Autor Tema: Gran Turismo 6  (Posjeta: 292489 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Montoya

Gran Turismo 6
« u: Srpanj 28, 2012, 10:56:07 »


Već dugo šuška se o nečem što je zapravo vrlo izvjesno - Gran Turismo 6 je u izradi i to od završetka aktualnog GT-a!
Sudeći prema izjavi Kazunoria, cilja se na next-gen:

"We're always aiming for the latest technology and the latest expression."

Confirmed: Gran Turismo 6 is in the works, Vita version could be too -- PlayStation Universe

Od količine staza padale budu kape do poda:

“The amount of (tracks) will be such that will make a hat fall off your head.”



Previše najavljivanja nije dobro pa s ovim gore završavam taj službeni dio.
Očekivanja su naravno, vrlo vjerojatno, iznimno velika, a pred PD-om i Kazom velik je posao ako ih žele ispuniti, u što ne sumnjamo.

Koja su vaša očekivanja, što najviše tražite od novog Gran Turisma, sviđa li vam se nex-gen odluka itd. itd.?
Rasprave, komentari, praćenje razvoja i iščekivanje Gran Turisma 6 - na pravom ste mjestu...  šofe1
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2013, 09:32:32 od Montoya »
CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"

Offline Iceman

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #1 u: Srpanj 28, 2012, 11:17:09 »
Ako cu ikada kupiti PS4 (a vjerujem da hocu) to ce biti zbog GT6. Jednostavno ocarava me ta igra, znaci puno auta, staza, licence, online utrkivanje. Ok sad pricam opcenito o serijalu, ali to je to. Jedna takva igra nedostaje na PC-u, a posto je GT ekskluziva za PS onda mi negine i jedno i drugo.

Offline s2000

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #2 u: Srpanj 28, 2012, 11:51:20 »
Ja bih volio da bude 300-500 automobila ali da svi budu premium.Ako će već biti toliko staza onda neka budu odmah u igrici,a ne u DLC-evima koji se plaćaju  cry1
Ako je europski auto,nemora volan biti na desnoj strani,moraju se malo orjentirat i prema nama a ne samo prema japancima.
Meni je najveći problem što će izaći na ps4 jer situacija je gadna a cijena ps4 neće biti ispod 4000kn  cry1


Offline DogZy

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #3 u: Srpanj 28, 2012, 12:48:19 »
Kazo uvijek daje dvosmislene i diplomatske odgovore kao sto je i ovaj od njega. kadt1kažem Tako da nemojte jos govoriti da dolazi na PS4 - to nitko nije potvrdio niti pricao iz PD-a, Sonyja.

Najbolje mi je kad se na rebootu pojavio padobranac u GT5 temu i upecao je "svjetsku ekskluzivu" da GT6 dolazi na PS4, i to 2 godine nakon dolaska same konzole. Link je s hcl-a pa ako netko moze provjeriti to, sad sam na mobu i ne mogu na komp, a i pasalo bi u ovu temu.

Misljenja sam da ce GT6 ugledati svjetlo dana jos na ovoj generaciji jer imamo vise suskanja o GT6 negoli o PS4. Tim vise sto su neke likove skuzirali jos prije, koliko, godinu dana na Mt. Panorami kako skeniraju Bathurst. Mislim da bi potvrda ovoga mogla doci vrlo brzo, kroz par mjeseci.

Ukoliko tako bude, ocekujem nesto manji broj auta: 600-700 premium auta, sve staze iz prijasnjih naslova + 10-ak novih pravih staza. Trebali bi dodatno poboljsati zvuk, grafika ne moze puno bolje od ovih premiuma, bolje odradeno trosenje guma i fizika auta itd itd.

Sve drugo bile bi sitnice koje mi nisu toliko vazne. E da, i da poprave taj online s jos par mogucnosti i novih stvari. I to je to, dobar tek. thumbs1
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline ManTheRamparts

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #4 u: Srpanj 28, 2012, 12:58:02 »
Zaokruženu cjelinu ovaj put očekujem, da nema li-la odstupanja.

Offline Thergothon

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #5 u: Srpanj 28, 2012, 13:33:58 »
Znao sam i ocekivao da ce se pojaviti na novoj generaciji, bez obzira na vase kukanje to je jedini logican potez.
Znam da je vecini GT5 vozni model savrsenstvo, ali bio je nekima od nas i onaj u GT4 dok smo igrali na volan.
Cim se pojavio prologue - bas tu se vidio/osjetio najveci napredak.

