Autor Tema: Half-Life 2  (Posjeta: 9405 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Praetorian

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #30 u: Ožujak 28, 2015, 17:27:16 »
Ne bi ja od FC odustao radi grafike, pa i dan danas igram fenomenalni Jedi Outcast.

Offline Thergothon

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #31 u: Ožujak 28, 2015, 17:29:55 »
ne tak davno sam opet (nakon dugo vremena) odigral prvi Halo i ostavil je daleko bolji dojam na mene od HL2
Halo koji si odigral je remaster tak da su sve malo unaprijedili u odnosu na original.

Prvi Halo mi nije mogel ni prismrdeti HL-u svojevremeno, pa čak ni dvojka, ne znam kakva bi situacija bila da odigram remaster...

Offline ManTheRamparts

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #32 u: Ožujak 28, 2015, 18:22:28 »
Igra je ista kakva je bila, samo je remaster vizualno/zvukovno promenjeni. thumbs1

BTW - prije toga (kojih mesec, dva) sam odigral PC verziju Haloja i Halo 2, tj. ne remastere i remasteri su kak sam gore napisal. Mehanika igre nije ništ menjana i to govorim iz iskustva, a ne iz pročitanih stvari na netu.

HL2 ima osjećaj ko da pucaš po papirnim marionetama, nema nikakvog feedbacka, detekcija je isto tak tak i jako je nezadovoljavajuće napucavanje zbog nedostatka ftečnosti. U to sam se baš sad neki dan uvjeril jer sam ga skinul upravo zbog ovog moda koj je Cole postal, kad sam dobil volju za igrom.

Meni je Halo puno bolje ostarel jer je na glavnom području za jedan FPS ostal vrhunski - napucavanje je kak treba i kak sam spomenul - 99%, ne samo FPS igri, nego općenito nemre prismrdeti igri iz 2001. po pitanju AI-a kaj je tragikomično. Al isto tak po pitanju dizajna levela je HL2 bolji. Prvi Halo ima jedan jako naporan dio, backtracking di se vraćaš po djelu koj si prešel i to malo ubije pacing kampanje. Zapravo, nije loš level dizajn, nego je loša dizajnerska odluka o tome vraćanju po već pređenom djelu.

Da, jedna od stvari koja je onda bila impresivna kod HL2 su bili likovi i lica. Vampire makar je koristil isti engine imal je malo lošije to izvedeno.

Mislim uostalom da znaš da ni meni u ono vreme Halo nije baš najbolje sel i onda mi je HL2 bil bolji, al eto, sad vidim neke stvari koje onda nisam smatral važnima i bolje mi leži Halo.

FUN FACT - Thergothon mi je poklonil Halo za rođendan 2003. dok je došel na PC. Nije nam bila nekaj igra. Dvojku smo igrali kod njega na Xboxu - isto nam nije nekaj bilo. Mladost ludost. ;D
« Zadnja izmjena: Ožujak 28, 2015, 19:02:03 od ManTheRamparts »

Offline Thergothon

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #33 u: Ožujak 28, 2015, 21:36:14 »
FUN FACT - Thergothon mi je poklonil Halo za rođendan 2003. dok je došel na PC. Nije nam bila nekaj igra. Dvojku smo igrali kod njega na Xboxu - isto nam nije nekaj bilo. Mladost ludost. ;D

 cer1njo cer1njo

Ne znam kaj da ti velim, prije igranja trojke na X360 dok je friško došla sam pročital sve živo o univerzumu i podsjetil se prethodnika, ali i dalje me nije igra totalno povukla i oduševila.
Da ne bi bilo zabune, odlične su igre, ali nikad mi nisu do kraja sjele. Ne znam, možda bi trebal igrati jednu za drugom i ponovno dati priliku serijalu.

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Half-Life 2
« Odgovori #34 u: Ožujak 28, 2015, 21:51:22 »
@Cole - meni ja Grim Fandango najbolja igra ikad  kava1 kuul cer1njo


@versus - slažem se skroz za Far Cry, odigrao i HL2 i Doom3 i Far Cry kad su izašli i par godina kasnije i oba puta mi je FC ostavio najbolji sveukupni dojam od sve 3. Trebao bih doduše danas, kada sma već blizu 30-ima jer sam i zadnji put imao mislim ispod 20 pa da vidim što se u mojoj glavi promjenilo  ;D

vezano za Halo - meni je jedinica kad sam ju prvi put igrao bila dosta dobra do tog backtrackinga koji me ubio + prejednolični i "isti" interijeri. Onda sma igrao dvojku koja me oduševila jer je sve bilo puno razrađenije, te se vratio opet na jedinicu. I sve što mi je smetalo prvi put više nije. Ista stvar kao i sa 3 igre navedene gore, trebao bih danas sve 3 zaigrati i to pokušavam nekako. Imam doma 360 od frenda na neodređeno ali on nema nijedan Halo, a ja bih htio cijeli serijal odigrati zajedno sa ponovno jedinicom i dvicom. No njega ni ne zanima Halo, ne voli FPS-ove i neće ga kupiti. A ja nemam para. No nadam se da ću se nekako snaći i u narednim tjednima/mjesecima nabaviti to i odigrati i tricu i 4, a i ODST/Reach
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline ManTheRamparts

