništa ne znači. Jedva čekam drugu sezonu.
« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2013, 13:24:03 od Thergothon »