Novi hardver automatski omogucava bolju fiziku. Ocekujem i  PUNO vise stvarnih staza, kao i povratak nekih starih favorita koje su nam uskratili u petici. Sve (automobili i staze) na istoj (vrhunskoj) razini.
Vizualni damage kojeg budimo realni - nikad nije bilo. Nije mi to neki prioritet jer rijetko kad sudjelujem u sudaru, al lijepo je vidjeti krhotine po stazi nakon nekog veceg udesa. Na mehanicki damage nemam primjedbe, samo ocekujem da se to ipak jos bolje razradi po uzoru na GTR i slicne naslove. I ono najbitnije u nekoj simulaciji - realna simulacija guma! Svaki GT ima RPG sustav u potrosnji i simuliranju guma. Ako su najskuplje, automatski najdulje traju i imaju najbolji grip.

Ako zeli umjesto real driving simulator postati real racing simulator imaju puno posla. Ne sumnjam u igru i ocekuje da ce sestica biti ono sto je petica trebala biti. Na odgode se vec sad psihicki pripremam i ocekujem prvo neki prologue koji ce nam dati uvid u glavni dio konacnog produkta i njima osigurati pare kao jedan punokrvni nastavak  šofe1
« Zadnja izmjena: Srpanj 28, 2012, 13:38:12 od Thergothon »

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #6 u: Srpanj 28, 2012, 15:31:43 »
jer rijetko kad sudjelujem u sudaru

 cer1njo ave1

Ovako, ja se iskreno nadam da će izaći na PS4, jer čini se da ću ovu generaciju (i to će biti prva otkad živim) skroz preskočiti, odn da nijednu konzolu aktualne generacije neću imati. Tj, možda ih kupim naknadno za koju godinu, ali već će nova biti vani, tako da ako ću to napraviti, to će biti smao da odigram neke igre koje sam propustio, ako već ne izađu na novim konzolama ili ih se nekako bude moglo igrati na njima.

No da, kako mi život trenutno ide, čini se da ću si neku novu konzolu moći priuštiti tek tamo negdje za 2-3 godine, a tada će pored Wii-U ziher već biti vani i novi box i PS4. I zato bih volio da tada izađe. Seibčan sam možda, no ako će se nešto i promjeniti i kupit ću neku konzolu ove generacije prije nego dođe sljedeća, ako će biti box, igrat ću Forzu, no ako bih uzeo i PS3, ionako sma GT5 preskočio pa dok aj njega odigram, već će opet doći PS4.

A od GT6 očekujem što je većina već napisala - manje auta, ali kvalitetno odrađenih, odn da su svi na razini premiuma. Osobno mi ne bi smetalo ni da je manje od 500 auta. GT3 recimo je imao "svega" dvjestotinja auta, pa ih opet nisam baš sve vozio i bilo mi ih je više nego dovoljno. OK, granice su se pomakle pa bi danas u takvoj igri 200 bilo možda "malo", ali kojih 300-400 mi ne bi smetalo. Naravno, više je samo plus, no ako je cijena toga da imamo 2 klase odrađene na različitim razinama kvalitete, ne hvala.

Isto bih volio više pravih staza, iako mi nije to toliko bitno kao nekima jer ako je neka igra imala dobre pa čak i odlične izmišljene staze, to je bio GT serijal. Midfield Raceway, Deep Forrest, Grand Valley, El Capitan, Trial Mountain su smao neke od staza koje su mi do danas među najdražima općenito, što po izgledu, što po (bitnije) konfiguraciji. Grand Valley mi je jači od 80% stvarnih staza i obožavam ga voziti već 15-ak godina  thumbs1

Znači kao i sa autima, volio bih više stvarnih staza, no ako će to nekako utjecati na kvalitetu, ne treba, ali neka onda stave najbolje izmišljene. U GT5 su dodali neke mutave staze a izbacili neke sjajne. Volio bih jako vidjeti povratak El Capitana jer mi je staza isto genijalna bila za voziti i vizualno je bila mrak.

Vozni model... a tu ne mogu baš filozofirat jer sam na volan GT5 igrao možda sve skupa 2 sata a i na kontroler nisam jako puno (svakih par tjedana bi kod frenda zaigrali par rundi), ali mislim da se tu ni ne mormao bojati. SVaki GT je imao u svoje vrijeme dobar vozni model. Možda ne savršen, ali nikada nije razočarao.

Ono što bih ja prvenstveno volio vidjeti je jači trkaći dojam. GT je oduvijek bio nekako sterilan. Što od okoline koja je prestatična, pa preko nedostatka ičega što odavno imaju konkurenti a čini doživljaj utrke poput team radia/komentatora/kvalitetnog vizualnog damagea/dinamičnije okoline itd... Također bolji zvuk bi bio dobar (tu neka se ugledaju na Forzu)
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline Montoya

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #7 u: Kolovoz 03, 2012, 11:14:52 »
Fino, takvi postovi se traže...
Samo što više njih, od što više autora.