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #35 u: Ožujak 28, 2015, 22:31:24 »
Treba nam posebna FPS tema. ;D

@Ther - mislim da i sam najbolje znaš da mi je JAKO dugo trebalo da mi Halo sedne, al eto dok sam mu dal opet priliku ostal sam zapanjen kakva je kvalitetna priča i kolko je univerzum razrađen, baš brutalna esefčina. Da ne spominjem reference na Aliens na jedinici kojih ima brdo - jedinicu bi svaki ljubitelj Alien serijala moral odigrati jer si po puno stvari jako brije na Aliens iliti dvojku. Još dok vidiš kaj su sve postigli 2001. - prva konkretna pucačina s vozilima (prije Battlefielda je došla), detekcija i AI koji se dan-danas drže, poluotvorenost i dojam mini-sandboxa na dosta djelova, nošenje 2 oružja koje je nakon toga postalo više-manje standard, regenerirajući štit koj je u druge igre prenesen ko regenerirajući health iliti skroz krivo interpretirano (jer se sim health ne regenerira) samo su neke od stvari.

Recimo - Silent Cartographer level bi svaki gamer koj drži do sebe trebal odigrati jer je vrhunski dizajniran, dok Half Life 2 isto tak ima legendaran Ravenholm za koj isto vredi - igranje s fizikom, piljenje protivnika na pol s gravity gunom je stvarno bila ludnica i novotarija i za taj dio sam uvjeren da dan danas vrhunski drži vodu. Highway 17 mi je isto ostal u odličnom sjećanju. Mislim - već je rečeno - Half Life 2 je vrhunska igra i to joj niko ne osporava. Ima nekih stvari koje nisu dobro ostarele, barem meni - nekome ko je oduvek zaluđen igrom sigurno nije tak jer je teško biti objektivan dok nostalgija lupi i prisjećanje na neka (ne nužno ;D) bolja vremena. Ja sam samo svoje mišljenje izrazil i rekel zakaj mislim da je precijenjena, a vidim da ima dosta ljudi koji se slažu s menom. Ali isto tak po sjećanju mi HL2 (kad sam već spomenul Halo) kampanja ima bolji pacing od Haloja, samo kaj Halo mi pak ima puno bolji kraj.

@Shimmy - je, ti interijeri su me gadno odbijali svojevremeno, jako mi je šuplje izgledala igra vizualno - vani mi je još bilo kolko-tolko prolazno, ali nutra mi je bilo katastrofa. Jedan od razloga zakaj mi nije sel odma - ipak konzolaški port - dok sam u to vreme deral Unreal Tournament 2003. i vjerojatno je 2004. bil već vani. Još je onda trojka FC, HL2, D3 došla, pa je Halo brzo pal u zaborav jer su mi sve 3 onovremeno - puuuuno bolje sednule. Al eto, kasnije mi ti vizuali više nisu tak smetali i da bude bolje još je i anniversary došel koj to sve ispravi.

Da, a kak se lepo Flood neprijatelji ftečno raspadaju dok ih napucavaš, milina. ;D
Al tu negde na tom djelu počinje repetitivnost i backtracking.

Glede odigravanja - ako ti je bila dobra jedinica, nemaš kaj razmišljati - dok odigraš sve nastavke u dahu, onda tek vidiš kakva je to vrhunska saga.

Offline Thergothon

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #36 u: Ožujak 28, 2015, 22:41:25 »
Da ne spominjem reference na Aliens na jedinici kojih ima brdo




Sergeant Johnson i Apone rasturaju  ;D

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Half-Life 2
« Odgovori #37 u: Ožujak 29, 2015, 19:16:55 »
Išao sma odmah guglati silent cartographer i highway 17. O da, vrhunski leveli, meni isto jedni od upečatljivijih!

I znam da je i dalje off ali budem čim mi se pruži prilika, fakat želim taj serijal odigrati cijeli u komadu, kak sam sad s Gearsima baš napravio  ;D

Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline ManTheRamparts

Odg: Half-Life 2
« Odgovori #38 u: Ožujak 29, 2015, 23:52:59 »
Ma nije loš Judgement, al je lošiji od ostatka. Kampanja je bezveze koncipirana, ko da igraš varijaciju horde moda.