Da se prati razvoj kak spada, evo vijesti i ovdje:

Polyphony Digital Focusing Development on Gran Turismo 6


Kimi je već postal u GT5 temu, s kojom dakako također ima puno veze: Gran Turismo 5
CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"

Offline KimiHR

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #8 u: Kolovoz 03, 2012, 16:50:25 »
Napisano je do sad tisuče postova što bi igraći htjeli vidjeti u GT6 , a i sam sam ih vjerovatno napisao stotinjak.Više-manje želje i prioriteti svih nas su više manje slični.

Više staza , svi auti premium , manje Japanskih-više Europskih,bolja fizika , bolja veča i razrađenija single player karijera, bolji online s nekakvim modovima npr Team Battle , endurance utrke s frendovima itd.itd.

Što se tiće na kojoj generaciji PS bi GT6 trebao izaći , ja se osobno nadam da će on ipak izaći za PS3.Razloga je više, kao prvo onaj financijski.U ovim teškim vremenima sumnjam da ću PS4 kupiti odmah po njegovu izlasku na tržište , bez obzira ako i GT6 bude launch naslov.

Drugi razlog je vrijeme, najoptimističnije prognoze za izlazak PS4 je prosinac 2013. a ako tome dodamo vrijeme iz ovog prvog razloga što sam ga naveo, onda bi to bilo otprilike 2,5 godine. Predugo , predaleko.

Treći razlog je taj što sam ja još uvijek poprilično zadovoljan s igrama na PS3 u smislu grafičkog prikaza.PS4 će vjerovatno biti puno močnija sprava , pa da skucaju GT za novu generaciju i za samo dva mjeseca vremena , mislim da bi zbog same snage konzole trebao biti puno bolji od GT5.
Iako je GT5 vjerovatno jedna od grafičkih najljepših igara za PS3 , iako se razvijala puno previše , ipak je najviše podbacila u samom konceptu.igraći su se žalili na sterilnu karijeru, mali broj utrka , previše japanskih nezanimljivih modela auta,online...Međutim , dosta stvari se popravilo s update-vima , puno toga su i oni naučili o tome što igraći žele.Nadam se da sada bar imaju predođbu o tome kako koncipirati novu puno bolju igru i nadam se da će to pokušati i "dokazati" izlaskom na ovoj generaciji.

Ali , ne ostaje nam ništa drugo nego čekati neke prave informacije

I Shimmy , baš si sebičan  sm1jeh

Offline crorastafa

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #9 u: Kolovoz 03, 2012, 21:22:25 »
Samo ps4 dolazi u obzir , jer ocigledno je da ps3 ne moze to prozvakati ,zato se nadam da je razvoj sljedeceg projekta poceo na ps4 dev kitu.

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #10 u: Kolovoz 03, 2012, 22:11:15 »
I Shimmy , baš si sebičan  sm1jeh

a znam  cer1njo

@crorastafa - mislim da to nije istina - pogledaj Forzu 4 na boxu ako možeš ikako uživo - ako box može vrtiti to, može i PS3, samo treba malo više truda. Još je ta Forza na DVD-u, iskreno, nemam pojma kako su to sve strpali na taj medij, makar i dvoslojni, a PS3 ima i prednost velikog kapaciteta BR-a. Ugl, mislim d aje stvar lijenosti a ne nemogućnosti konzole
Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline BABA

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #11 u: Kolovoz 05, 2012, 05:12:49 »
Ma Kaz kaka ko i uvijek, tako je najavljivao i govorio o GT5 pa nije ispalo baš bajno. Nemojte me krivo shvatiti, igra je odlična ali ali ali...evo, ja zagriženi GT fan pa pređem na Forzu,  :P

Offline Shimmy

  • Racing Legend
  • *****
  • Postova: 5342
  • Total likes: 0
  • But you don't know how I can drive!
Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #12 u: Kolovoz 05, 2012, 14:01:52 »
dosta je takvih ovdje  shy1

Track drivers see the same corner thousands of times, rally drivers see a thousand corners one time.

Offline BABA

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #13 u: Kolovoz 06, 2012, 02:14:13 »
Kako je jedan moj frend rekao, " GT5 je trebao izgledati odmah na početku kao što sad izgleda Forza4"...normalno sa svojim GT "štihom", pa to bi mljelo i mljelo, to bi onda bilo TO!  šofe1

Offline Montoya

Odg: Gran Turismo 6
« Odgovori #14 u: Rujan 06, 2012, 14:37:41 »
Jedna itekako bitna vijest, koja se vrlo vjerojatno tiče baš ovog naslova:

Silverstone Circuit Coming to the Gran Turismo Series

Bathurst spomenut već prije...
CroGrid & CroSimRacing osnivač i administrator

od 2008. & od 2009.


"And I came way too far in this game to turn and walk away"

"Nothin to smile about, I'm about to lose my mind"